ověření počtu najetých km - Alfa 159
nalehave potrebuji poradit, vysvetlit.... diky
Chci si v nejblizsi dobe koupit 159SW asi 2.4....
Jelikoz v CR chce kazdy jenom vytezit co nejvice, je jasne ze pri prodeji aut cca 70% obchodniku dotahne z evropy auto za velice nizkou cenu jelikoz ma hooodne nalitano. Zde pak pretoci tachometr a prodava jako fajnovku s cenou o trochu nizsi nez fajnova auta v cizine.
Potrebuji zjistit, zda existuje nejaky spolehlivy figl jak vyzrat nad temito nepoctivci. Nekdo rika, examiner neni reseni...dá se upravit. Nekdo zase rika, ze chybove hlaseni (odpojeni vahy vzduchu, zobrazeni kdy zasahl omezovac, abs a podobne) nelze upravovat a v techto datech vzdy ridici jednotka zobrazi pravdivy udaj... (auto ma v sobe nejake pocitadlo, s kterym nelze manipulovat)
Neodkazujte mne na cebii...jelikoz mnohem jednodusi, je zajet do servisu nechat to napichnout, zjistit pravdive km pomoci nejake finty a pri tom nechat zkontrolovat i komplet auto...
Díky všem za rady. Pripadne prosim ty... kteri maji nejaky druh diagnostiky (examiner asi nikdo nema...) aby se pokusili najit reseni na moji otazku.
Dikys
Chci si v nejblizsi dobe koupit 159SW asi 2.4....
Jelikoz v CR chce kazdy jenom vytezit co nejvice, je jasne ze pri prodeji aut cca 70% obchodniku dotahne z evropy auto za velice nizkou cenu jelikoz ma hooodne nalitano. Zde pak pretoci tachometr a prodava jako fajnovku s cenou o trochu nizsi nez fajnova auta v cizine.
Potrebuji zjistit, zda existuje nejaky spolehlivy figl jak vyzrat nad temito nepoctivci. Nekdo rika, examiner neni reseni...dá se upravit. Nekdo zase rika, ze chybove hlaseni (odpojeni vahy vzduchu, zobrazeni kdy zasahl omezovac, abs a podobne) nelze upravovat a v techto datech vzdy ridici jednotka zobrazi pravdivy udaj... (auto ma v sobe nejake pocitadlo, s kterym nelze manipulovat)
Neodkazujte mne na cebii...jelikoz mnohem jednodusi, je zajet do servisu nechat to napichnout, zjistit pravdive km pomoci nejake finty a pri tom nechat zkontrolovat i komplet auto...
Díky všem za rady. Pripadne prosim ty... kteri maji nejaky druh diagnostiky (examiner asi nikdo nema...) aby se pokusili najit reseni na moji otazku.
Dikys
AR 159 2.2 jts
AR GT 2.0 selespeed
AR 156 2.5 V6ex
AR GT 3.2 V6 ex
AR 156 2.0 selespeed ex
AR 159 SW 1.9 jtdm ex
AR GT 2.0 selespeed
AR 156 2.5 V6ex
AR GT 3.2 V6 ex
AR 156 2.0 selespeed ex
AR 159 SW 1.9 jtdm ex
- Milano75
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vysvetlete mi prosim....
Alfa Romeo 75 3.0 V6 QV America
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa Romeo Alfetta GT 1,8 1975 + skelet 1981
Alfa Romoe 159 2,4JTDM SW TI
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa Romeo Alfetta GT 1,8 1975 + skelet 1981
Alfa Romoe 159 2,4JTDM SW TI
zde není žádna informace ohledně práce s diagnostikou....
AR 159 2.2 jts
AR GT 2.0 selespeed
AR 156 2.5 V6ex
AR GT 3.2 V6 ex
AR 156 2.0 selespeed ex
AR 159 SW 1.9 jtdm ex
AR GT 2.0 selespeed
AR 156 2.5 V6ex
AR GT 3.2 V6 ex
AR 156 2.0 selespeed ex
AR 159 SW 1.9 jtdm ex
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
já si pro alfu jel přímo do Itálie, kupoval jsem ji od liesingovky, kde ji majitel doplatil a koupil si novou, všechno tam sedělo, dostal jsem všechno co se dává u nového vozu atd.
jinak diagnostiku jsem na alfu sám rozchodil a hlavně funguje, stačí program FiatECUScan a kabel který sám dělám a mám vyzkoušený na svém voze. viz tady http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.p ... 41&start=0 a celkově to vychází na směšný peníz, na to co to umí
jinak diagnostiku jsem na alfu sám rozchodil a hlavně funguje, stačí program FiatECUScan a kabel který sám dělám a mám vyzkoušený na svém voze. viz tady http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.p ... 41&start=0 a celkově to vychází na směšný peníz, na to co to umí
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
- whitedevil
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Fiat Ecu Scan ti určitě kilometry neřekne... Nevím jak u 159 ale u 147 by tohle počítadlo mělo bejt... takže odpojit váhu vzduchu a je to... Na Fiat ecu scan nevim jestli to bude fungovat, na examineru by to mělo jít... Když sem já kupoval 147 tak jsem volal do autorizáku jestli zjistěs stočený KM bylo mi řečeno že to neuměj...
Nicméně pokud vím tak vzhledem k tomu, že alfy nejsou
takže se prej dá celkem dobře na diag zjistit jestli nebyla stočená... Chtělo by to zkusit - nekoho kdo má novou 159 připojit a kouknout na KM a jestli seděj s počítadlem a pak jet a stejně připojit tu co chceš koupit...
Nicméně pokud vím tak vzhledem k tomu, že alfy nejsou

Ford Mondeo turnier 2.0 TDCI 103 kw Titanium
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Fiat uno MK I 903ccm
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Fiat uno MK I 903ccm
Takze jestli to chapu dobre.... pustim motor pri napojene diagnostice a odpojim vahu vzduchu. Motor spadne do nouzaku a na pc (examiner) vybehne chybove hlaseni s pravdivým udajem ujetych kilometru?
Nebo je postup trochu jiny?
Nebo je postup trochu jiny?
AR 159 2.2 jts
AR GT 2.0 selespeed
AR 156 2.5 V6ex
AR GT 3.2 V6 ex
AR 156 2.0 selespeed ex
AR 159 SW 1.9 jtdm ex
AR GT 2.0 selespeed
AR 156 2.5 V6ex
AR GT 3.2 V6 ex
AR 156 2.0 selespeed ex
AR 159 SW 1.9 jtdm ex
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
na FiatECUScanu jsou ve dvou jednotkách ukázané km, takže ty musí sedět z budíky, to mám vyzkoušené u sebe
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
Re: ověření počtu najetých km - Alfa 159
a pokud km budou stocene,neukaze se tato spatna info i ve fiatecuscan? Chci ted pro jednu jet....214tis km a bez servisky....nevim zda se toho bat nebo ne. Fiatecuscan mam....kabel taky
AR 159 SW 1.9 JTD 110kW 2009
Napojeni diagnostiky, odpojit vahu a nechat motor spadnout do nouzaku?
Sorry za kritiku, ale opravdu verite, ze vam nekdo dovoli tuhle proceduru pred koupi auta? Ja jako majitel bych takovyho chytrolina hnal od auta monter-pakou!!!
Radeji se zamer na realny stav auta a km si zjisti treba timto vzorcem: (aktualni rok - rok vyroby) * 40 000.

Radeji se zamer na realny stav auta a km si zjisti treba timto vzorcem: (aktualni rok - rok vyroby) * 40 000.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Nj, teď to zkouším počítat u svý Alfiny a fakt ten výpočet u mě sedí naprosto přesně... i s těma 30ti tisíci o který jsem to měl při koupi stočený
. 9let 364tkm. Zajímavý vzoreček... 

Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
me to sedi perfektne
:D:D 8let a 320tkm 

AR 159 SW 2.4 jtdm... babička Máňa
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
ten vypocet je fakt hustej
taky to sedi
Jinak teda v diag nikde tuto info nezjistim ( nekdo psal ze snad v abs či co )

AR 159 SW 1.9 JTD 110kW 2009
Vypocet je sice hustý ale nesedí:) já např. mám datum výroby 16.11.2010, datum prodeje prvnímu majiteli 20.12.2010. Takže bych měl mít 200 tisic (2015-2010 * 40000). Dneska jsem "oslavil" 120 tis. Podle papíru s tím předchozi majitel najezdil kolem 30000/rok a ještě to pul roku stalo v leasingovce. Kdyz to vezmu že za pul roku jsem najel 8000 tak do těch 40000 mám teda co dělat:D
Tak to je jasný, že to nebude sedět u všech.. ale jako takový celkem přibližný vodítko se to použít dá. Většinou Ti co si to auto kupovali jako nový, tak s tím určitě neplánovali jezdit jen 16 000 ročně... a navíc, u Tebe bych spíš počítal 4 roky, když se to prodalo až na konci 2010 a pak plus to půlroční stání co píšeš, a jsi vlastně taky k výše uuvedenýmu výpočtu o dost blíž 

>byp: Bype, me jako kupujiciho ta omacka kolem vcelku nemusi zajimat. Ten vzorec rika jedno a to predpoklad, ze takove auto by melo realne najezdit 40 000 za rok a muze ti byt vcelku u prdele jestli je to stocene nebo ne. Proste pocitam s tim, ze za 5 let = 200 000 a pokud to ma min tak to muze byt jen prijemne plus nicmene jestli je to stocene tak realny najezd o moc vic nebude.
Co me ale zajima tak to v jakem stavu celkove to auto je. Jak je na tom motorove, jak je na tom podvozek, jak to vypada uvnitr, venku, kolik dilu a proc bylo striknutych, zda a proc jsou pripadne uniky/netesnosti kapalin. Rozhodne ale nehledim prvorade na to, kolik to ma natoceno na budiku a nevenuji zbytecnou energii tomu abych zjistoval zda to bylo ci nebylo stoceny... To se raci zkusim dohodnout s majitelem zda muzem skocit nekam do dilny a zvednout to.
Stav tachometru je jen umelej strasak, ktery odvadi pozornost od daleko dulezitejsich veci.
Co me ale zajima tak to v jakem stavu celkove to auto je. Jak je na tom motorove, jak je na tom podvozek, jak to vypada uvnitr, venku, kolik dilu a proc bylo striknutych, zda a proc jsou pripadne uniky/netesnosti kapalin. Rozhodne ale nehledim prvorade na to, kolik to ma natoceno na budiku a nevenuji zbytecnou energii tomu abych zjistoval zda to bylo ci nebylo stoceny... To se raci zkusim dohodnout s majitelem zda muzem skocit nekam do dilny a zvednout to.
Stav tachometru je jen umelej strasak, ktery odvadi pozornost od daleko dulezitejsich veci.
S tím musím jen souhlasit.. 

Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
U mě vzoreček ve výsledku sice sedí, ale jinak nesedí
První majitel najezdil 80k za rok, takže po třech letech měla 240k. Pak jsem to koupil a za necelých 5 let najel dalších 100k 

Kašlete na vzorečky, moje alfice má podle něj mít 360 tis. a ve skutečnosti má 82 s českým původem ověřeno Cebií.
A ještě nedávno jsem měl doma starou KIU co by podle vzorce měla mít 720 tis. a jelikož byla celou dobu v rodině a vím, že loni kdy šla z domu měla 28 tisíc, tak to opravdu nelze brát moc vážně.
Stav km lze pouze orientačně ověřit přes diagnostiku jak psal Cendler, ale jisté to samoška není. Problém se stavem km je v tom, že lidi jsou již docela paranoidní a pokud je v nabídce auto s minimem km, tak v tom hned vidí podvod, nutno říct, že docela po právu. Prodejci to stáčí jak na běžícím pásu, zrovna před nedávnem jsem téměř naletěl, byl jsem se podívat na tuto audinu:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/audi/ ... oFrom=list
na fotkách i v reálu to auto vypadá opravdu OK, jede parádně, řadí OK, vzduch. podvozek šlape, prostě značka ideál, až do chvíle než jsem si vyjel Cebii:
http://cebia.com/Cebia.Autotracer/?s_coupon=4456777146 prostě to má reálně 300
Jak mám pak někoho přesvědčit, že mám naftovou Alfu co najela průměrně 10 tisíc ročně, já tomu snad opravdu přitočím km, aby to někdo v budoucnu spokojeně přijal.
A ještě nedávno jsem měl doma starou KIU co by podle vzorce měla mít 720 tis. a jelikož byla celou dobu v rodině a vím, že loni kdy šla z domu měla 28 tisíc, tak to opravdu nelze brát moc vážně.
Stav km lze pouze orientačně ověřit přes diagnostiku jak psal Cendler, ale jisté to samoška není. Problém se stavem km je v tom, že lidi jsou již docela paranoidní a pokud je v nabídce auto s minimem km, tak v tom hned vidí podvod, nutno říct, že docela po právu. Prodejci to stáčí jak na běžícím pásu, zrovna před nedávnem jsem téměř naletěl, byl jsem se podívat na tuto audinu:
na fotkách i v reálu to auto vypadá opravdu OK, jede parádně, řadí OK, vzduch. podvozek šlape, prostě značka ideál, až do chvíle než jsem si vyjel Cebii:
Jak mám pak někoho přesvědčit, že mám naftovou Alfu co najela průměrně 10 tisíc ročně, já tomu snad opravdu přitočím km, aby to někdo v budoucnu spokojeně přijal.
Infiniti FX37
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
Nó jó, to můj tchán před cca šesti lety prodával Favorita a na budíku měl asi 32 000.. měl ho od novýho a byl to ten první, přadfaceliftovej, a stočenka to nebyla

A MESu myslím kilometry přidat jdou, tak co Ti v tom brání

A MESu myslím kilometry přidat jdou, tak co Ti v tom brání

Brouczech píše:a pokud km budou stocene,neukaze se tato spatna info i ve fiatecuscan? Chci ted pro jednu jet....214tis km a bez servisky....nevim zda se toho bat nebo ne. Fiatecuscan mam....kabel taky
Zdar, no já mam najeto poctivých 105tkm

Spíš bych se zaměřil na výměny oleje, ty se taky zaznamenávají do palubního PC ... podle AR každých 30000km...
Pokud to má 214tkm tak je to jednoduchým počtem 7 výměn, pokud jich bude víc jako třeba +5 tak bbudeš vědět na čem jsi

(bohuže si nejsem jistej jestli s tímto údajem lze manipulovat... ale třeba to "bazaršmejda" v daném bazaru nenapadne)
Good Luck při výběru!
Dreamcar Alfa Romeo 159 SW, 2,4JTDm, Ti 154kW
Envel píše:Kašlete na vzorečky, moje alfice má podle něj mít 360 tis. a ve skutečnosti má 82 s českým původem ověřeno Cebií.
Pokud to dobře chápu tak podle toho záznamu bylo to auto buď furt v servisu (že by bouralo? vícekrát) nebo za těch 5let změnilo majitele asi 10x což taky o něčem vypovídá...??

Dreamcar Alfa Romeo 159 SW, 2,4JTDm, Ti 154kW
>mira_mira: A nebo se to jednoduse sralo jako kazdy auto. O nicem to nevypovida, jen o paranoie.
Žigulik z roku 1972 co měl soused donedávna v garáži měl najeto pohých 20tis.km,to znamená,že by podle dementního vzorečku měl nahrkáno 1 700 000km...se tady z některých poseru 

Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- 666.Centurion
>cuhan: Taky ten vzorecek neni urcen pro posery
, ale pro lidi s nadhledem a kapkou zdraveho rozumu.