otázka je taky jaký máž obsah 1.8 z TS měl jako jediný spodek z Fiatu a tím pádem menší vůle a jako jediný nežral enormě olej..takže menší riziko poničení od předchozích majitelů..jinak stejné problémy jak u ostatních TS. Já měl nalítáno 130tis..teda to bylo na tacháči a bez problémů..ale znám případy, kdy si TS zakoupil někdo jako úplně nový vůz a po 110 tis. již musel dělat celý motor..klika venSnooori píše:No ja mam este Octaviu TDI ako druhe auto do rodiny, ale alficu som si zamiloval proste som s nou taky zzity a proste takych veci na ktore som citovo naviazanysa len tazko zbavim, tak preto ma to zaujima ze kolko mi to vydrzi, ako nebude problem spravit potom generalku ale ma to napadlo ze co ak by nahodou, ci sa mozem na tu este tak 100tkm spolahnut :-) Viete ono frajerinka nie je mat na tachaci 50tkm ale vela a pritom ten motor je zdravy..
Mna by potesilo keby sa tu vyjadrili aj ostatny majitelia povedali by kolko maju najazdene km, co vsetko menili a tak... :-) Spravit tu taku vymenu info a kludne mozme spravit aj statistiku
Na mojej Alfici co si pamatam co poodchadzalo okrem spotrebaku je asi tak:
Vaha vzduchu, raz kompresor na klime lambda sonda, okrem toho zatial iba dolievam benzin a menim prevadzkove veci
Heh, no z olejom som to pisal uz na Squadrerobert37 píše:Snoori: Chceš říct, že nedoléváš olej?
A co takhle připlatit a koupit dražší, kvalitnější? Jaké máš zkušenosti v tomhle směru? Jinak klobouk dolů za tvou péči o alfu a těmi 170 tis. na TSKolbik píše: ...Jediné co mi leze krkem je variátor...měnil jsem ho před 15tis. s rozvody a už zase klepe mrcha....
Koblíku na variátor existuje opravná sada cca. 180 kč..teflonový kroužek a pružina..ve většině případech pomůže. Jinak 1.8 TS za 7L...tak to bych nezvládl ani jako důchodce s třetí nohou a to jsem ji měl vymazlenou v zimě nejetou a spotřeba průměr 10-11. Při hodně spořivé jízdě 9L-pod skoro nemožné-a mám hodně známých s tímto motorem a 2.0TS a každý jezdí v rozmezí 10-13L.. Jestli nemáš PC a nebereš to podle něj..realita je jiná..tuhle spotřebu ti neudává ani výrobceKolbik píše:156 SW 1.8 TS,r.v.2001 - najeto 170tis.Motor šlape jako hodinky,dostává každých 10tis. olej apod spotřební věci a všechno v poho.A spotřeba je směšná.Tak 7l/100km. Jediné co mi leze krkem je variátor...měnil jsem ho před 15tis. s rozvody a už zase klepe mrcha.A to jezdím jak andílek
Mám starej dobrej 8ventil. Tu tvojí spotřebu jsem měl u svý šestiválcový 75 při stejným stylu jízdy jako mám teď. Já vždycky tankuju za 1000k, což je podle ceny 31-32 l (tankuju zásadně na Shellu), a najedu tak 420-470 km, podle toho, jestli převažuje město nebo couračky po okolí a dálky. Z toho mi, ať počítám jak počítám, vychází spotřeba +- 7l. Jinak nejsem zvyklej se rozjíždět s oblaky kouře (i když občas se mi to taky povede-na 1 do omezovače a skoro se nehejbu, ale už jsem se poučil - letos na jaře jsem měnil celou poloosu, takže radši už moc ne), rád řadím a snažim se jezdit svižně a hlavně plynule, rád přejíždím, rád poslouchám zvuk motoru a laděnýho výfuku a mám rád, jak si při puštění plynu střelí do výfuku, to je prostě super.Harous píše:A to mas ve 155 16V nebo 8V? Kdyz sem mel 155 2.0 16V TS tak jsem jezdil smisenym provozem mezi 8 a 9...
roubrt37 píše:Gratuluji k tomu nájezdu. Všichni přece víme, že Alfy se dožívají max. 60tkmJá myslím, že když jsi najel tuto kilometráž, tak je motor v cajku a zadření na klice mu nehrozí.
Být tebou tak se alfičky rychle zbavím a koupím nějaké TDI, protože to jedině jsou držáci![]()
![]()
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti