A kvůli emisím

olej za studena nejde pres filtr skoro vubec, je tam ventil vetsinou 0,8-1,5 bar, takze olej jen obteka....no zkus protlacit med pres kafefiltr.....Dilinger píše:Říkal ze jde o propustnost toho filtru..a 5w..je řidší a blabla..no a ze ten co propusti 10w uz nesezenu prej.stejně tak mi vybral server selenia filtr tutelo 50 v souvislosti s typem oleje..já tomu nerozumíme nejsem mechanik ale toto jsou sdělení od autoriz. Servisu a selenia informátorajá se ještě nijak nerozhodl..uvidíme..
panebože, až si tohle přečte Ladis, tak ho odvezou....Urby606 píše:Ahojte
poprosil bych o malou radu co delat..v kvetnu jsem si koupil 147 1,6..podle vyrobce do motoru patri 5/10W 40 polosyntetickej..pred mesicem jsem si nechal vymenit olej a guffero, v servise byl mechanik obeznamen s tim jaky olej pouzit..sam si to i vygooglil. Po mesici jezdeni jsem si zkontroloval hladinu a bylo to na minimu a podival se pod kapotu na stitek jaky olej tam dolejt abych se nesekl na benzince a nekoupil jiny..udivilo me ze mi tam dolil 5W30 Total, hned jak to slo jsem ho kontaktoval co mam delat?? Zda dolejt 5W30 syntetickej nebo 10W40 jak puvodne pouzival predeslej majitel. Odpovedel po telefonu 5W30 s tim ze tento olej je "kvalitni" a ze by to nemelo vadit. Pote jsem se u nej stavil osobne a pokusil se to prodiskutovat zda by nebyla lepsi vymena na ten olej co tak patri, jeho odpovedi bylo at dolejvam onen 10W40 + i kdyz se zda byl tedka hladina oleje v normalu tak kontrolka na displeji s olejem sviti permanentne coz mi pres zasahem nedelalo..kamarad me strasil o ruznejch katastrofickejch scenarich na ktere ma penezenka rozhodne stacit nebude ALE chyba je jeho pokud se nepletu.. pokud opetovnou vymenu oleje doporucite tak by to belo byt tentokrat na jeho naklady ze pchybil ne?? Auto jezdi..potrebuju ho do prace ktera je vzdalena 30km od domova.. nechci ublizit sve vysnene krasce![]()
Aktualne 140k..Danni píše:kolko ma motor ORIGO km?
O selenii jsem vedel pac se o ni pise vsude ve spojitosti s alfou, ale v ten moment mi to bylo jedno..pozadoval jsem 10W40...dneska jdu za nim, jsem z Litvinova Ustecky kraj..nerikam ze mi to znicilo auto ani motor..jen mam strach kdy to nastane no..Kubas píše:Urby: za 1000km ti ten olej auto zničit nemohl.... pokud s tím jezdíš normálně, není to tak fatální.... prostě to vyměň a hlavně si vyřeš tu kontrolku. Jestli je červená, nejezdi s tím.
Na servisáka se vykašli - jestli mu řekneš co chceš za olej a on dá jiný, nemá smysl s ním spolupracovat....
Odkud jsi? je tu ve fóru sekce "servis" tak tam snad najdeš na servisování někoho příčetného....
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host