Kupujeme AR 159...
Kupujeme AR 159...
Tak to je fakt divny... U nas to je naopak ja za 12, přitelkyne za 9
jinak jestli mi vyzbyde před vanocema čas tak bych se tam mohl stavit a kouknout na to.

Re: Kupujeme AR 159...
Jestli budeš mít čas, tak se tam zajeď kouknout, info od někoho, kdo tomu rozumí ocením. Alfu kupuju poprvé, takže vůbec nevím co mám čekat a úplně sám bych si to netroufl, proto ten servis.byp píše:Tak to je fakt divny... U nas to je naopak ja za 12, přitelkyne za 9jinak jestli mi vyzbyde před vanocema čas tak bych se tam mohl stavit a kouknout na to.
Jinak auto mám na to, aby to jezdilo za co nejmíň. Proto ta nafta a 8V, jestli jsem to tady správně pochopil, tak je to nejspolehlivější motor od Fiatu.
Na vyblbnutí a spotřebu nad 10l mám jinou Italku, MV Agustu.
Co je na tom nepochopitelné? Ženská nechápe princip spalovacího motoru, ani k čemu je spojka, pro ni je plyn a spojka jen pedál, který se musí ve správné chvíli pořádně stlačit, nebo pustit. Některé navíc ani nechápou základní fyzikální principy, tím myslím setrvačnost, tření a zákon zachování energie. Takže pak jezdí stylem brzda-plyn, vůbec se nesnaží číst situaci na silnici a přizpůsobit tomu jízdu. A klasika je prudké brzdění před cedulí obce, aby hned potom přidali plyn, aby jeli aspoň těch padesát. Paradoxně je pro takovéto dámy lepší pořídit auto s DIESELEM, protože z principu má nižší spotřebu a taky není tolik citlivé na práci s plynem.eagle píše:Škoda že jsem z Brna a auto je v Praze. Asi to nechám přes Vánoce zaležet, volal jsem do servisu na prohlídku a stejně tam do ledna nikdo nebude. Z auta po ženské mám strach, ještě navíc když je to Italka. Pořád nechápu, jak je možný, že já trasu jedu za 6l/100km a ta moje to zvládá za 8+.
Jinak kolik může stát spojka + setrvačník + rozvody + náplně? 40 000?
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
Takových je i dost chlapů... naopak znám třeba i ženské, kterým meziplyn nedělá problémy 

Jak rika riprex, ja mam dokonce znameho co se zivi volantem a absolutne neumi jezdit, jezdi z dodavkou a nepozna ani kdyz mu hrozi upadnuti kola..ted kdyz uz jsem ho poucil, si treba nezavre zadni dvere a jde pritahovat kola ze je tam nejaky hluk a to ani nemusim popisovat styl jizdy..
Proto neres jestli s tim jezdila zenska nebo chlap, mimochodem chlap v lakyrkach tam udela taky brzo diru, ale mrkni na stav auta.
Proto neres jestli s tim jezdila zenska nebo chlap, mimochodem chlap v lakyrkach tam udela taky brzo diru, ale mrkni na stav auta.
AR 159 1.9 JTDm 16V 110 kw brzdy OFF, navi OFF, multifunkční volant OFF a ještě spousta užitečných vecí OFFFFF
Seat Toledo II 1.9 TDi 81 kw ( nesmrtelná teta )
AR 156 1.9 JTD 16V 100 kw 2005 Ex
AR 147 1.9 JTD 85 kw Ex
AR 147 1.6 TS + LPG Ex
Seat Toledo II 1.9 TDi 81 kw ( nesmrtelná teta )
AR 156 1.9 JTD 16V 100 kw 2005 Ex
AR 147 1.9 JTD 85 kw Ex
AR 147 1.6 TS + LPG Ex
Na helimak.cz je červená 159, pěkná. Volal jsem mu, je to teda z Rakouska, koupeno s potkanym motorem, je udelana komplet hlava teda, olej, rozvody, pumpa... Bát se toho nebo ne? A co prodejce helimak, znáte někdo? Diky je to tohle http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list
Zdravím, uvažuju o koupi 159 ve 2.4 154kw. (Konkrétně tenhle kus: http://www.euautomobile.cz/detail/alfa-romeo-159-102217)
Je to dotažený z Německa, serviska plněná v alfě do 160tkm v roce 2014. akorát ve 110tkm je tam psáno "motor erneuert" tak nevím, jestli je tam motor novej nebo po GO. Jinak všechno ok asi až na obvyklou věc řízení. V nádobce u serva byla hladina cca o 3mm pod minimem a borec řiká že to nic že dolejou, ale tak spíš to bude o řízení. Když jsem dal plnej rejd na doraz tak venku servo jakoby zakvílelo a borec mi tvrdil že to je normál, sám nevím pač mám elektronickej posilovač takže to nepoznám co je a co neni normál. Jinak žádný vrzání a nebo praskání. Jen na kruháči lehce cosik lehce hučelo nebo chrastilo,ale jak se srovnal volant tak zas ticho. A poslední věc co mi vrtá hlavou, po studenym startu docela ječel skoro to až vypadalo na vysipaný ožisko nebo tak, pohon nějakýho čerpadla asi? pod nádržkou serva, ale když jsem to projel a zahřálo se to tak bylo všechno tichý. Je toto ok? A teď poraďte, jít do ní nebo od ní?

edit: ještě jsem se zapoměl zeptat mají motory s EUR4 rok 2008 už taky DPF?
Je to dotažený z Německa, serviska plněná v alfě do 160tkm v roce 2014. akorát ve 110tkm je tam psáno "motor erneuert" tak nevím, jestli je tam motor novej nebo po GO. Jinak všechno ok asi až na obvyklou věc řízení. V nádobce u serva byla hladina cca o 3mm pod minimem a borec řiká že to nic že dolejou, ale tak spíš to bude o řízení. Když jsem dal plnej rejd na doraz tak venku servo jakoby zakvílelo a borec mi tvrdil že to je normál, sám nevím pač mám elektronickej posilovač takže to nepoznám co je a co neni normál. Jinak žádný vrzání a nebo praskání. Jen na kruháči lehce cosik lehce hučelo nebo chrastilo,ale jak se srovnal volant tak zas ticho. A poslední věc co mi vrtá hlavou, po studenym startu docela ječel skoro to až vypadalo na vysipaný ožisko nebo tak, pohon nějakýho čerpadla asi? pod nádržkou serva, ale když jsem to projel a zahřálo se to tak bylo všechno tichý. Je toto ok? A teď poraďte, jít do ní nebo od ní?

edit: ještě jsem se zapoměl zeptat mají motory s EUR4 rok 2008 už taky DPF?

Vypadá na pohled slušně, ale podle toho co píšeš to bude chtít trochu zamakat a zainvestovat, aby byla v cajku. Naprosto všechny nafty ve 159 mají z výroby DPF.
Infiniti FX37
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
Tos mě nepotěšil s tím DPF
A co myslíš s tím servem, taky se ti kapku ozve když natočíš kola na doraz + nevíš co to je za agregát na melém řemenu pod nádržkou serva co mi tam po startu tak rachtala?
Každopádně dík za rady

Každopádně dík za rady

Při točení na místě může řízení přenést do volantu trochu vibrací, to je dáno poddimenzovanou konstrukcí(zas na 2. stranu dodává o to víc informací při jízdě), ale vyloženě ozývat by se nemělo. Ten zvuk po startu nevím, ale někdo určitě poradí.
Infiniti FX37
Zvuky při točení volantem dělá nedostatek kapaliny - teče holt ten posilovač, taky mi teď vytekl... už podruhé. Zvuk po startu, kterej pak utichne bude pravděpodobně alternátor... mě to dělá od začátku co to auto mám (3 roky a 100tkm) a nezhoršuje se to, takže neřeším...
Takže výměna řízení?
No když se jiank nedá. Ještě mě napadá koli,vydrží DPF? 

To tak nejde říct je to člověk od člověka, auto od auta... v půlce případů nevydrží spíš trpělivost majitele auta a rozhodne se toho krámu zbavit
Z hlediska emisní kontroly to není problém - mám na svém motoru přes 300 000km a prošel jsem před 14ti dny zcela legálně.

Na plný rejd se systém odvzdušňuje a tohle pískání se může ozývat. Mě se to takhle ozývá už téměř 200kkm i se zelenou kapalinou a nikde nic neteče. Spíš si zkontroluj manžety na tyčích řízení, jestli tam někde není mokro. Pak je to opravdu o výměně posilovače.
U studeného motoru 2,4 po startu většinou zapiští řemen na altíku. Chrastit by to snad nemělo. Ale pokud to kupuješ jeté, určitě budeš dělat rozvody, takže pokud tam chrastí nějaká kladka, neřešil bych to.
U studeného motoru 2,4 po startu většinou zapiští řemen na altíku. Chrastit by to snad nemělo. Ale pokud to kupuješ jeté, určitě budeš dělat rozvody, takže pokud tam chrastí nějaká kladka, neřešil bych to.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
Přesně tak, mám dojem že to je asi altík, ale malej řemen se v rámci rozvodový sady nemění ne? A ještě k tomu sevu... Když chybí kapalina tak musela někde utect, tzn. někde je netěsnost a u řízení to bude drahá sranda mám takovej zlej dojem...
Jinak dík moc za rady
Jinak dík moc za rady

Pochopitelně utéct někam musela. V naprosté většině případů vykapala přes manžetu u řidiče - zkontrolovat, jestli není mokrá. Občas se stane, ale opravdu málokdy, že je chyba někde v hadicích, většinou v těch rychlospojkách chladící smyčky - ta vede přes chladič pod čelem auta. Jde tam vidět, pokud to tam sákne.
Nezná jí tady někdo?Z fotek vypadá dost slušně http://www.sbazar.cz/jindrich.cze/detai ... sw-19-jtdm
Subaru Forester 2,0XT 03 Red Dragon
AR 156 sw 1,9 JTD 85kw,chip Sarkan
AR 156 sw 1,9 JTD 81 kw,chip Sarkan ex
Seat Toledo 1,9 Tdi 66kw ex
VW Vento 1,8 ex
VW Vento 1,8 ex
Ahoj co říkáte na tuhttp://www.sbazar.cz/krempl.motors/detail/9145 ... jtdm-210ps alficku
Naposledy upravil(a) Paja dne 3.1.2015, sob 23:26, celkem upraveno 2 x.
AR 159 2.4 ti
Ta vypadá taky moc hezky.Na Krempl motors jsem tady četl chválu,ale já je neznám.Mě by zajímal názor na inzerát,respektive na auto,co jsem vkládal před Tebou.Ale asi nikdo nic
,škoda!

VW Vento 1,8 ex
VW Vento 1,8 ex
mari156 píše:Nezná jí tady někdo?Z fotek vypadá dost slušně http://www.sbazar.cz/jindrich.cze/detai ... sw-19-jtdm
A co chceš, aby ti kdo napsal, když je auto evidentně prodaný!!!
ALFA ROMEO 159 2,4 JTDm 154kw (všecko OFF!)
syn - ALFA ROMEO 159 2,4 JTDm 147kw Qtronic(všecko OFF!)
ex- FIAT MAREA 2,4 JTD 96kw
ex- ALFA ROMEO 156 1,9 JTD 85kw
No to já nevím
!A jestli je to jasně prodané?Jak to poznáš?Nejsem v inzerátech zběhlý
!

VW Vento 1,8 ex
VW Vento 1,8 ex
vidíš vlevo v tom červeným rámečku napsaný "Inzerát již není platný"! Co to asi může znamenat?mari156 píše:No to já nevím!A jestli je to jasně prodané?Jak to poznáš?Nejsem v inzerátech zběhlý
!

ALFA ROMEO 159 2,4 JTDm 154kw (všecko OFF!)
Teď jsem se na ten inzerát díval poprvé od doby,co jsem ho tu dával!Při mém prvém kopírování inzerátu zde,byl ještě platný.Sice to bylo o svátcích náročné,ale toho bych si asi(určitě) všiml
.

VW Vento 1,8 ex
VW Vento 1,8 ex
Neznáte někdo tuto Alfici? Nebyl jste se na ní někdo podívat?
http://www.sportovnivozy.cz/57400-alfa- ... ts-praha-6
Ex: Lancia Delta 1.6 HF Turbo
Ex:AR 159 1.8TBi Ti
Lancia Delta 2,0 HF Integrale 16V
AR Giulietta 1,4 Tbi 88kW MY 2018
Ex:AR 159 1.8TBi Ti
Lancia Delta 2,0 HF Integrale 16V
AR Giulietta 1,4 Tbi 88kW MY 2018
ja ji neznam,ale jedna vec s mi nelibi, a to je prodrena kozena sedacka u ridice,jako nechci posuzovat auto podle sedacky,ale podle toho "maleho" najezdu coz 118tis km na 8let stare auto je.Sice je to benzin,ale i tak bych si dal pozor a poradne to prolezl.Prodavaji se Alfy s mnohem vetsim najezdem a maji sedadla v poradku(ja je mam po cca 130tis jako nova),a tak nejak vzdicky posuzuju auto jako celek a todle by me zarazilo,ale treba to byla jen nejaka nehoda s "oblecenim".Jinak podle fotek nic jinyho clovek nepozna,auto se musi videt a projet,ale to snad kazdy vi.Jen sem si neceho vsiml na fotce a zarazilo me to,nic vic nic min.Ale treba se pletu,clovek zacina bejt paranoidni ,kdyz cte a vidi okolo co a jak si dneka nekteri dovoli prodavat...Oskar píše:Neznáte někdo tuto Alfici? Nebyl jste se na ní někdo podívat?
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 16V 100KW r.v. 08
ex: Alfa Romeo 156 2.0 TS r.v. 98
ex: Ford Probe 2.2 Turbo GT r.v. 89
ex: škoda 125L r.v. 88
ex: Alfa Romeo 156 2.0 TS r.v. 98
ex: Ford Probe 2.2 Turbo GT r.v. 89
ex: škoda 125L r.v. 88