stáhněte si to tady a posuďte sami:
https://ulozto.cz/!xdKitjavZFS8/kterak- ... stoval-pdf
(já jsem si ten plátek nekoupil, dali mi ho u Alfy prý abych se pokochal a hodil to do koše....

Já k tomu řeknu tohle: pro mě je to hromada hoven, to říkám rovnou na začátku....
Nyní postupně:
1) text nám začíná polemikou proč si lidi SUV vlastně kupují.... nějaké ty plky o zbytečnosti a nabubřelosti.... Opravdu by mě zajímalo jestli takto negativní vymezení proti celé kategorii SUV najdeme třeba u testu Kodiaku nebo jiných aut.... nebo jestli to "náhodou" čteme zrovna v textu o Alfě....
Sranda je že tom samém časopise je test naftové Q7, kde samozřejmě na téma zbytečnosti SUV nezazní absolutně nic...
2) pak nějaké ty řeči o vzhledu, jako že pěkný, ale asi se to "okouká a zevšední".... Dobře, tady aspoň cením že údajně se okouká i zevšední i Porsche Macan.... inu, hrany jsou hrany, bohužel ne každý má v týmu geniálního pana Kabaně, aby svět mohl obohatit Kodiakem....
3) interiér.... klasika, horší plasty.... tady to těžko budu rozporovat, mě se jejich kvalita zdá OK, ale budiž, ktřeba jsou v Q5 lepší, neseděl jsem v tom.... Panu testérovi se nelíbil ani dřevěný dekor, prý je "papírový" - to nechápu, je to prostě pravé dřevo s přiznaou strukturou, prostě jako klasický dýhovaný nábytek..... Asi to kvůli panu Baborskému měli nalakovat, akorát se pak obávám že by zase řekl že se to leskne, umatlá a vypadá to jako plast

4) bugy jako parkovací senzory a zasekávající se tlačítko - může se stát, těžko mu dokážu že si to vymyslel....

5) nedokázali zapnout parkovačky - protože je testér debil, měl si přečíst návod, samozřejmě to jde (se zaplým zapalováním automaticky svítí denní svícení, když ho vypnu, zapnu parkovačky/sds tím, že pár sekund podržím volič na ikoně parkovaček a ony se rozstíví.... volič tam nemá aretaci, sám se pak vrátí do polohy 0, ale parkovačky svítí a signalizuje to přístrojovka)
6) motor a převodovka jakože OK, to pitvat nebudu.... pikantní ovšem je že do popisu spotřeby se těm blbcům zamotal odstavec z úplně jiného testu - viz věty o tom že na okreskách to žere 6,4 a že "kratší sourozenec 3008" žere víc....

7) jízdní vlastnosti.... "karoserie není dostatečně tuhá" - no comment....

8) v konečném hodnocení to má za ovladatelnost v terénu 4 (jako ve škole), přitom o tom nic nepíšou.... (jen je v "mínusech" napsáno "minimální terénní ambice"). Přitom v tabulce to má světlou výšku stejnou jako konkurence a o víc než centimetr vyšší než Kodiaq

Celkovou zoufalost testu podtrhuje závěr s větou "je Italka jako řemen od Versaceho" - opravdu brilantní šroubovaný sloh, je vidět že autor byl už opravdu v koncích....
Suma sumárum, strčte si to do prdele hoši ze SM....

PS: nemyslím si že jim někdo platí aby Alfu haněli, to fakt ne.... podle mě jsou to prostě jen aktivní koncernoví vlezdoprdelisti....