Ta spotřeba mi furt nějak nesedí...Auto bylo zahřátý a táhl jsem se jako soplák, skoro konstantní rychlostí

Přesně. Táhni se tak aby zabíralo turbo, a udržuj ho natlakovaný, zvláště na dálce. Jak budeš jezdit kolem 1200, tak to prostě nedáš.speedy píše:jestli ses táhl jako soplák, tak to si nemohl docílit ideální spotřeby, jestli ses teda netáhl 90km/h se zařazenou šestkou.
Tak tak, spotřeba se nebere podle palubáku, ale podle tankování. Sice bych rád viděl, jak jedu 180 za 6 litrů, ale třeba to máš odladěný, přiznám se, že na motoru mne zajímají jen výměny a aby to nikde neteklo.Liwika19 píše:myslim ze speedy myslel uz realnu spotrebu tych 6,5 L nie palubakovu. Aj ja na dialku mam spotrebu 6,1 L pocitanu podla tankovania od plnej do plnej. sice neviem ako je to na 166, ale na 156 to nie je problem dat, pritom som isla po dialnici 130-150 (miestami 180![]()
)
90km/h se jezdí na pětku na nějakých necelých 2000 otáček.Erik166 píše:Ja mam podla palubaku cez leto okolo 6,3 priemer a cez zimu7-8 nizsie to vacsinou priemerovo nejde. Ale ked som kupil alfu a este mala kat a zaseknutu variabilitu tak mimo mesta 90km/h zaradena 6ka mi to kleslo az na 4,8po uprave na bezkat a vymene turba to uz nedokazem
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti