Jedná se o poměrně zachovalou 75ku po nebožtíkovy z Břeclavi s originálními kilometry (minulý týden 200 000km) a původní technikou bez výraznějších zásahů.
Alfa se objevila na Bazoši vloni na podzim za směšných 10000kč, ihned jsem kontaktoval prodejce, který mi sdělil, že auto je po nebožtíkovy, který zemřel ca týden před podáním inzerátu, celou dobu používal 75ku jako víkendové auto na delší trasy, jako daily car měl Škodu Rapid. Alfu koupil po revoluci, byl druhým majitelem a před prodejem stála 6 let v garáži - majitel měl od doktora zákaz řízení.
Ihned jsem řešil koupi vozu, protože sehnat 75ku v čr "po dědovi" s najetými 190 000 a s doloženým původem byl malý zázrak.
Bohužel kup překazila nebožka manželka, prý ji auto připomíná dědu a ten by to takhle nechtěl. Dohodli jsem se tedy, že počkáme nějaký čas a uvidíme co s autem bude dál. Na prodej jsem čekal celých 8 měsíců a nakonec to paní nějak vydýchala a Alfu jsem si za 15000 odvezl domů. Mladá se mnou nemluvila, protože nechápala, co vidím na té krabici od bot

Musím říct, že alfa jede úchvatně, má dokonce původní tlumiče a podle všeho i veškeré podvozkové části. Je to verze bez katalyzátoru (109kW), samozřejmostí je špéra v převodovce. Auto je bez známek koroze. Technická proběhla bez chyby