Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
Re: Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
Tak ono jde hlavně o tu práci s rozborkou a sborkou. Jinak kolem 6-8000kč tzn. do 300e se dá sehnat špajzka celkem v klidu v Polsku. Je jen otázka, v jakém stavu bude a jak dlouho vydrží, to ti nikdo nezaručí. Jako jistotu bych bral novou (sice označovanou, jako repas, ale fakt novou) špajzku z Fiatu. Výměna ložisek je celkem ošemetná a složit tu špajzku správně není tak simple&easy, jak to vypadá (proto se taky mění většinou komplet). Životnost pak klidně může být oproti nové řádově nižší, přičemž rozdíl v ceně už není tak velký. Ale taky může vydržet... opět, nikdo nezaručí.
Já jsem věděl, že mnou napsaných 2000€ bylo hodně podlimitních, ale zas jsem nechtěl být tak krutej(měl jsem původně napsáno víc) a říkal jsem si, že i mnou napsaná částka bude stačit aby se sapler dostal do reálnějšího obrazu o ceně dílu a přestal snít, že takový díl je za takovou "hubičku".. za 500€ by nebyla ani špajzka do Felicie, kdybych ji náhodou ještě někde v koutě škodováckýho skladu vyštrachali.
Každopádně si teď zaprotiřečím, ale pokud chceš mít tak nějak jistotu, že budeš dlouho dál jezdit, tak bych šel do dražšího repasu, pokud u tebe půjde a udělá ti ho zkušenej odborník a když budeš chtít ušetřit, tak kup jetou z Polska. Můžeš mít štěstí, že bude taky bez problémů, ale taky nemusí, no.. a v tom horším případě pak řešit vyhozené prachy za montáž a pak případnou demontáž by za to asi nestálo.
Každopádně si teď zaprotiřečím, ale pokud chceš mít tak nějak jistotu, že budeš dlouho dál jezdit, tak bych šel do dražšího repasu, pokud u tebe půjde a udělá ti ho zkušenej odborník a když budeš chtít ušetřit, tak kup jetou z Polska. Můžeš mít štěstí, že bude taky bez problémů, ale taky nemusí, no.. a v tom horším případě pak řešit vyhozené prachy za montáž a pak případnou demontáž by za to asi nestálo.
Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
diky za odpovede, len tak mimochodom nekupite niekto moju alfu po oprave prevodovky ? už je tam vymenene takmer všetko
investovane zhruba 3000 doposial teraz to bude už 4000. takmer to čo som dal za auto dam za opravy do roku a pol.. Aj vas tak "posluchaju" alfy ? či iba ja mam ten najlepší kus ?

A ta převodovka se nějak předem neprojevovala, prostě zrazu prd a konec? Jinak co vím, tak snad jen Riprex tady furt řešil nějakej problém, o nikým jiným snad ani nevím. Myslím jako že by furt něco..
prejavovala, na 5 a 6 stupni bolo počuť slaby šuchot ale nevenoval som tomu nejaku pozornosť nebolo to hrozne počuť, išiel som do prace do nemecka a po 1000km ako som vošiel do mesta a zastavil na prvom semafore a išiel sa rozbehnut tak jednotka a dvojka vydavala taky zvuk ako stara embéčka ked ste išli na spátečku 30km/h no a po ceste domov si frčím a po 500km bolo na 6tke počuť už škripot a jebalo riadiacu paku kade tade tak som rychlo vyradil no ešte aj tak to zaškripalo občas tak som zaradil 5tku prešiel som asi dalších 50km a stalo sa to isté čo na 6tke tak som zaradil 4ku len aby som došiel na odpočívadlo a tam som ten šrot nechal a už druhy krat sa alfička viezla z nemecka na odtahovke. S alfou jazdím vždy zo strachom kde ma nechá kvoli čomu.
PS prvý krat odišla vaha vzduchu.
PS prvý krat odišla vaha vzduchu.
Asi bych to snad ani neměl ze zdvořilosti komentovat, ale jet 500km se zvukem zpátečky od starý škodárny je fakt už docela "odvaha".. jako chápu, je na ho...o když seš v zahraničí a máš takový problém, ale asi bys dost ušetřil nechat se odtáhnout rovnou. Takhle si myslím, žes jí totálně utáhl a cena opravy bude hodně hustá..
Každopádně promiň, ale asi si tomu autu moc preventivního servisu nedal, co? A odchod váhy jako takový echt problém nepovažuju, tu časem asi vymění každý.. taky mě to čeká.
Každopádně promiň, ale asi si tomu autu moc preventivního servisu nedal, co? A odchod váhy jako takový echt problém nepovažuju, tu časem asi vymění každý.. taky mě to čeká.
- pedro m
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Blbost, vaha neodejde tak aby auto nejelo. A za zbytek si muzes sam setrenim a laxnim pristupem.
Jsou tady lidi co maji 159ku 400 ticis a cajk. Je tady hromada co ji ma kolem 200tisic a taky klid. S tomhle pristupem utahas kdeco.
Jsou tady lidi co maji 159ku 400 ticis a cajk. Je tady hromada co ji ma kolem 200tisic a taky klid. S tomhle pristupem utahas kdeco.
Subaru WRX STi 2019
EX : Hyundai i30n DCT performance sport
EX : Alfa Romeo 159 SW Q4 2.4JTDm, 1-2-4-5-3
...Není čas ztrácet čas...
odtah by ma vyšiel 1000€.. a ano auto išlo ale poslal by som ta teda na dialnicu do nemecka s autom v nudzovom režime ako ideš 60 hore kopcom po dialnici. A laxny pristup nemam k tomu autu... čo vrzglo čo nebolo v poriadku hned som menil a nemenil som tam nedaval lacne alebo použite diely vždy nove "značkove". co sa tyka elektroniky tak to ani nekomentujem.. nastavovanie xenonov prednych odislo asi po mesiaci ako som ju kupil a nikto nevie čo s tym je vraj treba vymeniť RJ, radio mi odpaja zadne repro nevedno prečo, zadny stierač išiel chvilu potom nešiel sam od seba a ked som chcel zohnat komplet druhy stierač tak mi ho na vrakači ani nechcel predať lebo vraj odchadzaju stale že aby som mu to nedoniesol za dva tyzdne že nejde. tak to som sa chcel spytať či ja mam prave ten najlepší kus alebo aj vam blbne radio popripade nejde stierač alebo xenony alebo dačo. Alebo od kedy ste ju kupili tak fachčite bez problemu ?. Od kedy ju mam som na nej vymenil všetky naboje, predne lave rameno, komplet brzdy to je normalna vec, spojku aj hydraolicke spojkove ložisko, zadne spružiny oboje, volnobezku na alternatory, naposledy pastorok na štartéry, hadice od klimy, repas turba, vaha vzduchu, plus ešte mam určite zakydane sanie ale to sa bojim aj otvarať lebo mi bude zasa doplaču. ptm som menil už len filtre. PS pelovy filter menim každy rok a nie ako predošli majitel ktory ho nevymenil od kedz ju mal lebo to už bolo splenisvele zagrcane strašné dačo to sa ani opisať neda.
clovece ty si kupil riadne vydojenu kravu.... tu si snad dostal zadarmo ne? aj ked menit cely naboj je zaujimave,,, tam mas snad 300-400km
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
to sapler: Kaaamo soustrast s tebou
ale pisni i kolik si za ni dal , rok/km=cena,jen tak prozajimavost :-)ted kupuji take tak at vim
dik

AR 159 SW 1.9 JTDm 8V 2008
AR 147 1.6TS 77kw,2001
ex..AR 145.1.6ie boxer 1996
AR 147 1.6TS 77kw,2001
Sunic: Já víceméně neřešil nic, tak nevím, kde tyhle informace bereš
Kdybych nepočítal bouračku... tak asi jen ten umřelej klíček a teď teda tu spínačku. Pak z těch nepříjemnejch věcí jen stahovačky zadních oken... a to je asi tak všechno, co jsem kdy řešil. Aktuálně mě to vychází i s pořizovačkou na cca 4kč/km, což není vůbec špatné
Nehledě na to, že teď vím, že to auto je tip top. Akorát zadní nápravu to chce pořešit a čepy řízení, až se mi bude chtít (už je mám koupené, ale nechce se mi na geo). A pak asi dvě nebo tři věci na PDRko
Nevím, kdo se tady nechal dvakrát odtáhnout, kvůli nefunkčnímu posilovači řízení

Nevím, kdo se tady nechal dvakrát odtáhnout, kvůli nefunkčnímu posilovači řízení

Dal som za nu 6000e ked mala 212000km rv .2006 s navi .ovsem stocena je o 20000 to som zistil ked uz umrel dpf filter. Lebo machri to na dpflu nevedeli stocit asi. A inak tiez sa mi rozpadlo stahovanie okienka zadneho .. tie kolajnicky zo silonu sa rozsypali tak som ich spravil s plechu na to som aj zabudol
... no ja by som rozhodne alfu neodporucal mne je na grcanie ked vidim to auto ale predat sa mi ho neoplati. Ale ako citam zrejme som trafil dobry kus. Treba zasa podptknut ze za rok a pol som najazdil 60 000km takze trochen ma povozila

To máš pech
159 SW 2.2 JTS
Renault Twingo - už je v kostce
Renault Twingo - už je v kostce
No jo, moje prve auto 

Ahojte,
Aj mojim prvým autom bola, je 159, boli s ňou zo začiatku problémy, ale to iba preto, lebo predchádzajúci majiteľ ho dal "kvalitne " načipovať, dal som tam pôvodný soft do rj a kľud, lenže mám otázku. Zainvestoval som do motora, trochu, nové turbo (rovnaké) vzduchový filter (k&n), odstránil som filter pevných častíc, tiež vybral swirl klapky, a bohužiaľ som ho dal v Košiciach jednej "profi firme " načipovať, no nie som spokojný, takže moja otázka je, existuje niekto na Slovensku kto mi vie normálne v rámci normy načipovať moju 159 tku 2,4 jtdm. Ak áno prosím správa a dohodneme čas a miesto, ďakujem
Aj mojim prvým autom bola, je 159, boli s ňou zo začiatku problémy, ale to iba preto, lebo predchádzajúci majiteľ ho dal "kvalitne " načipovať, dal som tam pôvodný soft do rj a kľud, lenže mám otázku. Zainvestoval som do motora, trochu, nové turbo (rovnaké) vzduchový filter (k&n), odstránil som filter pevných častíc, tiež vybral swirl klapky, a bohužiaľ som ho dal v Košiciach jednej "profi firme " načipovať, no nie som spokojný, takže moja otázka je, existuje niekto na Slovensku kto mi vie normálne v rámci normy načipovať moju 159 tku 2,4 jtdm. Ak áno prosím správa a dohodneme čas a miesto, ďakujem
Vo Velkom Krtíši velmi seriozny chlap, ktorý sa vyzná ale maš to trochu od ruky asi.
Jestli chceš mít prasklou hlavu a řešit X dalších problémů, tak si to chipuj... ale jinak se na to zvysoka vy.. kašli
Ta 2.4 je ráda za těch 200-210HP co ze sebe dostane a víc je nesmysl. Opravdu rychlé auto z toho nebude nikdy a hoši v továrně asi věděli, proč to auto ladí tak, jak ho ladí 
Zrovna teď to na kamarádově autě budu přesně kvůli tomuhle chipování (měl to od Šarkana) řešit. Fakt se na tu výměnu hlavy strašně moc těším... kvůli jediný pičovince rozdělat celý traktor.

Zrovna teď to na kamarádově autě budu přesně kvůli tomuhle chipování (měl to od Šarkana) řešit. Fakt se na tu výměnu hlavy strašně moc těším... kvůli jediný pičovince rozdělat celý traktor.
Riprexi, tak za 1., vůbec jsem to nemyslel útočně, ale pokud jsi to tak pochopil, je mi to líto, ale je to tvůj problém. Za 2., pokud vím, tak jsem na saplera nereagoval tím, že já to mám ok(sorry, ale nacpat do oprav za rok a půl možná už 100k asi není vizitka dobrý péče, případně je to známka nemoudrýho kupu) a nikdy jsem nic neřešil, pouze jsem napsal, že ty jsi tu každou chvíli něco řešil a co vím, těch nadávek na to auto a jak je to nevymýšlený a kdesi cosi jsi tu vypustil fakt nepočítaně a za 3., ano krom jiného, třeba i hydroměniče v mé převodovce, jsem měnil i 2* řízení, ale to mám pocit, že jsi měnil taky, pak co si vzpomínám, nefunkční část topení jsi řešil, pak hnilobu spodku(na férovku píšu, že já mám zevnitř ohnilou spodní hranu pátých dveří) a třeba tvůj příběh s výměnu teď už nevím jestli poloosy nebo ložiska, u kterého pohořelo snad veškerý nářadí co jsi sehnal je tu docela zažitá
. Hele já na tebe útočit fakt nechtěl, dokonce jsem chtěl za tvým nickem udělat smajlíka (škoda, měl jsem), ale prostě jsi tady myslím známý jako docela velký stěžovatel, uznávám občas obdařený dobrou radou, tak jsem tě zmínil, no.. každopádně útočit nechci, ale pokud ty ano, tak plííís aspoň férově a né, že vypíchneš moje dvoje řízení a na to svoje ve výčtu "zapomeneš"
Čus bus bambus trambus

Čus bus bambus trambus

Vždyť vklidu
Proto jsem tam já toho smajlíka nechal
Koroze spodku u mě byla... jako u všech, přední nápravnice a trochu vzadu, ale to jsem při tý bouračce všechno řešil
Výměna toho předního náboje tehdy stála taky za to, bo ta matka vůbec nešla, ale co máme 3/4" golu jak prase a k tomu dvoumetrovou trubku, tak jde všechno krásně
A ty náboje po 270tkm měly opravdu nárok. To samý většina dalších věcí, bo to byla spotřebka. Za nedomyšlenosti jsem nasranej furt, zejména v porovnání se 164... ale ono když jsem se víc zaměřil na jiný auta a zjistil, že tam je to v prdeli o mrtě moc víc... tak už to taky tak moc nehrotím
Jinak to co řeší sapler, to je bohužel fakt tím, že koupil olítanou neudržovanou herku. Sám říkal, že ten filtr byl kentus, tak není divu, že to MAF a turbo zabalily... atd. atd. Převodovka je bohužel fakt poddimenzovanej šmejd z Opla a v kombinaci s "celoživotní" náplní (ona opravdu většinou vydrží do konce života špajzky
) se to prostě vysype. Druhá věc je, že to nemusel dohnat do extrému a mohla to bejt oprava třeba i do těch 500e. S 2.4 nebo Qéčkem jsme v suchu 

Jinak to co řeší sapler, to je bohužel fakt tím, že koupil olítanou neudržovanou herku. Sám říkal, že ten filtr byl kentus, tak není divu, že to MAF a turbo zabalily... atd. atd. Převodovka je bohužel fakt poddimenzovanej šmejd z Opla a v kombinaci s "celoživotní" náplní (ona opravdu většinou vydrží do konce života špajzky

- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
dej si přes ruce a nic nechipujnoro159 píše:Ahojte,

Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
cendler píše:dej si přes ruce a nic nechipujnoro159 píše:Ahojte,
No mne hlavne ide o to aby mi nonstop nesvietila kontrolka motora, kvôli egr ventilu, nakoľko som swirl klapky off a softvérovo to nie je odstránené
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
noro159 : tak máš napsat odstranit v RJ EGR ventil a né že to chceš chipovat, což znamená zvýšit výkon
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
chip na alfu jedine od Petra z Ilavy alias "šarkan" web: www.alfatuning.sknoro159 píše:Ahojte,
1. AR 147, 1.9 jtdm 110kw ex.
2. AR 159 SW 2.4 jtdm 154kw Q4 TI ex.
3. AR 156 crosswagon 1.9 jtd16v 110kw ex.
4. AR 147 GTA
2. AR 159 SW 2.4 jtdm 154kw Q4 TI ex.
3. AR 156 crosswagon 1.9 jtd16v 110kw ex.
4. AR 147 GTA
- pedro m
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:

Subaru WRX STi 2019
Ciao Alfisti,tak mam koupeno AR 159 1.9jtdm 8V....jeden dotaz Jak zjistim zda to ma DPF?A jsem schopny vymenit olej sam,na 147 1.6TS sem v poho menil sam....Ale tady jsem jeste poradne ani nemrkl kdeje filtr a a sroub vypousteci
nema nekdo nekde nakou fotečku :-) ?Diky

AR 159 SW 1.9 JTDm 8V 2008
AR 147 1.6TS 77kw,2001
AR 147 1.6TS 77kw,2001