1.4 se 125 kW..George.KHE píše:ondrasudoma: jen tak pro zajímavost jaký máš motor?
Alfa Romeo Mi.To (pokec)
-
ondrasudoma
Re: Alfa Romeo Mi.To (pokec)
krataseek píše:Nikdo tady neprispiva, tak jsou zrejme vsichni spokojeni.Tak trochu to neni nas pripad. Pote, co jsme meli auto ve dvou servisech na diagnostikach, nasledne primo v Alfe, tak jsme se dozvedeli, ze neni jineho reseni zavady chodu na tri valce po startu, nez prave 100 oktanovy benzin. Vicemene po prvni nadrzi tomu tak skutecne bylo a dalsi zavadu jsme si tak mohli odskrtnout jako vyresenou.
Nicmene pri prevzeti auta z Alfy manzelce mechanik neprimo rekl, ze se jeste uvidi. Od te doby nam auto sezralo baterku, se kterou jsme auto koupili, nasledne starou udrzbovku baterku, co jsem tu mel v kupecku jako nahradni. Takze jsme koupili novou a auto je vicemene cely listopad mimo provoz a hleda se zavada odberu. Jeden mechanik zadny odber nenameril, takze jsme od pondeli v jinem servisu, ke kteremu mam nejvetsi respekt co se odhaleni zavad tyka a uvidime co zjisti.
Kazdopadne je tech problemu na muj vkus uz hodne
Tak ho mam zpet doma. V pojistkovce v motoru nasli opalene kontakty u relatka na vyhrivani, rozmrazeni predniho okna. Pojistkovka je v tom miste viditelne taky opalena, takze to tam asi zlobilo. Od ctvrtka auto kazdy den v servisu startovali a do vcera se jim jiz nevybijelo. Tak snad bude klid uz
Ahoj,
mám dotaz na vlastníky nejlépe 1.4 TB....jak se vám motor v tomhle počasí chová
Mě se zdá, že mi to najednou kouří nějak moc (výfuk). Když nastartuju tak chvíli nic....jakmile se začne zahřívat, tak to začne a kouří ikdyž už je voda ohřátá(tak třeba 15min od ukazatele vody na normalu)....při dlouhých trasách nic nepozoruju (nevidím)....ale i tak mě to docela zneklidňuje. Nepřijde mi to jako modrej kouř...to může být subjektivní.
mám dotaz na vlastníky nejlépe 1.4 TB....jak se vám motor v tomhle počasí chová
Mě se zdá, že mi to najednou kouří nějak moc (výfuk). Když nastartuju tak chvíli nic....jakmile se začne zahřívat, tak to začne a kouří ikdyž už je voda ohřátá(tak třeba 15min od ukazatele vody na normalu)....při dlouhých trasách nic nepozoruju (nevidím)....ale i tak mě to docela zneklidňuje. Nepřijde mi to jako modrej kouř...to může být subjektivní.
AR Mito 1.4 155 TB
AR 75 2.0 TS
AR GTV6
AR GTV 2.0 TB
AR 75 2.0 TS
AR GTV6
AR GTV 2.0 TB
- Balanta
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
stává se mi na mitu ze při zatočení volantem kdyz stim pohybuji do prava do leva tak tam něco lupe jak kdyby vůle v cepec nebo ramenach. Nevím.uz jste někdo měnili na předků nějaké díly podvozku ?
Naposledy upravil(a) Balanta dne 1.1.2016, pát 22:46, celkem upraveno 1 x.
Alfa Romeo Stelvio 2.9 QV
www.cyklobarbecva.cz
www.cyklobarbecva.cz
Nite: já si nepamatuju že bych kouřivost někdy zaznamenal, ani v tomhle počasí.... ale neřešil bych to... jestli to jede, nesvítí žádná kontrolka atd, tak to bude OK.... měl jsem třeba Mondeo 1.6 turbo-benzín a to na volnoběh v teplotách kolem nuly bylo jak dýmovnice....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Zkondenzovana voda ve vyfuku... Na delsi trase se vysusi tak se to nedeje... Neresit
AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Turbo zkrátka tlačí víc vzduchu než tahá atmosféra, tím pádem víc vzdušné vlhkosti. Mě Giu dělá to samé. U ostatních mých aut s atmo nic podobného nepozoruju.
AR Giulietta 1.4 16V Multiair Turbo 170 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby té první nebylo smutno:-) )
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby těm dvěma nebylo smutno:-) )
Fiat Stilo Abarth 2.4 20V 170 CV
Zatim jen prave predni lozisko. Auto mame teprve 3/4 roku (do 15 tkm), tak snad dlouho nebude nic treba. Jenze taky nevim, kolik mame ve skutecnosti najeto, coz me hodne mate. Tim spis, kdyz se dva neautorizovane servisy vicemene shodly na stavu km a autorizovany tvrdi, ze je najeto podstatne mene. Tak nevim kde je pravda,ale ted mame cca 165tkm na tachometruBalanta píše:stává se mi na mitu ze při zatočení volantem kdyz stim pohybuji do prava do leva tak tam něco lupe jak kdyby vůle v cepec nebo ramenach. Nevím.uz jste někdo měnili na předků nějaké díly podvozku ?
- Balanta
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Moje ma najeto 74000 a už něco chce. Vypada to ze to bude vrchní uložení tlumice a nebo cep na rameni. Jezdi čelou dobu na 18tkach kolech což ji moc nepomohlo. No uvidíme v pondělí jdeme na servis
Jo a v 63000km jsem měnil zadní ložisko. Km jsou poctivé. Takže výdrž nic moc
Jo a v 63000km jsem měnil zadní ložisko. Km jsou poctivé. Takže výdrž nic moc
www.cyklobarbecva.cz
www.cyklobarbecva.cz
Pokud slysis lupani pri stani a toceni volantem, jako kdyby preskakovala pruzina, tak horni ulozeni no.
- Balanta
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
No presne tak se to chova. Na miste to dela kdyz hybu z volantem trochu do leva a zpet
www.cyklobarbecva.cz
www.cyklobarbecva.cz
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Ať ti někdo točí volantem a ty chytni rukou na pružinu. Pokud přeskakuje, je to ložisko pružné vzpěry.
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione
- Balanta
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Takže je to pridrene horni uložení tlumice
www.cyklobarbecva.cz
www.cyklobarbecva.cz
- Dresik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné. Mně osobně mlátí zadní tlumič. Najeto 100t.
)

Alfa Romeo MiTO 1.6 JTDm
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Delta HPE HF16v Turbo
Lancia Delta HFIntegrale 8v
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
IVECO DAILY I odtahový speciál
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Delta HPE HF16v Turbo
Lancia Delta HFIntegrale 8v
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
IVECO DAILY I odtahový speciál
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
- Balanta
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Prostě výdržnost dílu slabá
www.cyklobarbecva.cz
www.cyklobarbecva.cz
Čau,
právě jsem za skvělou cenu pořídil br. desky na předek (OMP racing). Původně jsem plánoval normál TRW, ale tohle byla hodně slušná nabídka a já neodolal. Máte nějaké tipy, jaké vhodné kotouče k tomu? (nejlépe kdo má vyzkoušenou kombinaci OMP + něco jiného). Díky moc
právě jsem za skvělou cenu pořídil br. desky na předek (OMP racing). Původně jsem plánoval normál TRW, ale tohle byla hodně slušná nabídka a já neodolal. Máte nějaké tipy, jaké vhodné kotouče k tomu? (nejlépe kdo má vyzkoušenou kombinaci OMP + něco jiného). Díky moc
AR Mito 1.4 155 TB
AR 75 2.0 TS
AR GTV6
AR GTV 2.0 TB
AR 75 2.0 TS
AR GTV6
AR GTV 2.0 TB
-
Coustellier
Balanta,, ahoj,, mne Mito robi to iste co tebe, prvych dajme tomu 5-10 min nedymi, potom ked sa zohreje, zacne auto dymit, je toho dost, ale je to ako keby len vodny opar, ze to nieje ani olej, ani olej s vodou, len cisto para... ja to pripusujem tomu ze, moje auto chodilo 140 000 skoro po meste, myslim ze je tam vsetko zanesene co sa da. takze som naordinoval VIF benzin aditiv, sem tam do toho 100Octane nitro+ a po poriadnom zahriati FULL GAS, kde sa len da... Mam kamarata co ma hyundai Scoupe 1.5T , auto ma origo 100 000 a uz 35 000km mu naklada nonstop pretoze auto pred tym chodilo len po meste a mal ho stary pan. Minule rozoberal motor koli prasknutym zvodom, choroba toto auta, tak vyberal ventili atd, vsetko vraj vyzeralo ako na novom aute, takze stop chodeniu na spotrebu a obcas mu dajte forsáž
.. ak by sa nieco zmenilo ohladom toho dymenia, pisem....

Tak o vikendu prestalo Mito dobijet. Zena dovalila domu tak tak, po nabiti baterky jsem to zmeril a daval 12,05V. Tak jsem ho kuchl a nakonec budu muset kupovat novej. Snad se mi podari sehnat pres Ebay, kde je tradicne levneji :-) Najeto na tacho cca 170tkm, skutecny predpoklad 270tkm.
Nenašel by se někdo, kdo by seriozně poradil, jak na dodělání předních mlhovek a výměnu manuální klimatizace za digitální? Schema , popis, obrázky ,co dokoupit atd. Díky .
-
Kulatylenin
Dobrý den,
nesvítí mi podsvicení levého dolního rohu přistrojové desky (zrovna tachometr do cca 90km/h).
Nevíte jestli jsou tam žárovky nebo ledky?
Pokud jsou tam žárovky jak se do toho leze?
nesvítí mi podsvicení levého dolního rohu přistrojové desky (zrovna tachometr do cca 90km/h).
Nevíte jestli jsou tam žárovky nebo ledky?
Pokud jsou tam žárovky jak se do toho leze?
jsou tam SMD LED
AR Giulietta 1.4 16V Multiair Turbo 170 CV
-
Kulatylenin
SakraJarouš01 píše:jsou tam SMD LED

není někde návod jak vyndat přistrojovku?
Zdravím všetkých členov klubu. Mám problém s oknom šoféra. Nejde mi odskok pri otvorení dverí, ani otváranie a zatváranie okna. Na spolujazdcovej strane OK. Nemáte niekto skúsenosť, ako na to? Kde by som našiel riad. jednotku okna? Vopred ďakujem za reakcie.
- P3TR
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj ve spolek. Mam v merku Mito 1.4 125kw verzi. Bohuzel zde neni sekce kupujeme... Zeptam se tedy nejlepe majitelu. Jsou u Mita nejake notoricky zname slabe mista na ktere si dat bacha? Napriklad 156 a podvozek, 159 a rizeni, egr nebo rozvodovy retez na 2.2 JTS, pridirani TS atd.. Co jsem tak vycetl objevilo se zde par komentaru o slabsich tlumicich a loziskach u samotneho motoru ze je citlivy na palivo a olej? Dekuji za kazdy komentar :-)
Již ex. 156 2.4 JTD
BMW 330xd
BMW 330xd
-
ondrasudoma
Ahoj, vlastním MiTo QV (r. v. 2010) už víc než dva roky, najel jsem s ním přes 50 000 km a co se týče závad, tak postupně odešly ložiska v zadních kolech, teď nedávno začal malinko téct chladič (pravděpodobně od kamínku) a zlomil se kabel vedoucí k víku kufru - blblo otevírání. Jinak je to auto naprosto bezproblémový (najeto v současnosti cca 130 000 km). Motor mi nepřijde, že by byl nějak citlivej na palivo, ale zase netankuju všude. Olej dávam předepsaný, měním častěji (cca v polovině), než se předepisuje (30 000 km). Podvozek je v původním stavu a naprosto v pohodě. Dost rezne výfuk. Co jsem postřehnul, tak u těhle konkrétních verzí, minimálně u těch z prvních let výroby, se sraly převodovky. U mého auta je snad taky měněná a ani ta současná rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu, co můžeš mít. Za studena tam jde špatně řadit dvojka a někdy i trojka a celkově je taková tuhá. Nechal jsem v ní vyměnit olej a chvíli to bylo lepší, teď už zase na prd. Když se to pak ohřeje, už je to celkem ok. Možná kvůli tomu dnes dávají jen automaty?
Celkově je to auto dobrý a mam ho rád, je ale třeba myslet na to, že je šíleně nepraktický, tvrdý, celkem dost žere a neni vhodný na jakejkoliv než hladkej povrch silnice, což je v ČR a zejména v Praze celkem problém. Na druhou stranu má perfektní motor, skvělý brzdy, slušný řízení a design ať si každej zhodnotí sám. Mně se to líbí.
Kdyby tě ještě něco zajímalo, dej vědět! Hodně zdaru při koupi.
Celkově je to auto dobrý a mam ho rád, je ale třeba myslet na to, že je šíleně nepraktický, tvrdý, celkem dost žere a neni vhodný na jakejkoliv než hladkej povrch silnice, což je v ČR a zejména v Praze celkem problém. Na druhou stranu má perfektní motor, skvělý brzdy, slušný řízení a design ať si každej zhodnotí sám. Mně se to líbí.
Kdyby tě ještě něco zajímalo, dej vědět! Hodně zdaru při koupi.