Opět děkuji za uznání
Byl jsem celou dobu zde, jen jako tichošlápek stál v pozadí

...
zadní nápravu brzy nafotím... právě jí dodělávám... předek až za kardan už je komplet hotov..
jinak máte pravdu je to na chalupě a v obýváku,... nyní už u nás doma... už mě nebavilo jezdit "z města domů"

... tak teď občas jedu z domova do města ;)...
jinak k tomu čištění...
rozebráno
mechanicky vyčištěno
hlavy motoru - tryskáno suchým ledem (ventily + kanály)
chemicky vyčištěno - nikoliv samo domo... je to hliník a ten by mi doma v louhu zmizel na to šup... dělal mi to kamarád v práci.. čistí tam drahé kovy, turbíny letadel, a prostě součástky o kterých se nám ani nezdá

... bez úbytku materiálu
dočištěno - doleštěno balotinou (pískování, tryskání)
převodovka nečištěna - fungl nová... (i když, asi jsem jí měl líznout tou balotinou, by byla jemnější

)
takto jsme vyčistili takřka všechny součástky v motoru... hlavy, blok, startér, alternátor, klimakompresor, řízení, úchyty, držáčky,... atd atd... prostě všechno...
ocelové pouze pískováním, nebo samo domo louhem (krtkem) + kartáčem a mechanicky..
Stolice je pecka věc... bez toho by ten motor takhle pěkně udělat nešel... (člověk to jen tak vezme otočí a je to

)
tady je odkaz...
http://www.uni-max.cz/vozik-pro-manipulaci-s-motorem/d/
(po dokompletování motoru jsem jej použil i jako vozík na celou přední nápravu, na které byl komplet, který se pak šoupnul pod auto)
Pochopení jsem celá léta neměl... až nyní jsem našel tu pravou, u které to pochopení mám
Jinak další sekci v mé galerii samozřejmě připravuji,... už brzy...