Odpor žhaviča za studena 0,1 až 1 ohm no bežný merák ukáže viac skrz prechodové odpory na kontaktoch. Lepšie by bolo merať prúd v prvom momente, ten by mal byť okolo 20 ampérov.
Dvojročná Varta môže aj nemusí byť dobrá. Keby bola možnosť požičať a odskúšať inú... My máme vo všetkých autách Yuasy. Veľa závisí od štartovacieho prúdu, kapacita nieje rozhodujúci parameter.
VIF je super prípravok, kľudne by som ho na prvý krát predávkoval (osobne som ho v nafte zhruba 4x, v benzíne vyše 10x), ničomu neublíži. V zime používam aj zimný VIF, v lete len niečo iné.
Sám som menil pred týždňom žhaviče, hoci diagnostika hlásila jeden zlý, nefunkčné boli tri. Dva žhavili no nie na špičke.
Panuje ilúzia, že za tepla to nežhaví. Presvedčiť sa (pri dobrých žhavičoch) že to žhaví pár sekúnd aj za tepla sa nepriamo dá voltmetrom za 5 euro zastrčeným do autozásuvky. Po štarte ukazuje okolo 11,5 Voltu, neskôr vylezie na 13 Voltov. Ono to štartne s dobrou baterkou aj pri -7 no chvíľu točí. (Mal som tak raz v zime na Punte odtrhnutý hrubý káblik ku žhavičom).
85kW mi vcelku štartovalo "dobre" no motor sa pretočil dve-tri otáčky. Po výmene žhavičov chytá na 2-3 piest teda za menej, než otáčku.

Mali sme už aj postupne sa zhoršujúce štarty (až nenaštartovalo vôbec iba na štartovací sprej) skrz vadný DRV ventil. No to bolo v lete.