Vše o spojce a setrvačníku (JTD a JTDm)

Odpovědět
kejml
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejml » 1.6.2008, ned 11:23

Stilo má spojkový spínač. Tempomat pozná vyšlápnutí spojky a vypne se.
0.125 carburatore

www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz

maosko

Příspěvek od maosko » 2.6.2008, pon 11:15

modenaboy píše:
maosko píše:
Balanta píše:zkus spojku povytáhnout špičkou nohy k sobě a pak jí sešlápni, mělo by se ti řadit líp ta jednička ji spátečka.Dodněška jsem na to nepřišel čím to je.Ale vždycky jak to udělám tak jde řadit pěkně tak to zkus. Mě to tak dělá ale jezdím stím už rok a celkem v poho.
Jeden dotaz...spina ti snimac spojkoveho pedalu (dociahne na neho pedal a zopne ho? Diagnostika to vie zachytit. Ja som mal na tom snimaci doraz (taky plastovy kolik) vnoreny v tele snimaca (za krajnou polohou)...rozobral som ho, povytiahol a je pokoj.
No počkej, něco mi uniklo.Za prvé nevím o žádném spínači na pedále spojky a za druhé nevím, jakou by tam měl funkci.Není to selespeed, startuje i bez spojky - není to korea.Dej mi lekci.
Neviem sice aky r.v. mas...ja mam AR156 2.4JTD SW (110kw), r.v.2003. Ked sa pozries na spojkovy pedal a pojdes po nom smerom hore, tak pod plastovym krytom (ten pod volantom) najdes spinac spojkoveho pedalu...take nieco, ako je na brzdovom pedale, ktory ale sluzi k rozsvieteniu brzdoveho svetla. Staci taka "lekce"? :pivko
Alfa Romeo 156 2.4JTD SW (110kw-->135kw...sarkan's modofication)

modenaboy
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od modenaboy » 2.6.2008, pon 15:51

Stačí, lekce je fajn.Ale asi to bude tím, že mám r.v.12/00 103 kW.
Takže prostě ho tam nemám.
BMW 730d, Superb TDI

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 2.6.2008, pon 16:37

modenaboy píše:Takže prostě ho tam nemám.
To ale neznamena, ze ho tam nema puvodni tazatel... :D
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´

modenaboy
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od modenaboy » 2.6.2008, pon 18:43

Harous píše:
modenaboy píše:Takže prostě ho tam nemám.
To ale neznamena, ze ho tam nema puvodni tazatel... :D
Ale to jsem nejspíš já, pokud se nepletu :shock:
BMW 730d, Superb TDI

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 2.6.2008, pon 21:38

Tak to sorry, nejak jsem se ztratil v tech citacich a myslel jsem, ze tazatelem byl Balanta... :oops:
KTM 990 Adventure

drtikols
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drtikols » 2.6.2008, pon 22:23

co vim tak cislo na spojce ma kazde JTD
udajne slouzi k tomu aby ridici jednotka vedela ze se prave v danou chvili radi a aby byla pripravena dat kopanec ,,neboli dostatek paliva.
me treba dela alfa ze hlavne ve meste kdyz dojizdim semafor a mam seslaplou spojku tak motor si drzi 1200otacek a po uplnem zasaveni spadnou dolu.zrejme je to spojeno pres tachometr nebo to ma nejakou casovou prdlevu..

jinak k te spojce to ze zabira pouze kousek bych videl v hlavnim spojkovem vaci ktery je umisten pod volantem...mnoho zdaru.
taky muze byt znacne unaveny pritlacak...ale tomu moc neverim..mozne je ale vse.

jinak Valeo ma nove v nabidce plnou NAHRADU KOMPLET SPOJKOVE SADY a myslim to doslova...
DVOUHMOTNY SETRVAK hodite do zberu a v nove sade je pevny setrvak a klasicka odpruzena spojka..
konecne sem s tim nekdo prisel....ceny neznam..ale pocitam prec 10litru to bude od puvodnich 5000za JTD sadu
Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm VELOCE
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47

maosko

Příspěvek od maosko » 3.6.2008, úte 08:44

modenaboy píše:Stačí, lekce je fajn.Ale asi to bude tím, že mám r.v.12/00 103 kW.
Takže prostě ho tam nemám.
Hmm...podla mna ho tam mas. :smt040
Alfa Romeo 156 2.4JTD SW (110kw-->135kw...sarkan's modofication)

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 1.9.2008, pon 21:01

tak kluci jsem tu zas ale teď už mě to stou spojou fakt sere.rychlosti jdou ztuha, pokaď spojku nepovytáhnu a neprošlápnu.spojka začala brnět za jízdy. potřebuju poradit co stím. díky za všechny odpovědi. Jo a ještě, jedná se alfu 156, 2.4jtd, rok výroby 98. kluci fakt dík za všechny rady :???:
Alfa Romeo Stelvio 2.9 QV

www.cyklobarbecva.cz

modenaboy
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od modenaboy » 4.9.2008, čtv 23:34

Tak to asi není až tak zlý s tou spojkou.Připadá mi, že jsem si buď zvykl na to, že to nejde tak zlehka nebo se to zlepšilo.Což je ovšem blbost.

Potkal jsem skvělého člověka, ale hlavně je to skvělý mechanik a vůbec blázen do všeho okolo aut.Má vlastní dílnu a slušně vybavenou, takže nastal čas na výměnu spojkové sady.Bude to v jeho péči, do AR/Fiat Prostějov-Olomouc to nedám ani omylem.
Pak napíšu čím to bylo.
Mimochodem dostane taky nový světla a tlumiče, zaslouží si nějakou investici.Byla hodná a nikde mě nikdy nenechala, neremcá a maká.
Prostě zlatíčko.
BMW 730d, Superb TDI

Hadislav

Příspěvek od Hadislav » 5.9.2008, pát 12:56

Já musím občas nohou povytáhnout pedál spojky a při popojíždění v kolonách se vždycky při rozjezdech roztřepe celý auto. Jediný co pomůže je rozjíždět se s meziplynem a nebo nad 1800otáček/min. Dělá vám to taky? Nebo mám spojku před smrtí?
EX 146 1,6TS, Nyní 156SW 2,4JTD

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 5.9.2008, pát 12:56

modenaboy píše:Tak to asi není až tak zlý s tou spojkou.Připadá mi, že jsem si buď zvykl na to, že to nejde tak zlehka nebo se to zlepšilo.Což je ovšem blbost.

Potkal jsem skvělého člověka, ale hlavně je to skvělý mechanik a vůbec blázen do všeho okolo aut.Má vlastní dílnu a slušně vybavenou, takže nastal čas na výměnu spojkové sady.Bude to v jeho péči, do AR/Fiat Prostějov-Olomouc to nedám ani omylem.
Pak napíšu čím to bylo.
Mimochodem dostane taky nový světla a tlumiče, zaslouží si nějakou investici.Byla hodná a nikde mě nikdy nenechala, neremcá a maká.
Prostě zlatíčko.
prosím tě jak to bude hotovo tak pak pisni co a jak co to bylo, možná mám ten stejný problém aspoń nějak podle popisu.budu vědět co stím asi je. :???:

www.cyklobarbecva.cz

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 5.9.2008, pát 13:00

Hadislav píše:Já musím občas nohou povytáhnout pedál spojky a při popojíždění v kolonách se vždycky při rozjezdech roztřepe celý auto. Jediný co pomůže je rozjíždět se s meziplynem a nebo nad 1800otáček/min. Dělá vám to taky? Nebo mám spojku před smrtí?
já teď řeším ůplně ten samý problém co ty + mi ještě spojka brní za jízdy, nevím co to je ale příští týden snad alfinka pojede do servisu a snad se zo zjistí. jinač kdyby jsi náhodou došel ktomu co to je tak pisni

www.cyklobarbecva.cz

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 5.9.2008, pát 13:46

Aby jste nemeli v haji setrvaky... :(
KTM 990 Adventure

Hadislav

Příspěvek od Hadislav » 5.9.2008, pát 20:48

Harous píše:Aby jste nemeli v haji setrvaky... :(

Taky mě to napadlo. Kolik stojí celá sada spojky + jednohmotej setrvák?

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 6.9.2008, sob 09:08

Zaplat panbu, ze tahle moznost uz opravdu je. Nemusi se dat pres 20 za dvouhmotovej setrvak, ale jde koupit sada spojky s jednoduchym setrvakem. Nepamatuju si to presne, ale bylo to snad okolo 12 litru. Zkus pohledat, hodne to nabizeli polaci v aukcich...
KTM 990 Adventure

Hadislav

Příspěvek od Hadislav » 6.9.2008, sob 09:35

Mám ale pocit, že kdyby byl vadnej setrvák, tak to bude znát i na volnoběh. Ale přes aukce by se mi to kupovat nechtělo.

Richie
SemTuFurt

Příspěvek od Richie » 8.9.2008, pon 08:09

Balanta píše:
Hadislav píše:Já musím občas nohou povytáhnout pedál spojky a při popojíždění v kolonách se vždycky při rozjezdech roztřepe celý auto. Jediný co pomůže je rozjíždět se s meziplynem a nebo nad 1800otáček/min. Dělá vám to taky? Nebo mám spojku před smrtí?
já teď řeším ůplně ten samý problém co ty + mi ještě spojka brní za jízdy, nevím co to je ale příští týden snad alfinka pojede do servisu a snad se zo zjistí. jinač kdyby jsi náhodou došel ktomu co to je tak pisni
nemate repasovany spojky ??? me tohle delala Dedra..kolikrat jsem musel dat hend dvojku...
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...

Alfik
Štamgast

Příspěvek od Alfik » 8.9.2008, pon 17:26

A co silentbloky na motore?Ked pridavas a uberas netrha ti autom?A este,roztrepe sa to ked je auto studene,alebo aj ked je teple?Mne to robilo na Xantii,ale len pri studenom motore...
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan CHIP+EGR Off+Katik na majzel

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 8.9.2008, pon 20:39

já doufám že to setrvák nebude, bo je to docela velká investice, ale myslím si kdyby byl špatný nešlo by asi podle mně vůbec nic, ozívaly by se zvuky od motoru se domnívám, vůbec tomu nerozumím to se přiznám no budu chtřejší ve středu ale mechanik říkal dnes přes telefon že by to měl být přítlačák(spojková sada),no ale uvidíme ve čtvrtek hodím info co a jak to dopadlo :???:

www.cyklobarbecva.cz

Hadislav

Příspěvek od Hadislav » 9.9.2008, úte 07:08

Alfik píše:A co silentbloky na motore?Ked pridavas a uberas netrha ti autom?A este,roztrepe sa to ked je auto studene,alebo aj ked je teple?Mne to robilo na Xantii,ale len pri studenom motore...
Motor je při volnoběhu v klidu. Jenom řetěz od olejovýho čerpadla je hlučnější. A pokud už jedu, tak žádný vibrace se nepřenáší. A je jedno jestli motor studenej nebo teplej. Když se mi při rozjezdu roztřepe volant, tak mám pocit jak kdyby odskakovala spojka ze záběru. Buď je špatná spojka a nebo je špatně seřízená. Už jsem mockrát slyšel o tom, že když se na 156ce začne projevovat spojka, tak do kytek půjde hodně rychle. Alfu jsem kupoval loni v září a v listopadu jsem si toho začal všímat a od té doby nic. Furt je to stejný a i cestu do Švýcar zvládla bez problémů.

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 16.9.2008, úte 10:10

tak alfinka je dneska na zvedáku, mění se spojková sada tak jsem zvědávý jak to dopadne. no večer dám věděť. :wink:

www.cyklobarbecva.cz

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 16.9.2008, úte 18:43

Čau kluci tak už vím jak to teda dopadlo. po rozebrání části auta, k výměně spojkové sady se přišlo na to že je špatný setrvačník který byl rozsypaný,hodně mooc se kýval, a vydíral rýhy až do převodovky.Boužel nejsem schopný to líp popsat bo tomu nějak moc nerozumím.to znamená že se musí vyměnít setrvák + spojková sada. podařilo se mi na rychlo sehnat použitý setrvačník v dobrém stavu za 6000Kč, lepší jak za 14000Kč nový, takže teď se to vyměňuje a zítra ráno to budu moct projet tak jsem zvědavý. dohromady mě to vyšlo zatím na 16000Kč (spojková sada + setrvačník)a i s prací mechanika.takže žádná dobrá zpráva pro mně :???:
Naposledy upravil(a) Balanta dne 17.9.2008, stř 11:46, celkem upraveno 1 x.

www.cyklobarbecva.cz

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 16.9.2008, úte 19:24

Takze sem to tipnul dobre... Jeste mas prave ty vyse zminenou moznost spojkovy sady s pevnym setrvakem...
KTM 990 Adventure

modenaboy
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od modenaboy » 7.11.2008, pát 13:54

Balanta píše:
modenaboy píše:Tak to asi není až tak zlý s tou spojkou.Připadá mi, že jsem si buď zvykl na to, že to nejde tak zlehka nebo se to zlepšilo.Což je ovšem blbost.

Pak napíšu čím to bylo.
Prostě zlatíčko.
prosím tě jak to bude hotovo tak pak pisni co a jak co to bylo, možná mám ten stejný problém aspoń nějak podle popisu.budu vědět co stím asi je. :???:
Tak sice se zpožděním díky ukradenému notebooku, ale přece jsem se dokopal a napsal to.
Koukal jsem pod ruky mému zručnému mechanikovi, který celý problém vyřešil za 20 minut a zdarma.
Vytáhl baterku, pod ní je odvzdušňovací šroub, chvíli jsem šlapal a popotahoval pedál a za chvíli celá ta hnusná kapalina byla venku a uvnitř nová.Problém způsobovaly nečistoty v kapalině ve spojkovém válci.Už to fachčí jak má.
BMW 730d, Superb TDI

Odpovědět

Zpět na „TD, JTD & JTDm“