Tlacitko na start otazocka
Re: Tlacitko na start otazocka
Někde jsem četl, že u prvních ročníků 159-ek tohle v horku zlobilo, že byl problém v komunikaci mezi klíčem a přijímačem, ale už to nemůžu najít. Kluci, jak se vám to vlatně chová ? U mě je to, že zastrčim klíč, displej se normálně rozsvítí, zmáčknu spojku a když stisknu tlačítko, tak zvuk jako kdyby to chtělo startovat, ale byla slabá baterka, ale displey normálně zůstane svítit. Pak to zkusím několikrát a pak to chytne.
Alfa Romeo 159 2.2 JTS
Nissan Murano 3.5 V6
Alfa Romeo 156 2.0 TS
ex: Nissan Primera 2.0 GT
Nissan Murano 3.5 V6
Alfa Romeo 156 2.0 TS
Taky mi to dělá, navíc občas nereaguje centrál - nejde otevřít kufr nebo se odemkne auto, ale nedeaktivuje se alarm. V zimě pro změnu nefunguje dálka vůbec, pokud je moc pod nulou a musí se do auta klíčem. Chce to s tím trochu zaverglovat, bouchnout a ono se to vždycky nějak natočit povede
Teď už to teda mám v řešení a probíhá pokus o opravu té spínačky. Nová je drahá... nechutně drahá. A z jiného auta se použít nedá.

No jel jsem kabel po kabelu z měřákem. Osciloskopem kostry na ŘJ a ve svazkách, a nic. Už zbylo jen to tlačítko. Tak jsem zavolal týpkoj s ohnutým hřbetem do alfy a on se mi svým způsobem vysmál, že to prý na 159 a brery prodávají. Že ty tlačítka lehaj. Je to ale objednatelné jen podle VIN. Tak uvidím. Nic jiného jsem nenašel a Flash na ŘJ se prý nedělal, tak že softwarem to SNAD není, aspoň že jde startovat v "NOUZI" přes kabel ke startéru i bez sešlápnutého pedálu.
Vyměním a dám vědět, dělá mi to poslední dobou už často. Tak držte palce.

to mymiho: Ty jo, tak to jsi šikovnej, dobrá práce
A prosím Tě, jak se dá zjistit jestli byl dělaný flash na ECU?
Jinak samozřejmě držím palce :-)

Jinak samozřejmě držím palce :-)
Alfa Romeo 159 2.2 JTS
Nissan Murano 3.5 V6
Alfa Romeo 156 2.0 TS
Nissan Murano 3.5 V6
Alfa Romeo 156 2.0 TS
Flashe ti řeknou podle vin v alfe.
Tak u mě tlačítko, dal jsem to tam už před dovolenou a od té doby nic. Nalítal jsem i dva týdny po italii ve vedrech a už se to neobjevilo. Dělalo mi to jen za vedra když byl motor teplý a rozpálená přístrojovka od sluníčka. Jezdím s ní prakticky každý den a nic. Tak uvidíme příští léto

Zdravím, chci se zeptat začlo mi tohle dělat, řešil to někdo je to skutečně tím tlačítkem?matys73 píše:Někde jsem četl, že u prvních ročníků 159-ek tohle v horku zlobilo, že byl problém v komunikaci mezi klíčem a přijímačem, ale už to nemůžu najít. Kluci, jak se vám to vlatně chová ? U mě je to, že zastrčim klíč, displej se normálně rozsvítí, zmáčknu spojku a když stisknu tlačítko, tak zvuk jako kdyby to chtělo startovat, ale byla slabá baterka, ale displey normálně zůstane svítit. Pak to zkusím několikrát a pak to chytne.
Samotné tlačítko jsem zatím rozbité snad ani neviděl. Většinou to byla spínačka, zámek pod volantem nebo někde špatná kostra/plus. Funkčnost tlačítka se ověří snadno. Nedávej tam klíček a jen zmáčkni tlačítko. Pokud to napíše "Electronic key not recognized", je tlačítko OK.
Tak nakonec to byl startér, před rokem nový a už odešla cívka.
Borci mám problém na zahradu jsem odstavil auto abych pořezal dřevo atd pak chci po práci přeparkovat auto a kdyz zasunu klíč jak kdyby nesepne a nezůstane zamklej ve skrince a displej se nerožne, central atd vše funguje v pohodě...neví někdo čím to může být? Stalo se to někomu? Díky za rady
baterka?
Dodge Durango - 3,6 Pentastar - 2017, Alfa Romeo GTV - 3,0 v6 24v - 1998
ex Alfa Romeo 159 - 2,4 jtdm - 2005, Alfa Romeo 159 sw - 1,7 tbi - 2010, Dodge Durango - 5,7 HEMI - 2013
ex Alfa Romeo 159 - 2,4 jtdm - 2005, Alfa Romeo 159 sw - 1,7 tbi - 2010, Dodge Durango - 5,7 HEMI - 2013
Pri otevrenych dverich displej sviti a zamykam auto...jen nezaskoci klic do spinacky jak kdyby to nezamkne ten klic a nesepne...myslis ze by baterka? Pojistky jsem kontroloval...baterku dobijim...ale moc se mi to nezda ze by baterka
- Kocour666
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
klic se zajisti az po nastartovani motoru
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
BMW 320D E90
BMW 320D E90
Dnesni resume: baterka prosla zatezovym testem ta je ok, vsechny pojistky zkontrolovany, fakt me napada jen to ze si auto nejakym zahadnym zpusobem smazalo klic a proste ho neprijme a nerozsviti mi palubovku nebo je zdirka se cteckou v haji...
Kdyz uplne zamacknes krytku na klic (proste jako kdyby jsi tam dal klic) rozsviti se ti do 3sec ze nebyl rozpoznan klic? Pripadne po vlozeni klice a zmacknuti startu naskoci palubovka? Pokud ne tak to asi bude neco s tou cteckou
Alfa Romeo 159 SW 1.9JTD 85KW 2006
Opel Corsa 1.4T 74KW 2018
Opel Corsa 1.4T 74KW 2018
Nerožne se právě nic 

Tak závada odstraněna, ufff naštěstí bez odtahu a autorizovaného servisu...
a co to teda bylo?
Dodge Durango - 3,6 Pentastar - 2017, Alfa Romeo GTV - 3,0 v6 24v - 1998
bylo to rozbity 

alfa romeo 159 sw 1,9 jtdm 110kw.
Fiat Tipo HB 1,4 16V Italia Mirror Perla Sabbia 2020
Fiat Stilo MW 1,9jtd 110kw ex
Fiat Stilo 1,9jtd 85kw ( stále v rodině)
Fiat Marea weekend 1,6 ex
Fiat brava 1,6 ex
Fiat tipo 2,0 16V gran tourismo 150ps ex
Fiat Tipo HB 1,4 16V Italia Mirror Perla Sabbia 2020
Fiat Stilo MW 1,9jtd 110kw ex
Fiat Stilo 1,9jtd 85kw ( stále v rodině)
Fiat Marea weekend 1,6 ex
Fiat brava 1,6 ex
Fiat tipo 2,0 16V gran tourismo 150ps ex

tady na tomhle byl malo zacvaklej konektor...asi to někdo špatně nacvakl dříve a pomocí vibrací to čase vypadlo....klíček se rozebíral kontroloval, v pohodě....tak se šlo pro čtečku až ji vytáhneme tak jsme si říkali povolíme zámek volantu at se to kdyžtak pak dá odtáhnout a hle konektor povycvaklej a po zacvaknutí las vegas alfonz palubka svítí a startuje

O který konektor se jedná? Zámek volantu,nebo přímo na čtečce? Dnes ráno jsem měl stejný problém,zasunu klíč a na palubě tma,jen byla slyšet podávačka a asi po 20 minutách se to chytlo a palubka se rozsvítila a šlo to normálně natočit.
Chrysler 300C 5,7 Hemi John Varvatos
Alfa 159 sw 2,4jtd Ti 154 kw
EX-Lancia Kappa sw 2,0 20v turbo
EX-Alfa 166 jtd 110 kw
Ex-Lancia Lybra sw 2,4 jtd 99 kw
Ex-Lancia Lybra sw 2,4 jtd 110 kw
Alfa 159 sw 2,4jtd Ti 154 kw
EX-Lancia Kappa sw 2,0 20v turbo
EX-Alfa 166 jtd 110 kw
Ex-Lancia Lybra sw 2,4 jtd 99 kw
Ex-Lancia Lybra sw 2,4 jtd 110 kw