Problematika DPF u AR159
-
nemecmatej3
Re: Problematika DPF u AR159
Tam mi právě bylo tohle řečeno
Tak to jste asi nerozuměli, nechtělo se mu tím zabývat nebo jsi nejednal přímo s Martinem. Protože jinak nechápu, proč by ti Martin tvrdil takovou pitomost, že většina 159 s DPF legálně neprojde emisema. Pokud je na autě všechno v pořádku a filtr je nejlíp po regeneraci (málo zaplněný), projde naprosto bez problémů s velkou rezervou na jakémkoli Měření emisí.
Zeptám se: auto ti při akceleraci viditelně kouří?
Zeptám se: auto ti při akceleraci viditelně kouří?
Ex: 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
Tak to se u Matesa moc nevyznamenali..
Taková kouřivost je fakt hodně i kdyby tam žádné DPF nebylo.. Příčina bude někde jinde než v DPF samotném..
Z Pardubic můžu doporučit http://www.automobi.cz/, ale úplně nejlevnější servis to není (ale ani nejdražší).
Taková kouřivost je fakt hodně i kdyby tam žádné DPF nebylo.. Příčina bude někde jinde než v DPF samotném..
Z Pardubic můžu doporučit http://www.automobi.cz/, ale úplně nejlevnější servis to není (ale ani nejdražší).
-
nemecmatej3
Ano při akceleraci viditelně kouří, ale jak kdy někdy ano někdy ne,EGR ventil je tam nový , tak mě napadlo že by to mohl být ten DPF filtr, hlavně mě zaráží ta spotřeba,děkuji za kontakt.
co taková klasika, prasklá hadice od turba nebo intercooleru?
-
nemecmatej3
Hadice od turba jsou špinavý od oleje jakoby u spojů. omrknu to ,na diagnostice to pravé měli i v tom Mates auto a nic neříkali že je něco špatně .
- levakbob88
Já měl takovou kouřivost co píšeš kdyz byly špátné vstřiky .. udelej test a uvidis.. po repasi vstriku kourivost 0,2 bez dpf
-
nemecmatej3
Jeden vstřik mi měnili taky v Mates auto, tak by to mělo být v pohodě .
Je to sice jen palba od boku, ale další možností by mohla být i vadná váha vzduchu. Těch možností je mnoho.
ex: 146 1,8 TS
ex: 147 1,9 JTD 16V
ex: 159 1,9 JTD 16V
Stelvio 2,0T, 148 kw
ex: 147 1,9 JTD 16V
ex: 159 1,9 JTD 16V
Stelvio 2,0T, 148 kw
-
nemecmatej3
To mě taky napadlo, lze nějak poznat že je špatná ?
- MaWa
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Hele, odvez to někomu, kdo umí pracovat s diagnostikou víc, než jen načíst závady. Pak lze poznat všechno.
AR 159 SW 2.4 JTDm 147kW - první oficiálně dovezený kus v ČR, 4/2006.
tak pro začátek by stačilo tu váhu odpojit a jezdit bez ní. Pokud se zlepší spotřeba i kouřivost, tak je jasná.
-
nemecmatej3
Zkusil jsem a neviděl jsem moc rozdíl ,akorát o trochu větší kouřivost, výkon stejný
- zde.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Tak to váha nebude. Takže bych se držel toho, co psal MaWa
Kdybys někdy jel kolem Jičína, tak na to můžem cvičně kouknout.

33
-
nemecmatej3
Jestli by si měl někdy čas tak bych se stavil co nejdříve , protože skrz ty emise mám teď technickou jen na měsíc, můžeš mi prosím poslat kontakt ? Díky
- Foli
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Hele, podle toho co tu píšeš, viditelná kouřivost neustále, s odpojenou váhou ještě větší. Ten DPF tam podle mě vůbec není, i když odpojím váhu žádny dym, nic. Kdyby to takhle hulilo, tak to ani nedokáže zregenerovat a hazelo by to chybu DPF. , to i v případě že by byl prasklej nebo propálenej. já jezdil s odpojenou váhou 400 km, ani obláček dýmu dpf nepustil
Život není peříčko ... ale pořádný péro, který s náma neustále vyjebává. AR 159, 2,4 JTDM rok 2007
-
nemecmatej3
Tak nakonec to vypadá že je to vykuchaný zítra to budeme nejspíš vyndavat , má tu někdo tip kde koupit nové DPf koukal jsem na internetu a dost se u nich lyší ceny a to jsou úplně stejné bojím se abych neobjednal nějaké které nebude fungovat .
Jednoduše nekupuj jmj ty se ti rozpadnou po první regeneraci. Walker by měl fungovat a bosal asi také ale kdo ví. Většina bud dá jenom trubku a nebo koupi už použity originál.
Alfa Romeo 159 SW 1.9JTD 85KW 2006
Opel Corsa 1.4T 74KW 2018
Hele s tema JMJ je dobry si o tom neco precist, nez je odsoudis.. Ty pruserovy jsou totiz kopie, ktery opravdu nefunguji.
Original JMJ ma i TUV certifikaci a fungovat by mel bez problemu.
nemecmatej3: Tu kourivost bys mel vyresit jeste pred instalaci DPF, protoze to rozhodne neni normalni a filtr ti to hned ucpe.
Original JMJ ma i TUV certifikaci a fungovat by mel bez problemu.
nemecmatej3: Tu kourivost bys mel vyresit jeste pred instalaci DPF, protoze to rozhodne neni normalni a filtr ti to hned ucpe.
Myslíš to jedno jediný vyjádření společnosti ze je to udajne padelek a uplne se od testu distancuji? A to ze to má TUV certifikaci už bohužel nic neznamená, dneska je má kde jaký šunt či nic nevydrží.
A i kdyby to byl padelek tak jak to pozná od originálu když jsou už takhle ceny velmi nízko oproti jiným. A i tak kdo ví jak vůbec vevnitř vypadá originál jmj.
A i kdyby to byl padelek tak jak to pozná od originálu když jsou už takhle ceny velmi nízko oproti jiným. A i tak kdo ví jak vůbec vevnitř vypadá originál jmj.
romanc: zkušenosti s tím nemám, tak nemůžu hodnotit. Ale je k zamyšlení už jen to, že "JMJ" z testu byl děravý durch, šlo skrz něj vidět, tak předpokládám že něco takového by žádnou certifikaci nedostalo.
nemecmatej3: už jsi to nějak řešil? Případně diagnostiku mám.
nemecmatej3: už jsi to nějak řešil? Případně diagnostiku mám.
Nevím jak funguje ta TUV certifikace ale asi neposilaji po xxx vyrobených kusů další na test zda certifikace stále platí. Ono je poslat jeden a jinak vyrábět jiné jinak. Ale to je jen moje myšlenka.
To z čeho vycházím jsou prostě příspěvky na netu z několika let, nejen zmínky tady, ale i od uživatelů škod, Fordu či toyot. Dále jsem i našel článek z 2016 že přímo originály byly už z výroby derave minimálně půl roku a nic se nedělo na nápravě.
To z čeho vycházím jsou prostě příspěvky na netu z několika let, nejen zmínky tady, ale i od uživatelů škod, Fordu či toyot. Dále jsem i našel článek z 2016 že přímo originály byly už z výroby derave minimálně půl roku a nic se nedělo na nápravě.
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
mám poslední 2ks originál pdf co mají do 50tkm najeto, zbytek jsem vyhazoval, ale co tu čtu tak bude DPF venku a taky možná udělaný i softwarově, tzn že když tam dáš DPF tak si moc nepomůžeš, protože to sním nebude umět pracovat, jinak pozor na neoriginály, nefunguji a je jedno jaká je to značka, bohužel moje skušenost, prostě pro alfu neumí udělat zatím náhradu, řeším to každou chvilku, když budeš chtít, tak mi zavolatnemecmatej3 píše: 14.10.2019, pon 13:36 Tak nakonec to vypadá že je to vykuchaný zítra to budeme nejspíš vyndavat , má tu někdo tip kde koupit nové DPf koukal jsem na internetu a dost se u nich lyší ceny a to jsou úplně stejné bojím se abych neobjednal nějaké které nebude fungovat .
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
-
nemecmatej3
Tak nakonec to bylo čidlo tlaku v sání ,ale kouřivost je stejně pořád při studených startech to dělají prý vířivé klapky , které vyřeším až asi na jaře, ještě jsem se chtěl zeptat ted co se čím dál víc ochlazuje občas se mi stalo zatím asi 3 krát během měsíce ze mi nechytla hned na poprvé ... Nevíte co by to mohlo být ?