kenjiro píše: 18.1.2018, čtv 20:21
Taky tady nikdo neobhajuje dementy, co jezdi 80 pres mista, kde vodi lidi svoje deti do skoly nebo se vyskytuji casto chodci. Mluvime tady o tom, ze se nekde rozhodli vykopat jamu jako past na ridice, ktery jedou na rovnym prehlednym useku (Google Street View), kde je z jedny strany louka o 15-20 km/h rychleji. Mimochodem mi nejak unika, v cem je to opatreni preventivni.... Jako prevenci beru, ze tam postavi bud figuru policajta nebo zivyho policajta (vyjde to prakticky na stejno), pripadne tam daji semafor s tlacitkem pro chodce. Ale nekoho zmerit radarem a nasledne mu za trest prorazit gumy mi prijde absurdni.
Spíše debata o ničem, ztráta času, ale jen krátce, jen si uvědom, že ten dement argumentuje úplně stejně jako ty, akorát s tím, že on má své subjektivní limity posazeny o něco výše než-li ty, jinak řečeno, kde tobě se zdá 80 moc on tvrdí, že je to akorát, proto do hry vstupuje zákonodárce a jasně stanovuje co a jak, upravuje pravidla chování nás všech, protože jinak sto lidí sto názorů, jasně o něčem se dá polemizovat ale to je pak na veřejnou debatu a schválení většinovým systémem.... jestli to dobře chápu, ty by jsi rád, aby na některých úsecích bylo na každých 50 m nové značení s povolenou rychlostí, je to tak? Co tobě se zdá hloupost pro jiné má ta věc své opodstatnění, nepřehrávej vše jen na sebe, mysli víc na ostatní, ostatní řidiče, ostatní účastníky provozu a další lidi. K tomu správku, s tím se každý musí vypořádat sám, k problému se postavit chlapsky a ne jako malé dítě, udělal jsem chybu nebo je na mě uplatňována křivda, každý si musí spočítat, jestli se mu vyplatí později lítat po úřadech a psát elaboráty, nebo to spláchnout flastrem a uznáním své chyby.
EDIT: Kubo přesně!