gixxer píše:
Suma sumárum:
Daleko líp se mi jelo ve dvačtyrce než ve třidvojce, k těžší 159 se i více hodí díky krouťáku, třidvojka žere opravdu hrozně, zlatý BUSSO .....
Suhlasim s tym, ze nech si kazdy jazdi na com chce

ale nemozem suhlasit s tou tvojou vetou hore.
Porovnavas 2 rozne veci. Samozrejme pri rovnakych otackach na rovnakom kvalte bude mat 2.4 na kolesach vacsi krutiaci moment ako 3.2 Takze pri beznej jazde mas pocit, ze to lepsie ide, lebo ta to zatlaci do sedacky uz v nizsich otackach. Zabudas ale na prevodovy pomer a pri lubovolnej rychlosti mozes mat pri 3.2 o 1 stupen menej a na kola ti pojde vacsi moment

Je 2.4 pruznejsia na konkretnom prevodovom stupni? Ano je. Je pruznejsia ako 3.2 pokial clovek pouziva prevodovku? Nie. Pojdu obe auta na konkretnom prevodovom stupni v obmedzovaci rovnako rychlo? Nie nepojdu, 3.2 bude mat vacsiu rychlost. Bude mat 2.4 pri povedzme 2000ot vacsiu rychlost ako 3.2 pri rovnakych ot.? Samozrejme ano. Necucam si to z prstu, staci si vygooglit prevodove pomery a preratat si to sam - napr z
http://www.automobile-catalog.com
Tato diskusia vobec nie je o 2.4JTDm vs 3.2JTS -mozes si tam dosadit lubovolny iny turbodiesel a adekvatnu benzinovu atmosferu. S vahou auta to nema nic spolocne (ak berieme do uvahy ze su obe verzie +/- rovnako tazke).
Rozumiem pocitu, ze pri beznej jazde sa javi 2.4 zivsie.
156GTA som teda nemal, ale opat mi to nepride ako adekvatne porovnanie
Podla mna by Busso v rovnakom aute zralo viac
156 GTA SW vazi 1460kg bez vodica. 159 SW s 3.2 vazi 1740kg cize skoro 300kg viac.
Vykonovo su obe 3.2jky podobne: 250ps/300Nm vs 260ps/320Nm
Priemer spotreby na spritmonitore je pre GTA 12.8 a to je predkolka, a pre JTS je to 12.9 a su to vacsinou Q4. (a to sedi aj s mojou spotrebou). Takze Busso by v 159 zralo rozhodne omnoho viac

So spotrebou JTS ale teda spokojny nie som. Konkurencia to zvladla lepsie. (napr. porovnatelne BMW330i)
Sorry za dlhe vyplody a gratulujem, ak ste sa docitali az sem. Hlavne nech nam to vsetkym jazdi a mame z nasich Alf radost