Příspěvek
od Gardy » 24.5.2017, stř 07:32
pepocars píše: 19.5.2017, pát 17:37
Zdravim vsechny. Ja mam taky problem s klikou u ridice. Jak ji dostanu ven? Mne totiz nejaky umelec kliku ulomil, mam druhou, ale nemuzu tu starou dostat ven. Nevi nekdo jak na to? Jestli se da jen klika vytahnout ven, anebo musi cely zamek ven? Poradte, dik.
Ke klice se dostaneš následujícím způsobem:
1 oddělej tapicírung z vnitřní strany(odpoj ovládání oken)
2 bohužel budeš muset trochu kuchnout ten bílý papír co tam funguje jako nějaké izolace hned pod tapicírungem - doporučuju opatrně nožíkem odřezávat lepidlo od plechu - bacha ať si nepoškrábeš lak.
3 zevnitř budou na klice (asi) dvě táhla, ty musíš odpojit ale pozor ať neulomíš na nich ty plastové kroužky
4 Jeden šroub drží přední část kliky - je tam jen matka tak bacha ať ti nespadne do dveří
5 kliku drží z boku na dveřích šroub ten povol
6 pokud jsem na něco nezapomněl tak pokud s klikou pohneš ve vodorovné ose dopředu měla by vyskočit a v pohodě by měla jít vytáhnout
Podobně jsem řešil ulomený přední pantík na klice, akorát jsem nesundával ty táhla, klika šla trochu povytáhnout ze dveří a samotný pantík se lehce vyměnil.
Alfu bych nikomu nedoporučil, ale že bych jezdil v něčem jiném, to si nedokážu představit.
166 3.2 V6 176kW - Lusso, LPG, DSP, Xcarlink, Couvačka v ICS "italská milfka"
ex147 1.6 TS 77kW Sport 2, Bose, 17" "motokára"