Po Alfách jsem koukal už od střední školy. Původně jsem plánoval, že začnu u 147 a 159 pořídím až časem. Inzeráty jsem sledoval asi půl roku, ale nic zajímavého se neobjevovalo. No a v květnu jsem se jen tak ze zajímavosti podíval na 159. Narazil jsem na červeného SW, kterému jsem prostě neodolal a za týden byl doma

Za ten půl rok, co jí mám, jsem stihl najezdit kolem 15 000 km.
Byl jsem se s ní podívat v Německu na Autosalon a po tomhle výletu se ukázalo na co je 159 s 2,4 jako dělaná. Pokusím se popsat, to co jsem zažil:
Představte si, že vyjíždíte z Frankfurtu a máte za sebou asi 150 km dálnic, plných uzavírek, kolon a pak se dostanete za Würzburg. Je kolem desáté večer, dálnice jsou najednou prázdné, žádné uzavírky ani kolony. Všichni spolujezdci spí, máte puštěnou svojí oblíbenou hudbu a můžete si jet, jak je libo. Do ČR zbývá ještě 200 km. Ručička tachometru se začíná pohybovat v rozmezí 160 - 200 km/h a Alfa Vám začíná kouzlit úsměv na tváři. Po hodině a půl přijíždíte na první benzínku na hranicích v Česku. Vystupujete z auta, začínají se Vám klepat ruce a máte chuť skákat nadšením, když si uvědomíte, že jste se těch 200 km v kuse tlemili

V ten den jsem jí prostě absolutně propad!

To by bylo prozatím vše. Později doplním více info. A teď už pár foteček.