problém se startem
Re: problém se startem
tlak nafty je ok? mozno skusit silnejsiu baterku... za pokus nic nedas
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
BATERKA JE NOVA 75AH.BOSCH. ONA TOCI PEKNE ANI NIE DLHO CHYTI HNED,LEN TEN START JE TAKY BOLAVY.. 

Nemám s tím osobní zkušenosti, ale nejednou jsem slyšel a četl, že za poskakujícími starty u dieselu mohou často i zanešené, či jinak načaté vstřiky. Už to nedělá tak pěkný rozprach nafty a ta ve studeném motoru nehoří rovnoměrně. Švagr u koncernové firemní dodávky nedávno měnil vstřiky a po výměně prý najednou motor jak nový. Mimo jiné ho taky trápili špatné starty.
Alfa Romeo 147 JTDm 16v FL
Ahojte aj ja mam problem so startovanim ked sadnem do auta ked je studene nastartujem pekne ale ako prejdem cca 2 km odstavim auto po par minutach idem znova startovat auto mi toci a toci niekedy nastrtujem na 3 krat
napr dnes mi tocil napisalo mi filter amplitude alebo nieco take zacali mi blikat zhavice potom na druhy krat som nastartoval (inak zhavice su v poriadku)sane mam vycistene snimac tlaku vzduch je vycisteny erg ventil je cisty
palivovy filter je novy
bolo mi povedane ze to moze byt snimac kluky
mam alfa 159 88kw motor 8v
uz som riesil toto v sekci problem so startovanim ale bolo mi doporucene aby som to presunul sem
dakujem za rady
napr dnes mi tocil napisalo mi filter amplitude alebo nieco take zacali mi blikat zhavice potom na druhy krat som nastartoval (inak zhavice su v poriadku)sane mam vycistene snimac tlaku vzduch je vycisteny erg ventil je cisty
palivovy filter je novy
uz som riesil toto v sekci problem so startovanim ale bolo mi doporucene aby som to presunul sem
dakujem za rady
VSTREKOVACE SU ZREPASOVANE, VSETKYMY TESTAMY PRESLI.. ROBI TO PRESNE TO ISTE AKO AJ KED ZREPASOVANE NEBOLI...
TO:ADKO752 KED SOM MAL ALFICU S TYM MOTOROM CO MAS TARAZ TY, ROBIL MI TO SNIMAC KLUKY.. ZA TEPLA NESTARTUJE.. AUTO TROCHA VYCHLADNE A IDE ZAS,, NIEKEDYMOTOR LUBI ZHASNUT AJ POCAS JAZDY KED SA TEN SNIMAC PREHREJE..
Tlaky vo valcoch merane? Cidlo teploty ukazuje spravne/komunikuje z riadiacou jednotkou? Meral si napetie na zhavicoch (kazdy jednotlivo)? Adaptacne hodnoty si resetol? Vstreky boli menene za ine? alebo to bol repas? Kto ho robil?JA-NE píše:ZDRAVIM ALFISTOV. NEMAM 1 ALFU A NIESOM ANI UPLNY HLUPAK.A SOM MECHANIK.. ALE AJ TAK MAM PROBLEM S KTORYM SI NEVIEM RADY JEDNA SA O AR 156 1.9 JTD 16V 110KW.RANNE STARTY ,ALE IBA AK JE CHLADNO A IBA PRI 1 STARTE ALEBO AK AUTO DLHSIE STOJI START PREBIEHA TAKTO: ZAKASLANIE MOTORA, PAR SEKUND NEPRAVIDELNY CHOD A BIELY DYM Z VYFUKU,SMRAD NEKVALITNE SPALENEJ NAFTY..V LETE JE VSETKO OK..,RELE ZHAVENIA-OK,ZHAVICE -OK,PALIVOVY FILTER NOVY,VYCISTENY EGR A PRACUJE BEZ ZAVAD.DIAGNOSTIKA ODHALILA KOREKCIE VSTREKOV NA 2 VSTREKOVACOCH-OPRAVA VSTREKOVACOV-VYGENEROVANE NOVE IMA KODY KU VSTREKOM.ZAVADA PRETRVAVA.V PALIVOVEJ SUSTAVE NIEJE ANI SMIETKA NECISTOTY-KONTROLOVANE MIKROSKOPOM..NA RJ SAMOZREJME ZIADNE ZAVADY NIESU..AUTO JE PRAVIDELNE SERVISOVANE A TO POCTIVO SOM 2 MAJITELOM...PROSIM O VASE RADY LEBO UZ MI OSTAVA LEN 1 MOZNOST. BENZIN A ZAPALKY
Alfa Romeo 164 QV
Mazda 5 GTA LF
Mazda 5 GTA LF
zdarvim mate pravdu uz par krat sa mi stalo ze mi auto zhaslo za jazdy no len mam vymenene to cidlo a stale to nestartuje ako maJA-NE píše:TO:ADKO752 KED SOM MAL ALFICU S TYM MOTOROM CO MAS TARAZ TY, ROBIL MI TO SNIMAC KLUKY.. ZA TEPLA NESTARTUJE.. AUTO TROCHA VYCHLADNE A IDE ZAS,, NIEKEDYMOTOR LUBI ZHASNUT AJ POCAS JAZDY KED SA TEN SNIMAC PREHREJE..

z dravim chcem sa spytat mam taky problem moja ar166 startuje v celku v pohode ale dlhsie toci asi cca sekund nez chyti .robito aj za tepla aj za studena.baterka nova zhavice nove.mne to pripada akoby jej padala nafta lebo toci toci na prazdno a ako keby dotlacilo naftu a hned chyti.dakujem za radi. 

Ahoj aj ja mam ten problem pomenil som uz vela veci ale bolo mi povedane ze to moze byt regulacny ventil tlaku co sa nachadza na rampe ja mam alfa 159 tento porblem mal aj svagor na bmw presne tako isto sa mu to chovalo auto len toci a chyti na 3 az 4 krat. za studena mi chyti hned a za tepla mam problem po tom ako prejdem 5 km uz nenastartujemradlo píše:z dravim chcem sa spytat mam taky problem moja ar166 startuje v celku v pohode ale dlhsie toci asi cca sekund nez chyti .robito aj za tepla aj za studena.baterka nova zhavice nove.mne to pripada akoby jej padala nafta lebo toci toci na prazdno a ako keby dotlacilo naftu a hned chyti.dakujem za radi.
Dokázal by někdo z grafů FESu poznat proč mi Alfonz při studenym startu dlouho točí?Žhavičky jsou nový a neočouzený,baterka taky nová,tlak nafty se zdá být v pohodě,DRV jsem čistil,teplotní čidla dávaj reálný hodnoty a přezto při raním startu točí tak 5 vteřin.Jakmile chytne,tak běží naprosto v pohodě.

AR 156 SW,2,4 MJet
Možná poradí nějaký pán bystrozraký, já už mám kukadla na tak malé obrázky úplně v hajzlu 

Alfa romeo 156 2,4 JTDm 129 Kw 2004
Mazda MX-5 NBfl 1.8 16V, 6kvalt + torsen - milášek na víkendy
Favorit GLXI solitaire 1.3 LPG 50 Kw 1994 ex
Felicia LXi 1,3 50 Kw 1998
Mazda MX-5 NBfl 1.8 16V, 6kvalt + torsen - milášek na víkendy
Favorit GLXI solitaire 1.3 LPG 50 Kw 1994 ex
Felicia LXi 1,3 50 Kw 1998
- pedro m
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Lubbina:
vtip ktery nechapu nebo nehoda?
vtip ktery nechapu nebo nehoda?

Subaru WRX STi 2019
EX : Hyundai i30n DCT performance sport
EX : Alfa Romeo 159 SW Q4 2.4JTDm, 1-2-4-5-3
...Není čas ztrácet čas...
EX : Hyundai i30n DCT performance sport
EX : Alfa Romeo 159 SW Q4 2.4JTDm, 1-2-4-5-3
...Není čas ztrácet čas...
A sakra.
Posílal jsem to z cizího počítače kterej semnou moc nechtěl kamarádit,zítra to napravím.Ještě dodám,že když zapnu na minutku webasto,tak to startuje v pohodě.

AR 156 SW,2,4 MJet
Takže druhej pokus
Tohle je při startování:

image upload
Tohle je za běhu na volnoběh a pak 2500 ot:

photo hosting
A tohle jsou korekce vsřikovačů na volnoběh a pak 2500 ot:

image share

Tohle je při startování:

image upload
Tohle je za běhu na volnoběh a pak 2500 ot:

photo hosting
A tohle jsou korekce vsřikovačů na volnoběh a pak 2500 ot:

image share
AR 156 SW,2,4 MJet
- wejwy
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je přesně případ, kdy člověk má diagnostiku, ale neví co sní má dělat.
Ty grafy jsou uplně k ho....u :-)
Ty grafy jsou uplně k ho....u :-)
Fiat Croma 2009 2,4JTDm 147kw
Fiat Ducato 2,3JTD valník
Alfa Romeo 75 V6, TD, TS
Alfa Romeo 75 V6, TD, TS
- wejwy
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Dost často se stává, že padá nafta. Hadičky co jsou jen nastrčený, časem díky naftě "nabobtnají" a netěsní. Je dobrý tam dát sponku.
Nevim jak je řešená dodávka nafty k webastu, ale třeba se to díky němu odvzdušní.
Nevim jak je řešená dodávka nafty k webastu, ale třeba se to díky němu odvzdušní.
Fiat Croma 2009 2,4JTDm 147kw
Alfa Romeo 75 V6, TD, TS
Alfa Romeo 75 V6, TD, TS
Že je to zavzdušněný byla první věc co mě napadla,tak jsem vyházel všechny ty originál sponky a dal tam klasický šroubovací.Muselo by se zavzdušnovat CR čerpadlo a do něj jdou hadice přez ty rychlospojky,tak jedině vyházet i je.Webasto vypadá,že má vlastní hadici a cucá si samo asi rovnou z nádrže,nijak jsem to nezkoumal když funguje :-)
AR 156 SW,2,4 MJet
Už jste na něco někdo přišli, já to měla už v pěti servisech a pořád blbě startujeadko752 píše:Ahojte aj ja mam problem so startovanim ked sadnem do auta ked je studene nastartujem pekne ale ako prejdem cca 2 km odstavim auto po par minutach idem znova startovat auto mi toci a toci niekedy nastrtujem na 3 krat
palivovy filter je novy
dakujem za rady

AR 159 1,9 8v 85kw
To: Radka. Začal bych čidlem na vačce no a pak třeba na klice.Příznaky tomu nasvědčují. Ikdyž to žhavení tu teorii trochu kazí 

Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
Ahoj, už jsi na to přiel? Stalo se mi něco podobného že mi auto nechtělo nastartovat a poblikávalo (spíš jemně žhnulo v intrvalech) žhavení. :-(adko752 píše:Ahojte aj ja mam problem so startovanim ked sadnem do auta ked je studene nastartujem pekne ale ako prejdem cca 2 km odstavim auto po par minutach idem znova startovat auto mi toci a toci niekedy nastrtujem na 3 krat
palivovy filter je novy
dakujem za rady
Prostě točilo a nic. Pak po pár pokusech občas naskočilo a hned chcíplo. Nakonec při tom co to naskočilo jsem to protůroval a běželo normálně. Raději už jsem to nechcípal a hned domu na diagnostiku, tam ale žádná chyba nebyla a od té doby to už neudělalo. Dokud na to nepřijdu, tak ale klidný nebudu.
Naposledy upravil(a) Kopec77 dne 16.1.2014, čtv 08:31, celkem upraveno 1 x.
To co popisuje Kopec77 a Radka a Adko je vadný snímač otáček vačky na 8V. Projevuje se to tak, že studené auto nastartuješ, teplé startovat nechce.
kejzi1 má Alfu, na které se ten snímač měnil, tak mu pošlete SZ, třeba má ten starý a dá vám fotku.
kejzi1 má Alfu, na které se ten snímač měnil, tak mu pošlete SZ, třeba má ten starý a dá vám fotku.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
Nezapsala by se chyba špatný nebo žádný signál ze snímače polohy vačky (nebo něco podobného)?
Já tam právě žádnou chybu neměl (kromě staré chyby signál ABS, ale ta se toho netýká).
Já tam právě žádnou chybu neměl (kromě staré chyby signál ABS, ale ta se toho netýká).
To ti nedokážu takhle přesně říct, ale je to možné v případě, že snímač signál dává, ale špatný, což ECU interpretuje jako platnou hodnotu, ale motor se nerozběhne.
Mě se stalo, že jsem měl žhavičku KO a přesto mi to počítač nehlásil. A jindy zas chybu hlásí a žhavky jsou v pořádku.
Mě se stalo, že jsem měl žhavičku KO a přesto mi to počítač nehlásil. A jindy zas chybu hlásí a žhavky jsou v pořádku.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD