Ráno po cestě do práce nestíhám prohřát motor. Do práce to mám třetinu cesty z kopce a jak na to nešlapu, kvůli nízké teplotě, tak to vubec nehřeje. Když si trochu pustim topení tak je to vůbec konec

Pročítám si tu forum a net, ale všechno se točí kolem termostatu. Mě se motor ohřeje, ale trvá to dlouho, odhraduju tak 30-40 minut klidné jízdy a je na 90 a už nespadne. Kontroloval jsem chladič a když mám na budíkách cca 70 stupňů, tak chladič je studený. Hadice (obě) k chladiči jsou do půlky směrem od motoru ohřáté, ale to hádám, že se ohřívají právě od motoru, ne tím že by přez ně šla voda?
Na 70 to vyleze asi po 6 km / 10 min převážně město z kopce. Pak trochu zapnu topení a teplota se více méně drží na 70.
Nějaké teorie jak tomu pomoci? Krom zkusit vyměnit termostat. Osobně mám pocit, že se to hodně chladí průtokem vzduchu kolem motoru, přecijen GT má ten předek samou díru. Zatím mně akorát napadlo, zkusit ty průduchy nějakým zpusobem přicpat, ale je tama naprd místo a přidělat něco z venčí na mřížky asi nepřipadá v úvahu. Kryt pod motorem je.