Giulia QV - pokec
Re: Giulia - novinky, názory, pokec....
Tak co sem prozatím četl a na čem se shodly je že bude benzín 1,75 turbo a biturbo a nejspíš by měla bejt i slabší verze motoru 3,0 taky s jedním turbem a v naftě by to mělo bejt 2.0 a 3.0 od maserati nejspíš četl ale v tomdle je otazník jestli si to alfa neschová pro jiný modely dokonce sem četl že by měla bejt i 1.6 JTD což si myslím že by bylo pro evropu super. Startovací cena v Kč by měla bejt něco málo přez milion což doufám osobně že bude nižší a nebo aspoň ten milion. A v prvních modelech by se lidi měli projet eště před novým rokem přičemž první by na řadu nejspíše přijde amerika a potom naráz asie a evropa.
Kdo odhadoval dva míče, tak byl velký optimista. Tohle je masakr...
http://www.clubalfa.it/10966-alfa-romeo ... -euro.html
http://www.clubalfa.it/10966-alfa-romeo ... -euro.html
Alfa Brera 1750 TBi
Dva roky zpátky by to s lepším kurzem bylo kolem těch 2 Mega. To že máme trochu jinak nastavenou korunu by ČNB je věc jiná.
Alfa Romeo 147 JTDm 16v FL
On byl kurs 22 Kč?
Aktuálně M3 v sedanu 1.9 mega... a u prodejce BMW ukecáš v pohodě slevu 20%, u Alfy ani omylem...
http://www.bmw.cz/cz/cs/newvehicles/_sh ... 3-2015.pdf
Aktuálně M3 v sedanu 1.9 mega... a u prodejce BMW ukecáš v pohodě slevu 20%, u Alfy ani omylem...
http://www.bmw.cz/cz/cs/newvehicles/_sh ... 3-2015.pdf
Alfa Brera 1750 TBi
To by musel být ceník, ta alfa je komplet se vším... Nekoukal jsem na ceník, ale jestli bude mít m3 lepší brzdy za příplatek a podobné doplňky, tak se na cenu ar rychle dostane
http://www.autobild.de/artikel/alfa-rom ... 53590.html
Preise beginnen bei rund 35.000 Euro
Zur Auslieferung Anfang 2016 startet die Motorenpalette jedoch mit eher bürgerlichen Turbo-Benzinern von 1,4 und 1,8 Litern (offiziell 1750 genannt), der Diesel setzt auf 2,2 Liter Hubraum. Die gesamte Motoren-Bandbreite der Giulia stellt Alfa dann auf der IAA 2015 vor. Die Preise hält Alfa noch geheim, erste vorsichtige Schätzungen gehen von rund 35.000 Euro als Einstiegspreis für Benziner und Diesel aus. Die 510-PS-Topversion dürfte wohl rund 75.000 Euro kosten.
A o kombik by som sa nebál.
V každom pripade počkajme na oficialne cenniky a na Frankfurt.
Preise beginnen bei rund 35.000 Euro
Zur Auslieferung Anfang 2016 startet die Motorenpalette jedoch mit eher bürgerlichen Turbo-Benzinern von 1,4 und 1,8 Litern (offiziell 1750 genannt), der Diesel setzt auf 2,2 Liter Hubraum. Die gesamte Motoren-Bandbreite der Giulia stellt Alfa dann auf der IAA 2015 vor. Die Preise hält Alfa noch geheim, erste vorsichtige Schätzungen gehen von rund 35.000 Euro als Einstiegspreis für Benziner und Diesel aus. Die 510-PS-Topversion dürfte wohl rund 75.000 Euro kosten.
A o kombik by som sa nebál.
V každom pripade počkajme na oficialne cenniky a na Frankfurt.
AR Brera 3,2V6 Q4 191kW-"Krásna"
AR GT 1,9 JTDm Q2 110kW-“Blackline”
ex-AR156 SW 2,4JTDm 20V 129kW-"Veľká"
ex-AR147 1,6TS 77kW-"Malá"
AR GT 1,9 JTDm Q2 110kW-“Blackline”
ex-AR156 SW 2,4JTDm 20V 129kW-"Veľká"
ex-AR147 1,6TS 77kW-"Malá"
S výbavou bych cenu M3 zas tak růžově neviděl (ovšem pravda, zatím nevíme jak bude vypadat výbava QV).Honza R. píše:Aktuálně M3 v sedanu 1.9 mega
http://www.renocar.cz/bmw-m3-sedan/c-18 ... tAodBZYC5w
EDIT: teď jsem projel zběžně ceník a ani jeden z odkazovaných modelů nemá karbon-keramické brzdy, to je + 194 922Kč (u základní nabídky M3 nejsou dokonce ani zadní odvětrané kotouče)
Naposledy upravil(a) petrAR156 dne 27.6.2015, sob 10:39, celkem upraveno 1 x.
- limach
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Jsem pomatený šílenec, ale tento Tvůj příspěvek riprexi mi jen potvrzuje to, co si o Tobě už delší dobu myslím. A ta závist je zákeřná a sviňská věc, co? Ale přesto doufám, že alespoň vize o úspěchu Ti vyjde, tzn. že já navýšit prodej Giuliety o jeden kus určitě nehodlám.riprex píše:Já bych naopak řekl, že to, že se to nelíbí těm, co kupovali dřív Alfy nové je jedině dobře. Bylo to totiž pár pomatených šílenců a ti značku nespasí. Giulia má potenciál k výrazně vyšším prodejům a bylo by fajn, kdyby aspoň dorovnala 156. 159 se vyrobilo necelých 200 tisíc, což je velmi zoufalé číslo. Navíc nezanedbatelná část z nich se prodala nakonec pod cenou a i podle toho, jak dlouho trvaly doprodeje je vidět, jakej to byl průser. Dneska všichni pějí ódy na její design i design Brery, ale každý zapomíná, jak strašlivé vlastnosti 159 i Brera předvedly. Navíc přesně ti, co dnes říkají, že se jim design Giulie nelíbí a proto si jí nekoupí si nekoupili 159, protože technicky nešlo o nic oslnivého, ceny byly vysoké a jediné použitelné motory dělaly kadla kadla. Proto taky 159 i Brera skončí v propadlišti dějin a za pár let po nich neštěkne ani pes. Po všech stránkách to zatím vypadá, že by Giulia globální úspěch mít mohla. Navíc... sám vidím "problém" jen v tom čumáku, jinak se mi hodně líbí. Rozhodně nesrovnatelně víc, než odulá, vykulená Giulietta. Co se kombíku týče, tak moc nevěřím, že by se na něj vykašlali. Při uvedení 159 se o něm nemluvilo a do roka přišel. Při uvedení 156 jakbysmet...
Alfa Romeo 159 TI 2.2JTS 16V Sportwagon (velká a krásná současnost)Alfa Romeo 147 1.6TS Progression 120CV (byla prostě skvělá...)Chevrolet Spark II 1.2 16V LS+
No... nějak nechápu, co jsi tím chtěl říct, tak se možná rozepiš víc
Jestli si koupíš Giuliettu nebo ne, to je beztak jedno, ta prodeje už nezlepší, vždyť je na konci svého života.
U nás byla poslední nová Alfa 164 v roce 1992. Když se pak řešilo jestli 156SW jo nebo ne, tak se šlo do Makrely HLX. 159 jsem si koupil sice ojetou, ale navzdory tomu, co jsem napsal ji rád mám
Šlo jen o to, že prostě nová, za ty prachy, moc smysl nedávala. Jestli bude turbobenzina za nějaký rozumný prachy... tak třeba bude i nová 

U nás byla poslední nová Alfa 164 v roce 1992. Když se pak řešilo jestli 156SW jo nebo ne, tak se šlo do Makrely HLX. 159 jsem si koupil sice ojetou, ale navzdory tomu, co jsem napsal ji rád mám

Dnes je to čtvrtý den co zapínám PC a jdu si znovu prohlédnout Giulii a pánové musím říct, že je nádherná!!!
Vlezla mi do oka a příjde mi oproti středě najednou dost osobitá...
Ta bílá na kvalitních fotkách zde:
http://auto.idnes.cz/alfa-romeo-giulia- ... aktual_fdv
vypadá prostě famozně
interier .... no nemám ani slov
A jestli se někomu nelíbí, tak asi již sám přišel do let
.
Krom toho - rychlejší, lehčí, vyváženější a silnější než 8C, až dnes mi to celí vlastně docvaklo a jsem PAF
Nic méně jsem se následně díval na fotky 159 a přijde mi najednou tak zastárlá.
il ciuffo: 12stránek keců, ale tys to Jirko vystihnul nejlépe
Tak vypadá správný Alfista 

Ta bílá na kvalitních fotkách zde:
http://auto.idnes.cz/alfa-romeo-giulia- ... aktual_fdv
vypadá prostě famozně

interier .... no nemám ani slov

A jestli se někomu nelíbí, tak asi již sám přišel do let

Krom toho - rychlejší, lehčí, vyváženější a silnější než 8C, až dnes mi to celí vlastně docvaklo a jsem PAF

Nic méně jsem se následně díval na fotky 159 a přijde mi najednou tak zastárlá.
il ciuffo: 12stránek keců, ale tys to Jirko vystihnul nejlépe

Audi A6 S-Line 2.7TDI quattro 132kw
EX:Focus ST225 - R5 2.5T 20V 166kW-3' Mongoose exhaust
EX:AR 159sw 2.4JTDm 20V 147kW DPF+EGR+Swirl off
EX:AR 156 2004 1.9JTD 16V AUTOSCAN-(chip,EGR off,Sarkan soft:123kW/365Nm)
EX:AR 156 2003 2.4JTD 110kW
EX:Focus ST225 - R5 2.5T 20V 166kW-3' Mongoose exhaust
EX:AR 159sw 2.4JTDm 20V 147kW DPF+EGR+Swirl off
EX:AR 156 2004 1.9JTD 16V AUTOSCAN-(chip,EGR off,Sarkan soft:123kW/365Nm)
EX:AR 156 2003 2.4JTD 110kW
nějaká ta srovnávačka....
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/alf ... -po-trunu/
zatím jen v excelu, ale co už....
No uvidíme jak se Alfa porve s M3.... Italové auta umí, na podvozku a všem dalším mohli pomoci machři od Ferrari.... ale pánové z divize M od BMW už to taky nějaký pátek dělají....
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/alf ... -po-trunu/
zatím jen v excelu, ale co už....

No uvidíme jak se Alfa porve s M3.... Italové auta umí, na podvozku a všem dalším mohli pomoci machři od Ferrari.... ale pánové z divize M od BMW už to taky nějaký pátek dělají....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Nějaké novinky...
http://www.autoforum.cz/bleskovky/alfa- ... ilustraci/
Tak nic, sportwagon je non-oficial...
http://www.autoforum.cz/bleskovky/alfa- ... ilustraci/
Tak nic, sportwagon je non-oficial...
Naposledy upravil(a) braynshe dne 27.6.2015, sob 22:11, celkem upraveno 1 x.
ex: AR 159 2,4 JTDm SW
exex: AR 156 2,0 TS SW
exexex: AR 156 1,8 TS
exex: AR 156 2,0 TS SW
exexex: AR 156 1,8 TS
teď jsem to taky četl.... tak uvidíme s tím kombíkem.... Interiér pro mě absolutně bez výhrad, nádhera.... 

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- MikeC
- SemTuFurt
Tak musím říct, že pokud by ten kombík vypadal tak jak na té neofiko fotce, tak se myslím může BMW jít zahrabat
Jinak, docela mně zaujaly ty dvou třmenové (nebo jak to nazvat) brzdy. Neví někdo jak to přesně funguje?

Jinak, docela mně zaujaly ty dvou třmenové (nebo jak to nazvat) brzdy. Neví někdo jak to přesně funguje?
Toyota Corolla TS 1.8 2023
Ex: Rover Mini 1275cc 1991, Alfa Romeo Giulietta 2.0JTDm 2011, Alfa Romeo 164 2.0 V6TB 1995, Honda Civic 8G 1.8 2010, Seat Leon 1.4 FR ST 2017, Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 2007 berlina, Fiat Stilo 1.4 MW 2007
Ex: Rover Mini 1275cc 1991, Alfa Romeo Giulietta 2.0JTDm 2011, Alfa Romeo 164 2.0 V6TB 1995, Honda Civic 8G 1.8 2010, Seat Leon 1.4 FR ST 2017, Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 2007 berlina, Fiat Stilo 1.4 MW 2007
- yan.ko
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Jedny hydraulicke, druhe mechanicke na rucku. Ma to tak spousta aut
Alfa Romeo Perfection
- MikeC
- SemTuFurt

Toyota Corolla TS 1.8 2023
Kdyby ste jí někdo chtěl mít mezi prvníma
http://www.alfaromeo.com/com/form-giulia?tab=more

Všimli jste si, že na těch ofiko fotkách, co používá Alfa na webu, je ve fotoshopu upravený čumec? Je tam dokreslený stín - viz. na obrázku označeno šipkou. Takže to už nevypadá jako odulá bublina, ale získalo to trochu řezanější rysy. Pro porovnání je vlevo původní verze, co byla prezentována naživo.
Vypadá to, že do Frankfurtu ještě nějaké doladění designu proběhne. Doufám.
Vypadá to, že do Frankfurtu ještě nějaké doladění designu proběhne. Doufám.
Alfa Brera 1750 TBi
Tady je to dobře vidět, že je to jinak tvarovaný, než na těch retušovaných fotkách. Ale třeba je to obráceně. Třeba to původně bylo řezaný a pak zjistili, že nemají kam dát registrační značku?
Alfa Brera 1750 TBi
tiez si myslim ked ze tie nase billboardy dobre ze nezakryju polovicu predku... taky plech a farba je draha mohli by na tom zacat setrit a zmensit to
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
V té bílé barvě to je velká krasavice.
Proč mi dali hrdlo nádrže na levou stranu? Jak si budu zvykat....
Proč mi dali hrdlo nádrže na levou stranu? Jak si budu zvykat....
Hyundai Santa Fe 2,2 CRDI ,AT 114 kW
AR 159 SW 2,4 JTDm 147 kW Q-T,DPF/EGR off,
AR 156 SW 1,9JTDm 103 kW ex.
AR 156 sedan 2,4JTD 100 kW zlikvidována
AR 159 SW 2,4 JTDm 147 kW Q-T,DPF/EGR off,
AR 156 SW 1,9JTDm 103 kW ex.
AR 156 sedan 2,4JTD 100 kW zlikvidována
Giulia...no, z mého pohledu paráda
Četl a slyšel jsem dost názorů na to, že to vypadá jako BMW, KIA nebo Jag, ale to možná proto, že se ti dotyční na to dívají až moc jednoduše
Ten design není jednoduchý, je to docela tvarově složité auto, všechny ty prolisy, konkávní a konvexní tvary prostupující do sebe z toho nedělají tvarově čisté auto jako byla 156 nebo 159. První náznak už byl vidět u 4C, zadní partie taky žádná jednoduchost. Ale když se na Giulii podívám trochu do hloubky a zapojím představivost, vidím tam jasné odkazy. Zadní světla a víko mi připomínají 155, partie zadní části jako je vysoká hrana kufru nebo zadní okno zase 156. Spodní linie předních světel - odkaz na předface 156, rozestupy od scudetta a boule na kapotě podobně jako u Giulietty. Profil celého auta, kde je předek dost nízko a zadek relativně vysoko odkazuje na známou 159-opticky lehký předek a mohutný zadek. Agresivita se tomu určitě upřít nedá a jak bude auto vypadat bez QV prkotin není až tak velká otázka-bude jemnější a klidnější, ale ta vizáž nasraného nakrčeného zvířete tam bude pořád. Boční prolis a otvor v blatníku-vracíme se do dob 8C. Oceňuji detaily jako je tvarování lízátek vepředu i na prazích a taky difuzoru. Interiér, jedna báseň, opět, opakuji se, odkaz na 159 - střed volantu. Tohle není BMW ani Audi nebo co, tohle je ryzí Alfa, zaměřená na řidiče, dravá a krásná. Dynamické linie dopřávají tomu autu energický vzhled, ostře řezané hrany zase neústupnost. Tohle se fakt povedlo, jen se na to člověk nesmí dívat prvoplánově, ale trochu o tom dumat, sednout si k tomu s kafem v ruce a pozorovat aspoň ty fotky, zatím
Pokud tedy Giulia vypadá takto, jsem velmi zvědavý, jak budou vypadat další modely. A pokud se budou držet tohoto tvarového řešení a správného umístění hmoty jako předvádějí tady, tak si myslím, že to bude opět krásná generace krásných aut 

Bez srdce bychom byli jen stroje
Alfa Romeo GTV 2.0 Twin Spark - Strada
Alfa Romeo 156 2.5 V6 24V - Stradale .....už tam má 3.0 :)
Mě právě přijde lepší ten retušovaný "řezanější" čumec, který v celkovém pohledu lépe koresponduje se zadkem, který je taky spíš hranatější. Přijde mi to, že se designér nemohl rozhodnout, jestli použije tvary zaoblenější nebo řezanější, je to takový mix všeho. Naštěstí v interiéru se to podařilo sladit vcelku dobře. Tak ještě trochu poladit exteriér a z kategorie "průšvih" se to přesune do kategorie "ucházející".
Hodnotím čistě design. K 510 poníkům a 0-100 3.9 sec připomínky nemám
Dát tu techniku do Glorie, tak by to byla ta pravá sexbomba, na kterou všichni čekali...

Navíc - pokud si dobře pamatuji, design Glorie byl výsledkem mezinárodní spolupráce, zadání bylo "jak by měl vypadat globální model Alfy". Byl to sedan, RWD, všechno naznačovalo, že to bude chystaná Giulia... A oni to zahodí a okopčí bavora? Marchionne je možná dobrej ekonom a stratég, ale kecat do designu by mu měli zakázat
Hodnotím čistě design. K 510 poníkům a 0-100 3.9 sec připomínky nemám

Navíc - pokud si dobře pamatuji, design Glorie byl výsledkem mezinárodní spolupráce, zadání bylo "jak by měl vypadat globální model Alfy". Byl to sedan, RWD, všechno naznačovalo, že to bude chystaná Giulia... A oni to zahodí a okopčí bavora? Marchionne je možná dobrej ekonom a stratég, ale kecat do designu by mu měli zakázat

Alfa Brera 1750 TBi
- hand_ktm_AR
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
ja uz jsem se regnul
Me by spis zajimal ten motor V6 bi turbo..... jaky to bude mit charatker, 510 hp jo uz celkem dost, vim jak je 410 hp R6 turbo m4 pekne kousova zaludna mrcha:)(mel jsem se moznost svest jen) hlavne ty 550-600nm uz od 2000 rpm...
ale zaroven me zarazilo, ze ty bmw bitruba nemaji zadnou vykonouvou spicku (ale plnou polchu, na tech.:5000-7000 rpm stejny vykon, pekne o nicem
)
Zajimala by me i sporteba, preci jen clovek by s tim parkat rad jel na dovolenou, myslim ze ty nove m3,m4 maji ladku hodne vyskoo, dlouhodba sporteba je neco kolem 9 ! coz je masakr, samoze ze na okruhu 25 ale i tak to neni spatne, jsem zvedavy opravdu,:)

Me by spis zajimal ten motor V6 bi turbo..... jaky to bude mit charatker, 510 hp jo uz celkem dost, vim jak je 410 hp R6 turbo m4 pekne kousova zaludna mrcha:)(mel jsem se moznost svest jen) hlavne ty 550-600nm uz od 2000 rpm...
ale zaroven me zarazilo, ze ty bmw bitruba nemaji zadnou vykonouvou spicku (ale plnou polchu, na tech.:5000-7000 rpm stejny vykon, pekne o nicem

Zajimala by me i sporteba, preci jen clovek by s tim parkat rad jel na dovolenou, myslim ze ty nove m3,m4 maji ladku hodne vyskoo, dlouhodba sporteba je neco kolem 9 ! coz je masakr, samoze ze na okruhu 25 ale i tak to neni spatne, jsem zvedavy opravdu,:)
a kde tam das SPZ? a hviezdicky za zrazku s chodcom?
Naposledy upravil(a) Danni dne 28.6.2015, ned 17:55, celkem upraveno 1 x.
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg