rossogtv píše:vzduch v normalnim pripade jde vzdy nahoru, cim je chladic oleje vetsi, tim vice vzduchu v nem je. olej na nej sice tlaci, ale nedovedu si predstavit, proc by se nechal tlacit vzduch DOLU. Kde to nejde jinak, se chladic obrati a necha se bezet motor s obracenym chladicem aby se chladic odvzdusnil. Ale i to ma jen omezeny ucinek, protoze kazdy motor si v provozu "nasleha" trochu vzduchu do oleje. A kde se zase chytne ? No samozrejme v obracene namontovanem chladici.
U Venci jsou hadice kratke + opletene. Tezko se v tomto pripade bude odvzdusnovat, ikdyz se chladic vyvesi.
V tomto pripade patri tovarna Fiat k amaterum. Nastesti hned u Alfy ( treba 155 Q4, nebo 164 24v ) zamestnavaji profiky

. Marne budete hledat obracene zaveseny chladic na seriovem Porsche nebo Ferrari.
Vyvody dolu uz jen z toho duvodu, ze jsou "na raane" zespod + jsou za kolem bych teda nedal. V pripade vyletu mimo vozovku se nekde chytnou a je vymalovano.
Pripojky zespod maji jedinou vyhodu - rychla prvomontaz za sucha ve fabrice, jinak maji jen a jen nevyhody.
Jinak k "profesionalite" montazi celkove: Ten chladic je dimenzovany na 150HP, ale ty mas 350HP....Takze je tam ten chladic spise na oko, takze svuj ucel splni
K me praci: co chces videt ? Motor, prevodovku, podvozek, brzdy nebo vyvarovani kastle....
Nebo se domluvme, ja ti namontuji k vykonu adekvatni + zpravne nainstalovany chladic....stejne ho budes potrebovat, pokud se jednoho dne rozhodnes zajet na opravdovou trat jako Spa, Monza, Nürburgring, nebo se rozhodnes opravdu kalit to po nemecke dalnici dvepade...
Nebudu citovat všechny tvé příspěvky a shrnu to do jednoho:
co se týče odvzdušnění - tak vzhledem k tomu, že vzduch odchází odvětráním klikové skříně, tak se soistava nemusí odvzušňovat, tudíž je úplně jedno kde budou přípojky pro hadice. Jasný, u Fiatu jsou amatéři, tak jim to tam jdi prosím vysvětlit, ti tam na tvé rady určitě čekají .-). 155Q4 má úplně stejný motor i umístění chladiče, takže opět další nesmysl...
"Ten chladic je dimenzovany na 150HP, ale ty mas 350HP....Takze je tam ten chladic spise na oko, takze svuj ucel splni

" - Toto máš podložené jak? -kde jsi přišel na to, na jaký výkon je ten chladič dimenzován? Je stejně velký (a co se týče tloušťky i silnější) jako série (která měla mimochodem 190PS). Se sériovým chladičem auto fungovalo a olej se nepřehříval (dle budíku nepřelezl přes 110 stupňů ať už se s tím jely sprinty nebo delší dobu kalup po dálnici) ale to už jsem tady minimálně dvakrát psal a ty si stejně jedeš tu svou, tak nevím zda má smysl někomu jako ty něco vysvětlovat.
" ja ti namontuji k vykonu adekvatni + zpravne nainstalovany chladic....stejne ho budes potrebovat, pokud se jednoho dne rozhodnes zajet na opravdovou trat jako Spa, Monza, Nürburgring, nebo se rozhodnes opravdu kalit to po nemecke dalnici dvepade..." - jak již po několikáté píši - auto funguje se sériovým (a méně výkonným) chladičem bez problémů - najel jsem s ním kolem 150000km a neměl jsem problémy s chlazením oleje tudíž považuji chladič za dostatečně výkonný. "Dvěpade" i víc to kalím i po českých dálnicích a taktéž se olej nepřehřívá a drží si teplotu, tudíž není potřeba větší nebo si snad myslíš, že jsem motoru nedal velkou zátěž abych to vyzkoušel? Nevím jaký k "výkonu adekvátní" chladič mi chceš montovat když jsem ti již několikrát psal že větší chladič nelze namontovat z důvodu přítomnosti vedení vzduchu k IC.
Udivuje mě, kde bereš tu jistotu tvrdit, že oleják který mám namontovaný je jen na okrasu, když si v mém autě neujel ani metr a nevíš jak funguje a jak se chová při zátěži. Já sám vím nejlépe jak to auto funguje a věř, že kdyby se ten olej přehříval při velké zátěži, tak bych to už dávno řešil a nenajel bych s tím cca 15000km bez problémů. Tvé odpovědi už začínají lehce zavánět arogancí, jsi zaslepen svými přesvědčeními a jedeš si dokola neustále tu svou bez ohledu na to co píší ostatní a řešíš úplné nesmysly.