Protector píše: 3.12.2019, úte 07:16
Dešťový máš vidět přes sklo. To co jde bokem že zrcátka je senzor zamlžení a snad by měl být i na světlo. To na palubce je nějaký senzor na sluneční záření, alespoň tak jsem to někde četl. Když je slunečný den, tak by ti to potom nemělo foukat teply vzduch do obličeje.
dazdovy som si jediny isty, to je tento
https://www.aliexpress.com/item/32625848553.html, ked si guglim svetelny senzor najde mi to vzdy tento
https://www.ebay.co.uk/itm/2007-Alfa-Ro ... 3283693909 to je to co trci do strany spolujazdca. Ide mi o to, skusit nahodit samozatmavovacie zrkadlo na auto co ho vo vybave nema. A nevedel som ze odkial berie info, ze vonku je uz tma, ale po dnesnom preskumavani zrkadla, to nebude zrejme ziadnym externy senzorom, ale zrkadlo samotne ma daslie cidlo zozadu(nemam teraz foto, a na nete som to nenaisel, nikto to nefoti z toho uhlu), ale je tam obdobne cidlo ako vpredu. Takze ci je tma deteguje podla mna tym zadnym cidlom, a to predne vedla ledky sluzi na detegovanie ze zozadu svieti auto. Steker celeho toho sersamu ma 5 kablikov. Dazdovy sensor ma 3, ten "svetelny z boku" ma tiez 3, a zo zrkalda idu tiez 3. Z kazdeho jedneho ide jeden kablich samostatne do hlavneho stekru a zvysok su potom pospajane dokopy(jeden kablik zo zrkalda, jeden kablik z dazdaku, jeden kablik zo svetelneho= jeden pin na hlavnom stekri), a to iste zo zvysnymi, cize dokopy 5 na hlavnom stekri. Otazka je, ci je to nejak spojene s palubakom-byt teda urcite je, lebo ked som menil celne sklo nedavno a nastartoval som bez skla a zrkaldla, a palubak vyblafol ze niesu k dispozicii senzory, len ci to sluzi len na detegciu ak je cidlo vadne, alebo realne potrebuje mat pripojenie k riadiacke. Ide mi o rozbehnutie cisto len zrkadla, aj ked, je dost mozne ze keby sa pouzije origo zvazok kablov co vedie zo stekra niekam(btw, ak niekto ma doma rozobratu 159 a vedel by pozret kam smeruje ten zvazok, bolo by fajn), a zapoji sa to, tak by sa mozno rozbhelo vsetkeho, vratane dazdoveho(proxi mozno), ale ozaj, ide mi najskor o zrkadlo. Ked sa dostanem casovo k ansej, tak skusim zmerat, ci na niektorom z tych troch kablov co vedu do zrkadla sa nachadza +12V, ak je vsetko v tom zrkadle ako si myslim, tak by teoreticky malo stacit + a -, treti by som bral ako nejaku detegciu napr. pre riadiacku. Pripadne, ak by niekto vedel v lepsej kvalite zohnat tuto schemu, myslim ze sa jedna prave o to zrkadlo. Elearn na 159 mam, aj som presiel electrical wire, ale tuto schemu neviem ani za toho anciasa najst.