Nic proty tvymu nazoru. Konec koncu kazdy at si dale co chce. Ja mam zas nazor takovy, ze v pravnim state ma police stihat takove chovani, ktere vykazuje nejen formalni, ale i i materialni stranku prestupku. Cili uvedu priklad - pokud pojedu na rovne prazdne silnici s dobrou viditelnosti a temer nulovym provozem rekneme 110 km/h a zmeri me, tak se budu branit vsemi dostupnymi prostredky, protoze jsem porusil zakon pouze formalne, ale chybi tam ta materialni stranka, kde nikoho neohrozuju a nikomu neskodim, jinymi slovy chybi spolecenska nebezpecnost takoveho jednani. Toto je mimochodem zakotveno i v nasem pravnim radu, ale to uz je asi nad ramec teto debaty.Protector píše: 12.1.2018, pát 08:20 A není jedno, kde měří? Vyhláška snad platí všude na pozemních komunikacích, takže i kdyby měřili na konci světa, tak je to jejich věc. Ohánění se tím, že jen vybírají peníze, nic nemění na tom, že tu jsou pravidla, za které při porušení přijde trest. Já taky nejezdím vždy předpisově, ale když pojedu někde nad maximální povolenou rychlost, i když to bude někde mimo civilizaci, tak uznám, že jsem něco porušil a zaplatím za to. Toť můj názor.
Jinak jak tady ctu nazory nekterych jedincu, tak se ani nedivim, ze statni moc si dovoluje to, co si dovoluje, stale vice utahuje sroub, policie dostava cim dal vic pravomoci, ktere (zne)uziva, vsude se instaluji radary, kamery, snizuje se rychlost, zavadeji se parkovaci zony, nakupuji se superby atd. atd. Kazdy je hrdina a chlap, kterej by platit... a to vsechno do momentu, kdy mu hrozi ze prijde o ridicak nebo dostane vysoky flastr, to pak jde hrdinstvi stranou a zacinaji se studovat zakony a hledat pravnici...