Rychlost č. 3 a 4 (a zpátečka) jsou na horní ose v převodovce, tipuju, že se tam rozsypalo ložisko nebo spíš synchron.
Už to řeším nějakou dobu, auto je v servisu na reklamaci po první nepříliš povedený opravě. (O tom se rozepíšu, až bude hotovo)
Musím se ale podělit se zkušeností s bazarem, odkud jsem auto přivezl: Závada se projevila po odhadem měsíci od chvíle, co jsem auto koupil. Protože nepovažuju převodovku za spotřební díl, rozhodl jsem se závadu v autobazaru reklamovat.
Do autobazaru jsem volal, a ačkoliv prvnotní diskuze nebyla úplně nejklidnější

S jednáním pana Holičky z autobazaru Automobilový svět jsem tedy spokojen. Domluva už když jsem auto kupoval, byla naprosto bezproblémová - napojení na vlastní diagnostiku nebyl problém (mohl jsem to porovnat s výsledky z Motortecu z Brna, kde to nechával napíchnout on), auto jsem tam prolézal ze všech stran a ležel pod ním celé jedno dopoledne, aniž by mi někdo pořád stál za zadkem. I jednání ohledně reklamace závady bylo v pohodě. Za mě teda dobrý.
K tý opravě zatím jenom - chtěl jsem nechat vyměnit celou skříň za repasovanou. Na benzín ale nebyla žádná k dispozici (mimochodem, jakej je mezi převodovkou pro naftu/benzín rozdíl? Dokážu si představit jiný převodový poměry kvůli kroutícímu momentu?), takže jsem je nechal opravit mojí převodovku. Proběhla výměna prý všech ložisek a vnějšího kroužku synchronu na trojce, ale bez velkýho úspěchu. Takže teď je auto zpátky v servisu.