Chcel by som vedieť či mi vie niekdo poradiť...minulu zimu mi začalo na snehu auto plavať, na geo v subaru mi nastavil
všetko bolo ok auto neplavalo,držalo jak pribite GUMY NEŽRALO. Rozmer gum zimnych mam 205/55 R16 a fukal som ich až na 2,8
Na konci leta som si všimol akoby mi zadne gumy(225/45R17) zvuntra začalo žrať(PREDNE ZVNUTRA AKO NOVE)-išiel som na 3D geo kde mi nastavil:
Nebolo to však dobre lebo zadok divne plaval a odskakoval na moju žiadosť mi len na zadku dal hodnoty spred roka zo subaru-plavanie prestalo a časom sa ukazalo že už mi vzadu nederu gumy-čo bol ciel
ALE začalo mi neskutočne žrať predne vnutrajšky a už ich nezachranila ani navšteva tentokrat zase v subaru kde mi dal hodnoty spred roka...no nič gumy mali aj tak stredy KO tak som to prežil a dohodli sme sa že pridem ked prezujem na zimne tie maju 5mm a a su rovnomerne zjazdene a opať mi nastavil hodnoty spred roka(teda len predok lebo zadok vraj ok)
No prešli nejake tri mesiace natočil som asi 2000km a len PP gumu mi zase zvnutra začalo drať a pritom s rovnakymi kolesami a nastavenim geo to minulu zime fungovalo dokonale akurat jediny rozdiel je vtom že aktualne mam gumy nafukane asi na 2,3 a kolesa su opať nanovo vyvažene. Ešte dodam že auto ťaha dolava ale to aj na letnych aj ked sa mi zda že teraz viacej
Moja otazka teda znie čo mam dať nastaviť na prednej naprave aby mi nedralo vnutrajšky??? Keď tak hladim do tych protokolov asi hodnotu celkovej zbiehavosti čo najbližšie 0 aj ked to neni zelena tabulkova hodnota ale vtedy mi tie letne nedralo...
Ozaj ešte jedna pikoška čo som si teraz všimol vidno to na prvom(zo subaru) protokole vtedy mi nastavil rok 99-03 a naposledy čo som tam bol dal 98-99. Pritom mám prave 98 podla skiel a na motore vyrazeneho čisla. Hrá to nejaku rolu keď aj tak nastavil na papieri rovnake čisla? Ďakujem každemu kdo si to prečita a napiše svoj nazor, na zraze ma u mňa kofolku alebo nealko