Díky za rady

Tanguero píše:Moje Alfa je z roku 2006 (do provozu 2007), najeto mám 360kkm. A řízení je původní, jen kapalinu měním co dva roky (každých 100kkm). Jo a turbo mám taky původní a vstřiky taky. Jenže pokud neznáš historii auta, tak jdeš vždycky do rizika, to si nevybereš.
No zajímavé je, že není. A to vím, že má lopatky na sání okousané jak od veverky. Spíš blow-off ventil, je za studena slyšet, při rychlém poklesu otáček (sundání nohy z plynu), to udělá takové to pchaaaaaa.. Možná by to Čendler dokázal vyřešit dloubnutím šroubovákem, ale já to beru jako zvukovou kulisu, která k Alfě patří.Jarda N. píše:Jen pro zajímavost, je to původní turbo po 360 tkm nějak výrazně slyšet? Já bych měl mít 180 tkm a cca do 50 km/h je v nízkých otáčkách poměrně jasně slyšet. Se zahřatím motoru pak trochu ztichne. Dík.Tanguero píše:Moje Alfa je z roku 2006 (do provozu 2007), najeto mám 360kkm. A řízení je původní, jen kapalinu měním co dva roky (každých 100kkm). Jo a turbo mám taky původní a vstřiky taky. Jenže pokud neznáš historii auta, tak jdeš vždycky do rizika, to si nevybereš.
Upřímně, řadím se k antidýzlistům a antiturbistům, JTD jsem vzal na milost jen kvůli 159. Ale právě to odfukování turba, ten WRC soundtrack, je na tom jediná pozitivní věc.Tanguero píše:No zajímavé je, že není. A to vím, že má lopatky na sání okousané jak od veverky. Spíš blow-off ventil, je za studena slyšet, při rychlém poklesu otáček (sundání nohy z plynu), to udělá takové to pchaaaaaa.. Možná by to Čendler dokázal vyřešit dloubnutím šroubovákem, ale já to beru jako zvukovou kulisu, která k Alfě patří.Jarda N. píše:Jen pro zajímavost, je to původní turbo po 360 tkm nějak výrazně slyšet? Já bych měl mít 180 tkm a cca do 50 km/h je v nízkých otáčkách poměrně jasně slyšet. Se zahřatím motoru pak trochu ztichne. Dík.Tanguero píše:Moje Alfa je z roku 2006 (do provozu 2007), najeto mám 360kkm. A řízení je původní, jen kapalinu měním co dva roky (každých 100kkm). Jo a turbo mám taky původní a vstřiky taky. Jenže pokud neznáš historii auta, tak jdeš vždycky do rizika, to si nevybereš.
Já vím, že tam nic takového asi není, ale stejně mi to dělá PCHCHAAAAAAriprex píše:Tanguero: Ty tam máš blow off ventil?
Jinak já mám taky kolem 350tkm, původní turbo i vstřiky a slyšet není vůbec. Řízení mám druhé a trochu sákne. Ale není to tak signifikantní, abych to řešil, takže dolévám
Já mám to samý ale jen v zimě, ale je to takový "zavrnění", přeskočení do volantu. Už sem vyměnil komplet části řízení a ramena a dělá to furt když je pod nulou. Je to vlastnost. Ale u tebe jestli je to lupnutí tak to budou čepy řízení.kriky.k píše:Ahoj,
zjistil jsem, že mi při otáčení volantem v řízení jakoby praskne (nebo spíš lupne) a to ve chvíli, kdy mám kola rovně. Na rejdech je to ok. Dělá to jak za jízdy tak když stojí.
Mohlo v tom řízení něco přeskočit? Protože když mám kola v přímém směru, ramena volantu nejsou vodorovně - levé je malinko níž.
nesetkal se s tím už někdo?
Dík moc.
AR 159 2.4JTDm
Jak malej Jarda, kup novou nádobku, vyměň ji a máš klid.Jarda N. píše:Ty vole, ať ti to přijde, jak ti to přijde, s tím zpropadeným sítkem jsi mi moc nepomohl.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: tatkoTom a 4 hosti