Alfa Romeo 147 (pokec)
Re: Alfa Romeo 147 (pokec)
za 7.6l/100km 

Spider 3.0 V6 12v
MiTo 1.6JTDm
"Drive it like you stole it"+|S
Bývávalo
147 1.6TS ECO ˟²| GT 1.9JTDm ˟²| 159 1.9JTDm 8V | 147 Q2 | Abarth 500 esseesse |Giulietta QV |
MiTo 1.6JTDm
Bývávalo
147 1.6TS ECO ˟²| GT 1.9JTDm ˟²| 159 1.9JTDm 8V | 147 Q2 | Abarth 500 esseesse |Giulietta QV |
Dokonce za 6.9 a to bez podtáčení 

Giulia Q4 JTDm
Leon TSI
Crosswagon Q4
147 TS
Leon TSI
Crosswagon Q4
147 TS
To zní krásně
A zvládne 17ky? Nebo už je znát že se motor pere.
A nakonec jak velký rozdíl ve spotřebě je u 1.6 a 2.0(manuál)
A jak velký je mezi těmito motory rozdíl.
Jinak benzin má spátečku normální jako 6ka žádný prstenec ne?

A zvládne 17ky? Nebo už je znát že se motor pere.
A nakonec jak velký rozdíl ve spotřebě je u 1.6 a 2.0(manuál)
A jak velký je mezi těmito motory rozdíl.
Jinak benzin má spátečku normální jako 6ka žádný prstenec ne?
Dream car: Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic 2010 or
Alfa Romeo Gulia 2.2 JTD Veloce
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 85 kW rv. 2003
EX: Fiat Bravo 2.0 HGT 108 kW rv. 1997
Alfa Romeo Gulia 2.2 JTD Veloce
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 85 kW rv. 2003
EX: Fiat Bravo 2.0 HGT 108 kW rv. 1997
Ahoj,
k problemu... zadni brzdovy trmen - rachoti v ulozeni cepu.
k otazce... pomuze vymena cepu (http://autodily.mjauto.cz/alfa-romeo/14 ... 1432X.html)
nebo existuje nejaka opravna sada?
cely drzak se mi etda kupovat nechce
diky.
k problemu... zadni brzdovy trmen - rachoti v ulozeni cepu.
k otazce... pomuze vymena cepu (http://autodily.mjauto.cz/alfa-romeo/14 ... 1432X.html)
nebo existuje nejaka opravna sada?
cely drzak se mi etda kupovat nechce

diky.

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115k
Nektery cidlo mas spatny a dela ti bludny signal otevrenych dveri
Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
Dallen píše:Nektery cidlo mas spatny a dela ti bludny signal otevrenych dveri

melo by snadd byt v zamku,ale nejsem si jistej
Limo* s bussem (166 3.0)
- pepeknamornik111
Nazdar chalani. Mam taky problem s chodom motora. Zacnem asi takto. Po odpojeni prveho vstreku za chodu motora- skoro ziadna zmena. 2,3,4, vstrek pri odpojeni dal o sebe vediet. No ten prvy skoro nic. Motor bezal dalej. Riadiaca nehlasi absolutne nic. Az po odpojeni vyhodila chybu. Olej nezerie ani nepribuda, chladiaca sa nemina ani nepribuda. Ziadne olejove skvrny v chladiacom okruhu. Ziadna emulzia pod olejovym vekom. Pretlak a podtlak pod olejovym vekom je taktiez mierny. Dym alebo olejovy opar spod olejoveho veka taktiez mierny. Slaby traslavy vykon a nasledne spravanie sa ako 3,5 valec je iba pri otackach do 2000 ak sa rozbieham pomaly a plynule alebo ak pridam na mieste. Ak sa rozbieham pod plnym plynom, tak nieje nic poznat a vykon ja maximalny. Starty su OK na brnk no zdaju sa mi trocha tvrde. Zatrepe to s motorom. A vypnutie motora taktiez dost zadtrepe motorom. Jedna sa o 1,9 jtd , 85 kw Moze mi s tym niekto pomoct?
Alfa romeo 147 , 1.9 JTD , 85 kW , r.v. 2001 facelift+interier 2005
Zdravím alfisti , už dlhší čas som rozmýšľal že prečo mi docela slabo fúkal vzduch v kabíne tak som sa rozhodol skontrolovať peľový filter. No bol som veľmi prekvapený čo som tam našiel... dotyčný čo predomnou menil ten filter musel byť riadny mechanik lebo tak uložený vzduchový filter som ešte teda nevidel ... asi nevedel ktorou stranou ho tam má dať alebo objednal iný a snažil sa ho tam dopasovať jednoznačne výsledok stál zato ....
prikladám pár foto
http://s29.postimg.org/547mm1k7q/20140606_190030.jpg

http://i.imgur.com/oqyAeob.jpg

http://s29.postimg.org/547mm1k7q/20140606_190030.jpg

http://i.imgur.com/oqyAeob.jpg

- spideerr
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi stalo se mi, že při lehce prudším brždění mi skočila hláška nízký tlak oleje a nic víc se nedělo. Mám najeto svých prvních zhruba 9000 km s tímto vozem, tudíž už budu znova měnit olej. Olej jsem míval uprostřed mezi ryskama, teďkom je lehce pod středem, takže to jde. Jinak jezdím na Selenii 20K. Mám panikařit nebo ne? Předem díky za reakce.
Lancia Delta 1.4 T-Jet 88kW
Fiat Multipla 1.6 Bipower
Škoda Rapid 130
ex Alfa Romeo 147 1.6 TS 88 kW
ex Škoda 120 L
ex Fiat Bravo 1.6 SX
ex Škoda 105 L
ex Škoda Rapid 136
Škoda Rapid 130
ex Škoda 120 L
ex Fiat Bravo 1.6 SX
ex Škoda 105 L
ex Škoda Rapid 136
Jestli jsi neměl sešláplou spojku, tak jsi přibrzdil i motor a tím pádem klesl tlak oleje (olejové čerpadlo je závislé na otáčkách motoru). Možná se to dostalo pod určitou hranici a píplo to.
Netvrdím, že to je 100% tím, ale když se to nebude opakovat, tak pravděpodobně bylo.
Netvrdím, že to je 100% tím, ale když se to nebude opakovat, tak pravděpodobně bylo.
Alfa Romeo 147 JTDm 16v FL
- spideerr
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jo aha, tak to mohlo být ono, budu to sledovat. Díky.Temp píše:Jestli jsi neměl sešláplou spojku, tak jsi přibrzdil i motor a tím pádem klesl tlak oleje (olejové čerpadlo je závislé na otáčkách motoru). Možná se to dostalo pod určitou hranici a píplo to.
Lancia Delta 1.4 T-Jet 88kW
Škoda Rapid 130
ex Škoda 120 L
ex Fiat Bravo 1.6 SX
ex Škoda 105 L
ex Škoda Rapid 136
Škoda Rapid 130
ex Škoda 120 L
ex Fiat Bravo 1.6 SX
ex Škoda 105 L
ex Škoda Rapid 136
Zdravím.
Nebyl by někdo z Ostravy a okolí ochoten se podívat na jednu AR 147 GTA?
http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list
Neznáte ji někdo?
Vyrobena 04/2003
První registrace: 25.1.2005
První registrace v ČR: 25.1.2005
V ČR registrováno jako: Nové
Info Datum Stav tachometru
Rok výroby -
1.registrace 01/2005 0
07/2008 68 000
06/2009 112 000
01/2010 127 000
09/2011 155 000
01/2013 159 500
08/2013 159 500
Záznamy o poškození
Číslo záznamu: 1 / 1
Datum škody 01/2010
Země ČR
Výše škody 1 876,-€
Stav tachometru 127 000
Statut poškození Oprava
Případně moc děkuju...
Tazdevil
Nebyl by někdo z Ostravy a okolí ochoten se podívat na jednu AR 147 GTA?
http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list
Neznáte ji někdo?
Vyrobena 04/2003
První registrace: 25.1.2005
První registrace v ČR: 25.1.2005
V ČR registrováno jako: Nové
Info Datum Stav tachometru
Rok výroby -
1.registrace 01/2005 0
07/2008 68 000
06/2009 112 000
01/2010 127 000
09/2011 155 000
01/2013 159 500
08/2013 159 500
Záznamy o poškození
Číslo záznamu: 1 / 1
Datum škody 01/2010
Země ČR
Výše škody 1 876,-€
Stav tachometru 127 000
Statut poškození Oprava
Případně moc děkuju...
Tazdevil
Alfa Stelvio 2.0 Veloce '21
Alfa 147 GTA '05 by Autodelta
Alfa 159 SW 2.4 JTDm '07 pseudo Ti
ex Alfa GT 1.9 JTD '05
ex Alfa 147 2.0 TS Selespeed '01
ex Alfa 156 2.0 TS '00
ex Mazda 323f 1.9 GT '94
a další Alfa Giulietta 1.6 JTDm '12 v rodině
Alfa 147 GTA '05 by Autodelta
Alfa 159 SW 2.4 JTDm '07 pseudo Ti
ex Alfa GT 1.9 JTD '05
ex Alfa 147 2.0 TS Selespeed '01
ex Alfa 156 2.0 TS '00
ex Mazda 323f 1.9 GT '94
a další Alfa Giulietta 1.6 JTDm '12 v rodině
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
prodávala se tak za 145 tis před 3/4 rokem, pak si jí někdo koupil, dal na ní tyto kola, hnusný polep a je na prodej opět. Pokud chceš pěknou 147 GTA, tak se podívej po nějaké venku.
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione
Zdravím alfistov,
tak som si nedávno kúpil tmavomodrú Alfu Romeo 147 JTDm 88 kW, r.v. 2006, najazdených 136 000 km - tie km sú zrejme reálne. Chcel som pre seba a pre syna niečo pekné, trochu živšie a pri normálnej jazde aj relatívne ekonomické. Keďže manželka má svoj malý autobus Picasso, ktorý síce človeka pohodlne odvezie, ale vodiča príliš nepoteší... Motor a podvozok Alfy sú v dobrom stave, ale už som do toho nakúpil:
- nové pneumatiky,
- nový EGR ventil,
- gumová hadica násávania (do turba),
- nový záložný kľuč s DO + opravený zámok, ktorý nefungoval,
- spotrebák ako motorový a prevodový olej (ten starý už vyzeral dosť zle), filtre (vzduchový aj do kabíny), desinfekcia klímy, znak Alfy...
Teraz by malo byť auto slušne pripravené na 900 + 900 km cestu na dovolenku a späť. Čo mi ešte vadí, ale bude sa riešiť neskôr alebo nikdy:
- pri zaradení najmä dvojky a trojky cítiť jemné ťuknutie - zrejme vôľa v rozvodovke, s ktorou asi nič nanarobím,
- takisto pri nižších otáčkach počuť na dvojke a trojke pískanie prevodovky/rozvodovky, ktoré pri vyšších otáčkach mizne - s tým asi tiež nič neporiešim.
Inak to auto ide veľmi dobre, počítač ukázal výkon 93 kW nie tých klasických 88kW -neviem či je to len nejaký softvérový oblb, alebo tam predchádzajúci majiteľ musel dať nový čip.
Má tu niekto podobné skúsenosti s jemne pískajúcou prevodovkou /rozvodovkou pri nižších otáčkach, resp . s jemným ťuknutím pri preradení hlavne na dvojku a trojku?
tak som si nedávno kúpil tmavomodrú Alfu Romeo 147 JTDm 88 kW, r.v. 2006, najazdených 136 000 km - tie km sú zrejme reálne. Chcel som pre seba a pre syna niečo pekné, trochu živšie a pri normálnej jazde aj relatívne ekonomické. Keďže manželka má svoj malý autobus Picasso, ktorý síce človeka pohodlne odvezie, ale vodiča príliš nepoteší... Motor a podvozok Alfy sú v dobrom stave, ale už som do toho nakúpil:
- nové pneumatiky,
- nový EGR ventil,
- gumová hadica násávania (do turba),
- nový záložný kľuč s DO + opravený zámok, ktorý nefungoval,
- spotrebák ako motorový a prevodový olej (ten starý už vyzeral dosť zle), filtre (vzduchový aj do kabíny), desinfekcia klímy, znak Alfy...
Teraz by malo byť auto slušne pripravené na 900 + 900 km cestu na dovolenku a späť. Čo mi ešte vadí, ale bude sa riešiť neskôr alebo nikdy:
- pri zaradení najmä dvojky a trojky cítiť jemné ťuknutie - zrejme vôľa v rozvodovke, s ktorou asi nič nanarobím,
- takisto pri nižších otáčkach počuť na dvojke a trojke pískanie prevodovky/rozvodovky, ktoré pri vyšších otáčkach mizne - s tým asi tiež nič neporiešim.
Inak to auto ide veľmi dobre, počítač ukázal výkon 93 kW nie tých klasických 88kW -neviem či je to len nejaký softvérový oblb, alebo tam predchádzajúci majiteľ musel dať nový čip.
Má tu niekto podobné skúsenosti s jemne pískajúcou prevodovkou /rozvodovkou pri nižších otáčkach, resp . s jemným ťuknutím pri preradení hlavne na dvojku a trojku?
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
No na tvém místě bych si nechal udělat rozvody. Leta na to má a km taky. On odtah ze zahraničí není nic levnýho (cca 10Kč x 1km)
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
No našťastie pôvodný taliansky majiteľ z Ríma sa o auto dobre staral - pri 100 tis. km nechal vymeniť rozvody a vodnú pumpu (je to napísané priamo na motore), a vymenil aj všetky ostatné remene a navyše aj brzdové kotúče a doštičky, a iné.
Ja som to auto kúpil z bazáru, ktorý to doviezol z Ríma (jeho história sa dala na webe čiastočne dohľadať) a snažil sa to potom na Slovensku predať - napokon som to za slušnú cenu kúpil ja.
Má niekto nejaké skúsenosti k tomu jemnému pískaniu prevodovky na nízkych otáčkach, ktoré vo vyšších otáčkach úplne zmizne ?
Alebo poznatky k jemnému ťuknutiu pri preradení na dvojku a trojku, ktoré je tiež veľmi pravdepodobne iba dôsledkom bežnej vôle v prevodovke/rozvodovke ?
Ja som to auto kúpil z bazáru, ktorý to doviezol z Ríma (jeho história sa dala na webe čiastočne dohľadať) a snažil sa to potom na Slovensku predať - napokon som to za slušnú cenu kúpil ja.
Má niekto nejaké skúsenosti k tomu jemnému pískaniu prevodovky na nízkych otáčkach, ktoré vo vyšších otáčkach úplne zmizne ?
Alebo poznatky k jemnému ťuknutiu pri preradení na dvojku a trojku, ktoré je tiež veľmi pravdepodobne iba dôsledkom bežnej vôle v prevodovke/rozvodovke ?
1. viděl jsem zaručené auto z italie, které jezdilo do značkového servisu, faktury na vše a tady ten řemen prasknul
2. to pískání nemusí být převodovka, ale x jiných věcí
3. to klepnutí může být silentblok na motoru nebo převodovce
2. to pískání nemusí být převodovka, ale x jiných věcí
3. to klepnutí může být silentblok na motoru nebo převodovce
Dík, tie silentbloky znovu skontrolujem.
Píska zrejme predsa len prevodovka/rozvodovka, pretože na neutrále to prestane a od určitých otáčok to tiež úplne prestane (nebudú to teda ani ložiská prevodovky). Asi je to bežné opotrebenie - predsa napr. prevodovky škodoviek bežne pískali omnoho viac (a možno veselo pískajú až doteraz).
To auto je určite z Talianska, kde jazdilo a servisovalo sa 6 rokov. A pretože na ňom bolo pôvodným majiteľom dokázateľne menených mnoho vecí, tak je dôveryhodný aj nápis na motore kedy sa menili rozvody - je to napokon bežná vec. Ale pochybovať potom možno už úplne vždy a o všetkom, aj o tom, že niekto chcel úmyselne uviesť budúceho majiteľa do omylu, aby si zničil motor...
Rozvodový remeň sa (najmä u diesela) síce občas aj predčasne roztrhne, ale meniť ho po 36 tis. km mi príde už trochu paranoidné.
Píska zrejme predsa len prevodovka/rozvodovka, pretože na neutrále to prestane a od určitých otáčok to tiež úplne prestane (nebudú to teda ani ložiská prevodovky). Asi je to bežné opotrebenie - predsa napr. prevodovky škodoviek bežne pískali omnoho viac (a možno veselo pískajú až doteraz).
To auto je určite z Talianska, kde jazdilo a servisovalo sa 6 rokov. A pretože na ňom bolo pôvodným majiteľom dokázateľne menených mnoho vecí, tak je dôveryhodný aj nápis na motore kedy sa menili rozvody - je to napokon bežná vec. Ale pochybovať potom možno už úplne vždy a o všetkom, aj o tom, že niekto chcel úmyselne uviesť budúceho majiteľa do omylu, aby si zničil motor...
Rozvodový remeň sa (najmä u diesela) síce občas aj predčasne roztrhne, ale meniť ho po 36 tis. km mi príde už trochu paranoidné.
Sám píšeš, že to má jen* 136 tis. ,to musí být přece jen lehce zajetý a opotřebená převodovka v takovém nájezdu a v nejslabší motorizaci by měla být okej.... Na rozvody aspoň mrkni, jestli je to všechno pravda, tak by řemen měl vypadat jako nový včetně popisků na vrchní části.
Alfa romeo 156 2,4 JTDm 129 Kw 2004
Mazda MX-5 NBfl 1.8 16V, 6kvalt + torsen - milášek na víkendy
Favorit GLXI solitaire 1.3 LPG 50 Kw 1994 ex
Felicia LXi 1,3 50 Kw 1998
Mazda MX-5 NBfl 1.8 16V, 6kvalt + torsen - milášek na víkendy
Favorit GLXI solitaire 1.3 LPG 50 Kw 1994 ex
Felicia LXi 1,3 50 Kw 1998
No práveže možno mám iba príliš citlivé ucho na jemné zvuky a moja otázka smerovala k tomu, či to náhodou počuje aj nejaký iný majiteľ AR 147 1.9 JTDm.
Na toto vraj výborne pomáha dať si hlasnejšie rádio/CD, ktoré je v Alfe našťastie dosť kvalitné...:-)))
Je pravda, že som mohol za podobné prachy kúpiť aj 150 koňový model, ale to som už mal obavy, aby mi na tom synáčik, ktorý je stále ešte mladý šofér, niekde vykotil do poľa a vyoral tam nejaké skoré zemiaky...
Čo ma veľmi príjemne prekvapilo je výborný zvuk tohto JTD common rail diesela, to nie je žiadny "TDI PD" traktorový zvuk.
Minulý rok som bol služobne v USA, Pittsburgh, kde je veľa poľovníkov, ktorí majú zvyčajne veľkobjemový osemvalec v 6 metrovom pickupe kam si dávajú strelené jelene, a k tomu má každý zopár pušiek a voči nám tiež polovičné ceny PHM (tam sú skoro všetky dane a všetky ceny výrazne nižšie ako u nás, nielen tie ceny PHM).
No a tieto veľké benzínové osemvalce pri akcelerácii znejú dosť podobne ako JTD !
A tak si môžem predstavovať, že vlastne sedím v burácajúcom osemvalci a jazdím za polovičnú cenu PHM, čo je vďaka spotrebe dieselu oproti osemvalcu aj tak trochu pravda...:-)))
Predtým som dlhé roky jazdil na LPG a bolo to veľmi fajn, ale chcel som už nejakú zmenu a tiež nám pred pár rokmi zvýšili daň na LPG, takže už to nie je to, čo to bývalo, keď bol plyn za 35 centov za liter. Teraz je to za 70 centov, čo sa ešte stále oplatí, ale už to nie je ten skvelý pocit.
Na toto vraj výborne pomáha dať si hlasnejšie rádio/CD, ktoré je v Alfe našťastie dosť kvalitné...:-)))
Je pravda, že som mohol za podobné prachy kúpiť aj 150 koňový model, ale to som už mal obavy, aby mi na tom synáčik, ktorý je stále ešte mladý šofér, niekde vykotil do poľa a vyoral tam nejaké skoré zemiaky...
Čo ma veľmi príjemne prekvapilo je výborný zvuk tohto JTD common rail diesela, to nie je žiadny "TDI PD" traktorový zvuk.
Minulý rok som bol služobne v USA, Pittsburgh, kde je veľa poľovníkov, ktorí majú zvyčajne veľkobjemový osemvalec v 6 metrovom pickupe kam si dávajú strelené jelene, a k tomu má každý zopár pušiek a voči nám tiež polovičné ceny PHM (tam sú skoro všetky dane a všetky ceny výrazne nižšie ako u nás, nielen tie ceny PHM).
No a tieto veľké benzínové osemvalce pri akcelerácii znejú dosť podobne ako JTD !
A tak si môžem predstavovať, že vlastne sedím v burácajúcom osemvalci a jazdím za polovičnú cenu PHM, čo je vďaka spotrebe dieselu oproti osemvalcu aj tak trochu pravda...:-)))
Predtým som dlhé roky jazdil na LPG a bolo to veľmi fajn, ale chcel som už nejakú zmenu a tiež nám pred pár rokmi zvýšili daň na LPG, takže už to nie je to, čo to bývalo, keď bol plyn za 35 centov za liter. Teraz je to za 70 centov, čo sa ešte stále oplatí, ale už to nie je ten skvelý pocit.
Vypozoroval jsem, že mi po každym dolití rychle zmizí chladící kapalina po stejnou úroveň a tam zůstane (řádově týdny, vzdálenost neodhadnu). K tomu mi taky začal mizet olej, ale to bude spíš tim, že sem na to začal šlapat ..
První scénář co se mi vyrojil v hlavě je, že teče nádobka na chladící kapalinu -Obrázek, ale motorovej prostor mám otevřenej pravidelně a žádný zašpinění sem nezaregistroval na nádobce, pod nádobkou, ani na víčku. Ale když přijedu domu, zhasnu motor a za chvilku znovu odjíždím, mám teplotu motoru 90° od předchozí jízdy jen pár metrů, pak mi teplota spadne na +- 70° a trvá relativně dlouho, než se ohřeje zpět na 90°.
Druhej, ten horší, počítá i s olejem a tím pádem špatný těsnění pod hlavou?
První scénář co se mi vyrojil v hlavě je, že teče nádobka na chladící kapalinu -Obrázek, ale motorovej prostor mám otevřenej pravidelně a žádný zašpinění sem nezaregistroval na nádobce, pod nádobkou, ani na víčku. Ale když přijedu domu, zhasnu motor a za chvilku znovu odjíždím, mám teplotu motoru 90° od předchozí jízdy jen pár metrů, pak mi teplota spadne na +- 70° a trvá relativně dlouho, než se ohřeje zpět na 90°.
Druhej, ten horší, počítá i s olejem a tím pádem špatný těsnění pod hlavou?
Spider 3.0 V6 12v
MiTo 1.6JTDm
Bývávalo
MiTo 1.6JTDm
Bývávalo
Kdyby to mizelo do motoru, tak bys poznal na víčku od oleje šlem a v nádržce chladící kapaliny by to hned po nastartování bylo natlakované a byli by vidět bublinky v nádržce. Asi měsíc zpátky to přesně toto udělalo kamošovi v Superbu. Mizela voda, emulze na víčku a bublinky jak v akvárku v nádržce chladící kapaliny. Jemu ta voda mizela ale domrtě a ne že se to zastavilo. To bude někde asi jiná zrada.
Alfa Romeo 147 JTDm 16v FL
zdravím , po tom čo som písal že mam problém pri odomikaní dverí že akonáhle odomknem auto sa ihneď samo od seba zamkne a je jedno či to robím diaľkovým alebo priamo kľúčom v zámku. takže blbne to už pár týždňov tak a dnes mi už odišlo úplne diaľkové , vôbec nereaguje. teraz mi jedine ostáva strčiť kľúč do dverí potočíť a rýchlo otvoriť kým sa nezamkne.... ľudkovia netušíte čo môže spôsobovať tento problém? a neviete mi poradiť kde sa nachádza riadiaca jednotka diaľkového alebo centrálu?