Ahoj, tak po třech letech ježdění s Fiatem, vždycky mě lákal Fiat Coupe, koupil jsem (2.0 20v NA). Parádní poježdění, Alfičky snad odpustí

Nicméně je čas se vrátit k Alfě. Koukal jsem co je na trhu dostupné a kupodivu teď celkem bída. 156, 166, gtv kde nic tu nic. (Vždycky se objeví, až když něco koupím

) Každopádně mě taky vždycky lákalo i GT, samozřejmě benzín. 3.2 V6 žádné, ale našel jsem několik JTS, tak jsem jich pár objel a nakonec vybral tohle. JTS z roku 2006 v barvě Grigio luce di Amalfi. Černá kůže. Nebourané, nezrezlé, origo km (148 k). Pružiny ST a Sachs tlumiče. Nějaká oděrka se najde zvenku i zevnitř, ale nic hrozného. Motor se zdá taky v pohodě. Dost jsem o JTS načetl a jsem připraven ho udržet v chodu
Proběhl základní servis, olej, filtry, svíčky, vyčíštění klapky, sání a váhy vzduchu. Vím, že JTS nemá nějak extra dobrou pověst. Co jsem zjistil, tak většina JTS co byla na brzdě měla změřený nižší než tovární výkon. Vrtá mi hlavou čím to opravdu je a jsem odhodlaný to zjistit

Každopádně motor jede krásně, táhne dobře odspodu. Řekl bych, že má delší pětku než 2.0 TS co jsem měl, takže na dálnici v pohodě i bez šestky.
V plánu jsou teď rozvody a nové táhla ruční brzdy. Výhledově spojka, doplnit sportovní tlumiče, upravit sání, supersprint výfuk a squdra chip. Uvažuju taky o lepších vačkách CB.