Chtěl bych tímto prezentovat svoji 156.
Budu si zde vést elektronickou servisní knížku a taky se trošku chlubit

Koupena 8/2015 od místního uživatele Tokarev. Na tacho měla 144xxx km, podle stavu interiéru tipuju nájezd větší.
Ještě před Lukášem si prošla přestavbou na FL předek (zadek je pořád předface). RV 2003 naznačuje, že se jedná o jeden z posledních modelů před FL exteriéru.
Přestavba se povedla, z předface mi zůstaly jenom ostřikovače světlometů.
S Lukášem měla příhodu s rozvodovým řemenem (vlákmo tu je). Nicméně jsem ji koupil s tím, že po pár stovkách km problikla kontrolka motoru a zhoršovalo se to.
Okamžitě po koupi servisováno:
km 144 800
motorový olej s proplachem a filtrem
stahovák LZ okna
doplněna klimatizace
vyčištěny vštřiky
Druhá fáze opravy (9/2015):
km 145 xxx
horní silentblok motoru
iridiové svíčky
přenastavení rozvodu (výfuková vačka na hlavě u řidiče byla o 2z mimo) - konečně přestala vyskakovat chyba motoru. Zlepšení chodu a zvuku v první polovině otáček
11/2015:
km 147 500
výměna termostatu
nová chladící kapalina
2/2016:
km 153 xxx
Do věčných lovišť se odporoučela spojka. Padly na ní úspory na podvozek, ten bude muset počkat.
spojková sada Valeo
komínek spojkového ložiska
brzdová kapalina DOT4
repas startéru (je k němu špatný přístup a když už byly svody dole...)
motorový olej, filtr
3/2016
km 154 xxx
výměna utržených lanovodů ruční brzdy
Aktuálně najeto těsně pod 156 tis.
Se stále poblázněnou hlavou můžu říct, že nelituju jedinné kapky benzínu, která shořela.
Každý najetý kilometr je radostí a už můžu říct, že vím, jak snadné je se rozhodnout utratit poslední peníze za benzín, nikoliv za jídlo

Zasloužila by si více mého času, některé věci bych si rád opravoval sám. Ale alfa bohužel musí plnit funkci daily car, tak ji v rámci časových a nervových úspor nechávám odborníkům.
Moje opravy se omezují pouze na vizuální drobnosti.
Více fotek zde:
http://littlebiker.rajce.idnes.cz/Alfa_Romeo_156_2,5_V6