Mám tam tohle čidlo.
Pokud vím, tak jsou dvě verze. Jedno čidlo má dva vstupy - jeden odběr tlaku před DPF a druhý odběr tlaku za DPF.
Druhá verze čidla co mám já má jen jednu hadičku - odběr tlaku před DPF a vedle vstupu na hadičku má jen druhou díru, kudy bere atmosferický tlak.
Moje čidlo ukazuje na stojícím motoru 4mbar. Zkusil jsem z něj hadičku odběru tlaku před DPF odpojit a kouknout na hodnotu tlaku pak a bylo tam stále 4mbar (abych vyloučil, že je třeba ten přívod od DPF přicpaný a zůstává tam tlak).
Jinak za běhu motoru hodnoty kolísají podle zaplnění DPF a samozřejmě podle otáček motoru (takže bych řekl, že hadička prasklá nebude), jen mě prostě příjde, že je prostě signál výstupu z čidla celý "posunutý" nahoru.
Moc nechápu, jak to myslíš s ucpáním té druhé díry na čidle. Nebo jsi myslel na DPF?
A prasklá hadice by měla zapříčinit spíš nízké hodnoty na čidle a tudíž vyhodit chybu čidla, nebo nevypalování/ucpávání DPF ne?
Pokud mě to trvale ukazuje nenulovou hodnotu i s odpojenou hadicí od DPF a na vypnutém motoru, ale za běhu to normálně měří, tak bych to viděl spíš na vadný čidlo samotný ne?
Zkoušel jsem přes MES vyvolat reset čidla (Differential signal sensor replacement), protože jsem někde vyčetl, že by to mělo nakalibrovat znovu nulu, ale tohle nezafungovalo.
Příjde mě to totiž, že čidlo funguje, jen výstupní signál "uplaval" nahoru.