Příspěvek
od MichalT » 18.1.2020, sob 13:26
Proč lidi jezdí radši autem než vlakem?
Politik: tak zmodernizujeme vlaky a tím se to vyřeší
Realita: protože
1) na to nádraží se musím nějak doplácat a pak mě čeká cesta MHD s několika přestupy do cíle, to všechno vyjde na 2 hodiny, místo 45 minut v autě
2) musím být na nádraží na čas a stejně tak pro cestu zpět. Abych měl jistotu že se cestou někde nezdrzim tak vyrazím s předstihem, což znamená že tam pak budu čumět a čekat
3) ve vlaku a pak v MHD se mnou pojedou nesympatický ksichti, ktery budou neustále kašlat, smrkat, kejchat, čumět na mě, telefonovat, bavit se nahlas o nesmyslech, pouštět si hudbu nahlas do sluchátek a smrdět
4) nebudu si moct cestou zastavit na pumpě, když si zrovna vzpomenu, že si chci něco koupit nebo si dát cigaro
5) nebudu si moct nastavit topení podle sebe, pustit si hudbu nahlas, vyřídit si soukromý hovor, zazávodit si s nějakým jiným autem
6) nebudu se moct rychle vrátit když něco zapomenu nebo když ze školy zavolaji abych si přijel rychle pro dítě, že má třeba průjem
7) těžko asi vlakem potahnu třeba sadu pneu, autobaterku, vánoční stromek, cokoliv
8) když si ve vlaku cokoliv zapomenu, je to nenávratně v háji, mobil zapomenutý v autě mi na parkovisti v praci nikdo nesebere.
Který z techto bodů řeší modernizace vlaků? Žádný. Takže nic.
Ale nevadilo by mi rozšíření autovlaků, klidně bych to využíval pokud by udělali nějaké rychlé, úrovňové najizdeni na vagóny, aby naloženi celého vlaku trvalo třeba do půl hodiny.
Giulia Quadrifoglio
156 2,4 JTD
147 1,9 JTD
Ex: 159 2,0 JTDm, 156 2,0 TS, 156 1,9 JTD, 164 2,5 TD, 164 3,0 V6, Giulia Veloce 280 CV, 166 2,4 JTD