Já jsem z toho jelen, četl jsem to od začátku do konce a došel jsem k závěru, že mám asi zavzdušněnou soustavu. Tady je případ.
Mám 2.4jtd 103kw a stala se mi nemilá věc, ač nový shit EGR ventil se vevnitř rozletěl a pružinka, matka a podložka vletěla do motoru. To je jiná story.
Před tím, než se toto odehrálo, auto drželo teplotu chlup před 90ti, při stání k kolonách přesahoval 90 stupnu (nespíná sahara, budu ještě spravovat) a frčelo to výborně.
Po opravě jsem zjišťoval, že motor se zahříval poměrně rychleji na můj vkus, ale plus mínus v normě. Ovšem nad 90 stupňů lezl při větším namáhání motoru celkem bez problému (jo, sahara pořád nespíná, ale předtím se to stávalo pouze v kolonách a vedrech, nikdy jindy.) Vody je tam dostatek, i jsem trošku přelil, takže to z toho ještě vycucnu. Při otevření expanzky jsem čekal, že zabuble a pustí bublinky nějaký ven, ale nestalo se tak. Jen si to pšouklo protože to bylo pěkně rozehřátý ta voda.
Zároveň s tím jsem pozoroval, že auto topí jako blázen a pořád to ještě nefunguje, jak fungovalo. Na stupeň AUTO a teplotu 21 stupnu jde do kabiny teplej vzduch jak prase, že mě až pálila ruka. Při nastavení teploty 18 stupnu teplota celkem odpovídala, ale až po nějaké době ... Auto teď zajíždím, takže jsem jsem zvyšující se teplotu pozoroval při větším zatížení turbíny, kdy teplota lezla přez 90 při dnešních 13 stupních venku. Při langsam jízdě se to jakš takš drží 90ti.
Pište a mrdejte mě, co jsem zanedbal ..
Tak a teď babo raď