Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
Re: Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
muzes to zkusit
AR 159 SW 1.9 JTDm 8V 2008
AR 147 1.6TS 77kw,2001
ex..AR 145.1.6ie boxer 1996
AR 147 1.6TS 77kw,2001
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
nechcem sa hadat, ostatne ohladom toho je X inych threadov kde sa to riesi, ale logicky a z pohladu zakona, auto ak ma z vyroby mat DPF, EGR, SWIRL a neviem co este, a to vsetko ma, a ma splnat nejaku normu ktora je dana vyrobcom, a na teste ju splnis, tak to, akej farby je vyfuk nieje argument, ktory by obstal nato aby ti dali pokutu ci nieco ine. Jedine zeby rakusaci mali v zakone ze okrem toho vsetkeho teda mas mat cistu koncovku vyfuku, ale nemyslim ze nieco take maju v zakone. Pokial dpf je, a testom na emisie neprejdes, tam je to jasne, sklopit usi, zaplatit pokutu, najst chybu, odstranit...
btw, aj preto nemam rad dizle, a odporucal som im aj 1.8Tbi, lenze tych je jak safranu
btw, aj preto nemam rad dizle, a odporucal som im aj 1.8Tbi, lenze tych je jak safranu
EX: Alfa Romeo 75 2.0TD
EX: Hyundai S Coupe GT 1.5T
EX: Alfa Romeo 75 2.4TD
Alfa Romeo 75 2.0TS Limited Edition
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
Ahoj, včera mi praskla pružina na spojkovém pedálu... týden před dovolenou. Přijde mi, že se pedál vrací normálně (ona se ulomila jen jedna strana a ta druhá to tam zatím drží). Mám pocit, že jsem tu kdysi četl, že bez toho někteří s klidem jezdí, ale ted se mi nedaří to najít... Moje otázka zní: můžu s tím 14 dní jezdit, aniž by se dojebalo něco dalšího?
Asi tam jen tak pro nic za nic nebude... ale schánět servis na poslední chvilku je děs, zvláště když jim řeknu co chci..
Díky za rady.
Asi tam jen tak pro nic za nic nebude... ale schánět servis na poslední chvilku je děs, zvláště když jim řeknu co chci..

Díky za rady.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Ja som tak chodil vyse dvoch rokov, a vymenil som to len preto ze som pruzinku dostal zdarma k blatniku ktory som kupoval 

Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
A kolikrát si dostal pokutu v Rakousku nebo Německu za černy výfuky? Mě se vždycky líbí, jak tihle lidi si něco přečtou na internetu a nebo jedna paní povídala, ale bude se za to pomalu hádat, jak kdyby u toho byl.djumil píše: 23.8.2019, pát 09:29 lidi pul roku schanite info a pak kupite toto treba,jak neni vybava co chcu tak neberu,sviti kontrolky chyb neberupokud tedy vim co to je a sem schopen nejak sam bezpomoci nebo velmi snadno opravit(banalita)
.ja nevim......
![]()
diagnoza dpf ti je k hovnu pokud je vyfuk od sazí jak uhel....treba v rakousku to nikoho nebude ani zajimat.i na emisich ma jako prvni vizualni kontrolu.
Bože můj. V životem sem nezažil ani od nikoho neslyšel, že by někdo řešil výfuky. Za prvé, pokud nejedeš do místa, kde je emisní limit, tak je to každymu víš kde, za druhé, kde je napsany, že po opravě dpf třeba výměnou musíš vyčistit koncovky výfuků? Borci fakt nevěřte tolik pohádkám a přemýšlejte víc hlavou. Kdyby měli řešit každý černý výduk, tak nedělají noc jinýho. Ano může tě na základě kouře nebo černyho výfuku poslat na měření emisí, nehledě na to, že mají emise mobilní, ale nemůže ti dát pokutu za saze ve výfuku.
AR 159SW 2.4JTDm 147kW Q-tronic FL
AR 166 2.4 JTD manuál
AR 166 2.4 JTD manuál
J atak jazdím cca 2 roky. Väčšinou ju ale nohou vraciam preventívne :-)Hueeey píše: 23.8.2019, pát 13:38 Ahoj, včera mi praskla pružina na spojkovém pedálu... týden před dovolenou. Přijde mi, že se pedál vrací normálně (ona se ulomila jen jedna strana a ta druhá to tam zatím drží). Mám pocit, že jsem tu kdysi četl, že bez toho někteří s klidem jezdí, ale ted se mi nedaří to najít... Moje otázka zní: můžu s tím 14 dní jezdit, aniž by se dojebalo něco dalšího?
Asi tam jen tak pro nic za nic nebude... ale schánět servis na poslední chvilku je děs, zvláště když jim řeknu co chci..![]()
Díky za rady.
@Rasputin - ľahko sa to vymieňa?
Giulietta 1,6 jtd, 77kW, ´12
AR 159 SW, 1,9 jtd, 88kW, ´07
AR 156, JTD 85 kW, ´03
AR 146, 1,6 TS 88kW, ´97
AR 156, JTD 85 kW, ´03
AR 146, 1,6 TS 88kW, ´97
Díky... já věděl, že jsem to tu už někde četl. :-)Rasputin píše: 23.8.2019, pát 15:53 Ja som tak chodil vyse dvoch rokov, a vymenil som to len preto ze som pruzinku dostal zdarma k blatniku ktory som kupoval![]()
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm
>Skaza: Cerny laufy s tebou nikdo resit nebude, ale muzou ti udelat technickou (jak pises) a tam bud projdes a nebo ne. Kdyz neprojdes tak tam zcernas jak ty laufy.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
to Rasputin: Ak chces vediet, ci ma auto DPF, je to jednoduche... Otvor prednu kapotu a na pravej strane nad tlmicom je nanitovany vyrobny stitok. Na nom je dole vlavo v obdlzniklu zaujimave "cisielko".. Ak tam mas 0,51 tak DPF musi mat. Ak tam mas 1,50 a viac, tak DPF od vyroby nema.
Alfa Romeo 159 SW 1,9 JTDm 110 kW
You can't buy happiness, but you can buy an ALFA ROMEO which is the same thing.
Skaza: ono vetšinou když už je černy tak vetšinou ofiko emise treba nesplniš..je treba prdle ,propalene....
AR 159 SW 1.9 JTDm 8V 2008
AR 147 1.6TS 77kw,2001
AR 147 1.6TS 77kw,2001
"Horší" je když ti na STK nechtějí měřit emise a udělají to od stolu a tím pádem vůbec nevíš jak na tom jsi. Mě emise nedělali už druhou STK i přes moji žádost, no takže na dpf mám 280tis a asi tam nějaká dírka je. Sice regeneruje jak má, tlaky jsou taky ok, a vůbec nekouří, ale po vyčištění výfuku je hned po první jízdě zase od sazi.
Alfa Romeo 159 SW 1.9JTD 85KW 2006
Opel Corsa 1.4T 74KW 2018
Opel Corsa 1.4T 74KW 2018
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
@Ferrari - ja som to menil nieco cez dve hodiny, ale bolo to prvy krat, nevedel som how to, teraz keby to mam robit, tak predpokladam ze do hodinky nemam co robit.
@MartinM - to je je maximalne overenie ci dpf malo auto z vyroby, mne ale islo o to, zistit ci ten filter tam stale je aj po tolkych rokoch, a v akom stave, a to mi stitok nepovie
@MartinM - to je je maximalne overenie ci dpf malo auto z vyroby, mne ale islo o to, zistit ci ten filter tam stale je aj po tolkych rokoch, a v akom stave, a to mi stitok nepovie

Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
to Rasputin: To, ci tam DPF fyzicky je, zistis pohladom na vyfukove potrubie zo spodu. Bud je tam DPF alebo trubka... Zanesenie filtra a opakovanie regeneracii zistis z MES-u.
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Ked sa pozres zespod na nasu, tak by si povedal ze tam je, ale nieje
je vykuchany, "obal" ostal. Ja som bol pozerat auto pre svagra a segru, a nevedel som co hladat v MESe, lebo na nasej dpf uz nieje. Ale nakonec ako sa tu pisalo, engine, a uplne dole, pekne ukazalobaktualne zanesenie, poslednu regeneracii, priemer poslednych 5, teplotu regeneracie attd... takze dpfko tam na 99% je a funkcne.

Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
Ja mám koncovku čiernu a emisnou prešiel bez problémov, dokonca ma pochválili, že dpf je v dobrej kondícii. Pointa le je, ž ekoncovka čierna jedjumil píše: 24.8.2019, sob 11:18 Skaza: ono vetšinou když už je černy tak vetšinou ofiko emise treba nesplniš..je treba prdle ,propalene....
Giulietta 1,6 jtd, 77kW, ´12
AR 156, JTD 85 kW, ´03
AR 146, 1,6 TS 88kW, ´97
AR 156, JTD 85 kW, ´03
AR 146, 1,6 TS 88kW, ´97
Suhlasim so Skaza a Ferrari... Na EK ich vobec nezaujima farba koncovky... Tiez ju mam ciernu ako uhol a mam DPF ON. Emisnou som presiel bez problemov... Rozptyl hodnot dymivosti pristroj nameral 0,03, podla stitka je povolene 0,51...
rozptyl a kouřivost jsou dvě rozdílné věci..
Není to náhodou název pro povolenou odchylku měření? 

Chlapci nevadi, aj dymivost som mal 0,03...
Není. Měří se několikrát a je dáno, o kolik nejvíc se hodnoty mohou mezi jednotlivými měřeními lišit.
Alfa Romeo 159 SW,1.9 JTDm 16V
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Pani, pisal som to do sekcie rozvody jtdm, lebo si myslim ze to plati uz skor tam ako do pokecu, nechcem to znova vypisovat, akorat ze je to tam bez reakcie, mrknite pls viewtopic.php?f=22&t=3667&start=375 ja momentalne neviem uz co este pozriet :/ Pokojne reakcia aj v tom threade, nemusite tu.
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
No šak to je to co říkám. Půlka aut, ktery mají DPF, mají černy výfuky. Ať proto, že třeba dpf umřelo a vyměnilo se a výfuky se nečistily. Ať proto, že když užsou na uhel, tak i když je vyčistíš, tak při regeneraci tam prostě nějakej bordel zůstane a nebo prostě a jednoduše proto, že některy dpf jsou hrubší než jiny. Z každyho DPF, jdou nějaky pevny částice. Nikdy je nezachytí všechny a pbzvláště na alfách to prostě je tak, že na většině alf, ktery sem viděl, jsou prostě výfuky černy. Je to možná dany tím, že ten motor prostě není konstrukčně udělanej přímo pro dpf. Omlouvalm se za trošku agresivnější předchozí příspěvek, ale jak někoho slyším mluvit o tom, že když máš černy výfuky, tak máš problém v Rakousku nebo kdekoliv jinde, že dostaneš pokutu a když sou černy výfuky, tak nefunguje dpf s podobny hovadiny, tak se mi ježí chlupy na zádech. A že to poslední dobou slýchám a čtu až moc často. To sou vážně lidi takovy tupy ovce a věří každé hovadině co jim kdo řekne? Sorry zase sem se nechal unést. Ať Alfičkx slouží 
AR 159SW 2.4JTDm 147kW Q-tronic FL
AR 166 2.4 JTD manuál
AR 166 2.4 JTD manuál
Chlapi prerabali ste niekto sedačky na sedane na sklapatelne mam totiž bez sklapania a dosť by sa to hodilo
Alfa romeo 159 2,4jtdm 147kw 2006
Musíš sehnat sklápěcí sedačky s pár drobnostmi, které jinak sedan nemá, a vypárat přepážku.
Ex: 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
Pani , dnes menene horne ramena , spodne menene pred 6000, pri vytocenom volante a rozjazde na parkovisku napr sa ozve jedno puknutie od kolesa, az v momente led sa zacnu tocit kolesa, bude to homokinetak ?
-----------------------------------------------
Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 147 kw 2006
Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 147 kw 2006