Zkusim to znova obnovit ... píská definitivně řemen alternátoru, jak jsem už psal pískal starej řemen, píská novej řemen, vonoběžka alternátoru zdá se bejt OK ( kdyby k tomu alternátoru byl aspoň trochu přístup a dalo se to udělat bez rozebrání půlky auta, tak to samože udělám, ale hnát se do toho jen tak na zkoušku se mi vážně nechce ). Starej dobrej trik s kostkou mejdla vydrží tak 1 start bez pískání, nic jinýho než je vobyčejný mejdlo se mi do tej řemenice srát nechce... nepopíchne mě někdo? Neřešil někdo? Když by mi někdo řekl "měl se stejnej trabl, byla to vonoběžka" nebo "je to běžný, ten elastickej řemen je nahovno, ser tam WD 40 a měň ho co 20 tisíc", fakt mě to sere. Další věc je ta, jestli už šikovný český ručičky nevymysleli něco ( přípravek ) na výměnu toho řemenu, aniž by se musel vyndavat motor, rozebírat celej čumák a podobný sice účiný, ale děsně časově náročný operace?
Dík moc
EDIT: v tuhle chvíli 132 xxx km, stávající řemen cca 30k km, trochu ošoupanej, když přes něj přejedu prstem špiní, je trochu odrolenej, nic hroznýho.
EDIT2: řemen hvízdá jen při studenym startu - v létě pouze pár vteřin po startu na volnoběh, v zimě po studenym startu dost hodně, nepříjěmně + cca prvních 5km pouze při vymáčknutí spojky nebo na volnoběh.