Tak jsem dal auto po těch peripetiích nakonec do servisu. Ten hukot byl už nesnesitelný a já se začínal opravdu obávat toho nejhoršího. Že ta klika je fakt přidřená a mě se jednou v doprovodu s ojnicí podívá mimo motorovej prostor. A to nejlépe v Gleinalmtunnelu.
Obvolal jsem několik mechaniků:
Kůrkyn nevěděl, auto už u něj bylo a měnila se spojka, ale na příčinu nepřišel. Na přidřenou kliku to dle něj nevypadá...
Jirka z Autoscanu: se dle Videa začal přiklánět ke klice. S tím, že mě nechce strašit, ale pokuď to ta klika je, tak mám auto poslat do věčných lovišť. Tímto chci Jirkovi poděkovat za věnovaný čas a snahu na závadu přijít. A taky mě donutil už něco udělat. Dle zvuku na videu, jak sám podotknul, je však těžké něco usuzovat. No tím, že dle něho a jeho známých mechaniků, není již přidřená klika opravitelná a že by s přidřenou klikou ani nejezdil, jsem se rozhodl pro poslední možnost.
Soběslav Michalec z Chlumu u Třeboně. Dle videa si byl skoro jist, že je to přidřená klika, ale na rozdíl od Jirky il ciufo mi tvrdil, že on klikový hřídel dokáže přebrousit.
Tak jsem to risknul a vydal se na cestu z Zeltwegu do 320km vzdáleného Chlumu u Třeboně. A přes tunely [-o<
Raději jsem jel sám bez rodiny a přiznám, že jsem měl v podpaží koláče potu jak kola od vozu...

Chvíli jsem měl rádio naplno, abych nic neslyšel, chvíli zase poslouchal ten šepot květin

A samozřejmě jsem si představoval klikový hřídel, jak je ošoupávám ztenčující se šálou na ojnici. Celou dobu jsem jel maximálně 120 km/h a měl spotřebu 6,7l/100. Když jsem projel poslední tunel, myslel jsem si že mám vyhráno. No, ve Freistadtu ten zvuk BRUTÁLNĚ zesílil. Krve by se ve mě v ten moment nikdo nedořezal. a pak ten kopec přede mnou.....
No zkrátím to. Nakonec jsem dojel, auto odevzdal, paní Michalcová mě odvezla do Třeboně na bus. Já večer spláchnul stres deseti pivama
a druhý den odjel do Zeltewegu kámošovo Toyotou s
270000 km na tachometru. No když mě na cestě zastihl telefonát od Slávy Michalce. AUTO JE OPRAVENO. Prý to byl vadný ventil v sání a oprava trvala 1/2 hodiny
Takže Slávo moc velké díky.