Příspěvek
od Ferrari » 6.1.2017, pát 11:05
Tak, tak, treba pozrieť, tá červená vyzerá fajn, aj výbava dobrá, aj to bude svietiť, keď sú tam xenony. Aj hrať, keď je tam Bose
Ale mne sa tam nezdá stav kilometrov, má dosť odrbanú sedačku. Ja mám 240 tis km a sedačka ako nová...aj keď viem, záleží aj na tom, kto sa v tom vozil..
Inak ja som postupoval rovnakým štýlom, ako ty, t.j. chcel som 156ku a našiel som jednu dosť zachovalú (ale nie cukrík), dovoz Taliansko, 85 kW, tak som poprečitoval všetky možné recenzie a som sa rozhodol, že áno, toto bude tá správna voľba. Slabé to každopádne nie je, aj keď je to paradoxne výkonovo najslabšia motorizácia. Naozaj to ale slabé nie je a ten motor sa dá chipnúť na cca 100kW a 300-330Nm a to už musí byť vcelku raketa. Aj sa na to dám ale až po zime.
Mám to autí cca rok a pol, najazdil som cca 15000 km (mám aj druhé auto, Alfu používame prevažne na dlhšie trasy) a okrem zaseknutého EGR ventilu (zaslepil som ho potom) veľká spokojnosť. Al enie je to auto pre každého, nie je veľmi praktické, v interiéeri nemá až tak veľa miesta, má brutálne veľký polomer otáčania, ak nemáš xenony príliš to nesvieti...ale super sa s tým jazdí. Čo sa týka spotreby, palubák síce ukazuje priemer okolo 4,5 l/100; ale je to blud, realita je okolo 5,5 l/100. Na dlhších trasách ide spotreba k cca 5l/100, kratšie trasy v zime zasa ku 6l/100.
Ale super sa s tým jazdí, super to vyzerá, super je 2 zonova klima ;-)
Držím palce
Giulietta 1,6 jtd, 77kW, ´12
AR 159 SW, 1,9 jtd, 88kW, ´07
AR 156, JTD 85 kW, ´03
AR 146, 1,6 TS 88kW, ´97