Kubi máš pravdu, v prvních modelech byla taky 140 PS verze s 5q převodovkou. Jsem myslel, že 140 Ps verze byla jen v s MA modulem, protože ta má 6q. Ostatně všechny další mita v turbu jí mají pokud se nepletu. No a 5 místnou verzi jsem preferoval spíš ohledně dalšího prodeje. Je mi jasný, že vzadu se asi moc ve třech jezdit nedá.
Jinak, když už se nakously ty převodovky, tak všechny 6Q manuální převodovky v Mitech jsou ty poruchový M32?
matej1595: Mito QV jsem měl jako prvního favorita, ale postupně jsme dospěl k závěru, že se ho radši zželím. Mito by bylo primárně pro babu do městě a asi bych si ho sem tam půjčil, kór QV

, ale po zjištění poruchovost převodovek M32, kterou by QV mělo mít jsem začal od tohoto ustupovat. Nebyl to sice hlavní důvod. Větší problém je v MA modulech a v elektronických tlumičích. Sice existují i verze QV bez nich, ale ty byly jen na pár trzích. Na anglickým fóru píšou někteří borci, že jim tyto tlumiče zlobí již po 20 tis km nebo mil, už přesně nevím. Každopádně nová sada tlumíčů se dělá asi jen v originále co jsem kdysi zjišťoval a cenovka cca 76 tis za všechny čtyři. Teoreticky by se daly použít tlumiče ze 114kW verze, ale musel by jsi sehnat někoho kdo by oblb Řj. Nepodařilo se mi, ale zatím najít někoho kdo to dělal. Je možné, že jsem zadával špatně dotaz do vyhledávače. Každopádně v ČR a na Slovensku to asi nikdo neřešil. Nebo o tom aspoň veřejně nepsal.
Každopádně nechci strašit, určitě záleží kus od kusu. Když bych našel zajímavou nabídku na QV, možná bych jej i tak vzal. Jen ať víš o hlavních nedostatcích.
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione