Příspěvek
od tomule » 15.5.2023, pon 01:23
Ahoj, už dávno jsem zakoukal do AR. Ale nebylo ještě důvod měnit, protože moje Volvo V70 má na krku 600tisíc km a furt jezdí.
Minulý týden jsem na chvíli lepil za Giuliettou a začínám uvažovat, že si ji koupím jako druhé auto.
Můj rozpočet je omezený, asi do 7000eur(není to málo?) plus ještě asi 2000 eur na počáteční servis a další věci. Přečetl jsem si celý příspěvek ve vlákně a hlava mi říká, abych si pořídil verzi s motorem 1.4 a výkonem 88kw, ale srdce touží aspoň po verzi s výkonem 125kw kde už je jednotka MultiAir. Co jsem pochopil tak verze s 88 kw je "blbovzdorná", akorát žere více. Oproti tomu 125kw s MA méně žere, ale požaduje kvalitní péče. Jako kupující ojetého auta nemohu na 100% vědět, jak se předchozí majitel choval k vozidlu. Proto se spíše přikláním k verzi s 88kw, nevadí mi, že bude více pít.
Roční nájezd autem je u mě malý, asi do 20 000 km, od covidu pracuji z domova. Občas jedu do kanceláře v Praze, což je cca 200 km jedním směrem. Jinak, klasika nákupy a výlety kolem komína. Prohlížel jsem inzeráty v ČR a "mates" má docela dobrý jméno na italy u nás. Bohužel má 3 kusy s výkonem 125kw a jeden s výkonem 88kw, který bohužel přesahuje můj rozpočet. V zahraničí jsem však narazil na jednu nabídku s motorem 2.0 jtdm a výkonem 125kw, najetých cca 170 000 km. Auto je v krásném vybavě a stav interiéru přes fotek je excelentní. Takže teď mám úplně brouka v hlavě jestli vzít Diesel kvůli výbavě, stavu a vyššího km vs benzín s menším nájezdem a v slabším výbavě. Zkusil jsem seřadit km sestupně, tak 2.0 jtdm a 1.6 jtdm najedou taky nesmysl jako 400 000km. Benzín bych měl furt u volva, nevím jestli zkusit diesel či ne. Ohledně péče a servisu se budu vždy starat a zajistím vše, co bude potřeba. Děkuji za rady!