AR 156 2.0 JTS, samozápaly po vypnutí motoru
AR 156 2.0 JTS, samozápaly po vypnutí motoru
Zdravím,
asi dvakrát se mi stalo, že po vypnutí motoru klíčkem se motor nezastavil, ale jakoby na samozápaly trhaně blafal dál. Musel jsem zařadit rychlost a chcípnout to. Chovalo se to jako stará dobrá Š120 se špatným odpojavacím ventilem volnoběhu. Nicméně u auta s přímým vstřikem bude asi problém jinde ...
.. setkal jste se s tím někdo?
Díky, Z.
asi dvakrát se mi stalo, že po vypnutí motoru klíčkem se motor nezastavil, ale jakoby na samozápaly trhaně blafal dál. Musel jsem zařadit rychlost a chcípnout to. Chovalo se to jako stará dobrá Š120 se špatným odpojavacím ventilem volnoběhu. Nicméně u auta s přímým vstřikem bude asi problém jinde ...
.. setkal jste se s tím někdo?
Díky, Z.
Alfa Romeo 159 SW 1750 TBi
Alfa Romeo 156 SW 2.0 JTS - ex.
Škoda Garde 1.3 MPi
Honda VFR 750 F
- zde.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: AR 156 2.0 JTS, samozápaly po vypnutí motoru
Co delaji kontrolky? Myslim ze bude nekde vakl v elektrice, mam v jednom aute blbe zapojene radio a pokud ho nevypnu tak vetsinou nezhasne motor ale s horsim chodem pokracuje v behu.
33
V dobách kdy technický benzín stál 11,- Kč za litr a normální benzín 30,- Kč tak jsem ten technický tankoval do tempry a vždycky taky nechtěla zhasnout, protože měl málo oktanů a hořel, takže jestli si někde nenatankoval nějakou pančovanou sračku málo oktanovou?
ALFA ROMEO GIULIA 2.2 JTD 210K AT AWD VELOCE R.V. 2017
Spider 2,2 JTS, r.v. 2008
BMW X6 F16 xDrive 30d m-paket
Spider 2,2 JTS, r.v. 2008
BMW X6 F16 xDrive 30d m-paket
- Hampice
- SemTuFurt
Jts by na sračku snad ani nejelo. Zajímavá závada, jsem zvědav co se z toho vyklube...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Kontrolek jsem si nevšiml, že by svítily, ale jestli se mi to ešte stane, tak se na to zaměřím.zde. píše:Co delaji kontrolky? Myslim ze bude nekde vakl v elektrice, mam v jednom aute blbe zapojene radio a pokud ho nevypnu tak vetsinou nezhasne motor ale s horsim chodem pokracuje v behu.
Tankuju celkem pravidelně na dvou menších benzinkách v Brně. I když je fakt, že před tím, než se mi to stalo, tak jsem bral na nějaké malé na Jižní Moravě mezi vesnicema. Nicméně nechápu, jak se tam ten benzín dostane? Přece když vypnu zapalování, tak by jendotka měla přestat vstřikovat palivo a mělo by to zhasnout i kdybych jezdil na petrolej, ne?enzo13 píše:V dobách kdy technický benzín stál 11,- Kč za litr a normální benzín 30,- Kč tak jsem ten technický tankoval do tempry a vždycky taky nechtěla zhasnout, protože měl málo oktanů a hořel, takže jestli si někde nenatankoval nějakou pančovanou sračku málo oktanovou?
Tak poslední dobou pozoruju mírné problémy v nižších otáčkách (snaha jakoby se dusit). Nejvic se to začalo projevovat právě po tom tankování u té vesnické benzinky.Hampice píše:Jts by na sračku snad ani nejelo. Zajímavá závada, jsem zvědav co se z toho vyklube...
Mě napadlo, jestli to nemůže být netěsností vstiřků ... nebo je to blbost?
Škoda Garde 1.3 MPi
Honda VFR 750 F
- Hampice
- SemTuFurt
No mohlo by to být. Zkus nějaké čistící aditivum. Ale projevilo by se to asi na bohatosti směsi
Alfa Romeo 164 QV (1992)
To bych poznal podle diagnostiky?Hampice píše:No mohlo by to být. Zkus nějaké čistící aditivum. Ale projevilo by se to asi na bohatosti směsi
Jinak našel jsem tyhle 2:
http://www.oleje.cz/p/liqui-moly-cistic ... 00-ml--593
http://www.oleje.cz/p/stp-cistic-vstrik ... 0-ml--1790
Máte někdo z nějakým konkrétním zkušenosti? Jen tak prevetnivne se mi ty vstřiky měnit nechce, to by vyšlo tak minimálně na 10kkč na celý auto...
Škoda Garde 1.3 MPi
Honda VFR 750 F
To bych poznal podle diagnostiky?Hrabosh píše:Hampice píše:No mohlo by to být. Zkus nějaké čistící aditivum. Ale projevilo by se to asi na bohatosti směsi
Jinak našel jsem tyhle 2:
http://www.oleje.cz/p/liqui-moly-cistic ... 00-ml--593
http://www.oleje.cz/p/stp-cistic-vstrik ... 0-ml--1790
Máte někdo z nějakým konkrétním zkušenosti? Jen tak prevetnivne se mi ty vstřiky měnit nechce, to by vyšlo tak minimálně na 10kkč na celý auto...
EDIT: Před třema dnama jsem s tím byl na emisích (a STK) a všechno OK. Nepoznali by problémy s bohatostí právě na emisích?
Škoda Garde 1.3 MPi
Honda VFR 750 F
- Hampice
- SemTuFurt
No to by samozřejmě poznali...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
podarilo sa ti to nejako vyriesit?
Alfa Romeo 164 QV
Mazda 5 GTA LF
Mazda 5 GTA LF
No koupil jsem to čistící aditivum, nalil to tam a od té doby se to neobjevilo...
Škoda Garde 1.3 MPi
Honda VFR 750 F