Možná to bylo (ne)štěstí na kus, ale opravdu s tou převodovkou byly jen samé problémy. Samozřejmně se jí zdráhali vyměnit komplet, protože to bylo dost drahé. Pokud si dobře pamatuju, tak po druhé neúspěšné opravě to vzdali a vyměnili jí. Pak už to fungovalo správně. Vůbec netvrdím, že by tenhle problém měly všechny, stačí se třeba i podívat na současnej Qtronic, taky někdo nadává a někdo na to ani nesáhl a jezdí. Rok výroby si nepamatuju a nemůžu to ani něják doložit, nicméně superkový světla ani tenhle interiér to nemělo, za to dám ruku do ohně. Bylo tam přesně to, co jsem poslal (akorát ten volant ne). Každopádně auto muselo být původně koupeno určitě v roce 93 případně v začátku 94. Bylo to tuším dovezeno přes nějákého importéra z německa, protože u nás tyhle auta přímo nikdo nenabízel. Jinak ale sám osobně a na vlastní oči jsem viděl 164ku, která byla úplně předfaceliftová co se týče dílů ale byla vyrobena až v roce 93 což i podle ověření VIN sedělo (ale ruku do ohně za to raději nedám, bylo to v IT). Málem jsem jí koupil, ale byla vcelku drahá a hlavně nebyla červená. Nikde jsem se nedočetl, kdy se přesně facelift zavedl do výroby. Všude píšou jen že v roce 1993, ale ne měsíc. Podobná situace je třeba u některých 159. Taky už jsem narazil na kusy z prosince roku 2007, které byly po FL, přitom ten je psanej až na rok 2008.
Ten "sporák" je právě v těch kamnech, co jsem tu taky někam dával odkaz. Furt to neprodal.
EDIT: Tak ty kamna jsou z roku 93, jsou předface a mají teda starou verzi "sporáku", taky trochu zajímavé: