selespeed - neřadí

Odpovědět
Fuldík

Příspěvky: 70
Registrován: 13.7.2019, sob 20:10
Bydliště: Zlín

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od Fuldík » 14.4.2020, úte 09:39

Ahojte,je tu někdo komu selespeed funguje a nemůže si ho vynachválit ?:D Nebo jsou s tím jen problémy.Docela mě láká,ale bojím se,abych nenarazil....

Roman-okruhari
Uživatelský avatar

Příspěvky: 38
Registrován: 25.6.2014, stř 10:28

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od Roman-okruhari » 14.4.2020, úte 11:18

Mě třeba pořád baví, i když jsem už dva problémy řešil :D. I když jsem se u toho vždy zdravě nas...l, vše se dalo vlastně jednoduše vyřešit. Když do toho člověk trochu zabředne, zjistí, že to nějak zvlášt složité není...

Pokud ale budeš kupovat po neznalém provozovateli selespeedu, řekl bych že pravděpodobně nějaký problém řešit budeš.
Svez se s tím. Ideálně sedni do úplně studeného auta.
AR Brera TBI Ti
AR 147 2.0 TS
AR 164 3.0 V6 Super
Fiat Coupe 1.8

lukas.01
Nováček

Příspěvky: 131
Registrován: 6.5.2008, úte 13:25
Bydliště: Jičín
Kontaktovat uživatele:

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od lukas.01 » 14.4.2020, úte 20:47

Roman-okruhari píše: 14.4.2020, úte 11:18 Mě třeba pořád baví, i když jsem už dva problémy řešil :D. I když jsem se u toho vždy zdravě nas...l, vše se dalo vlastně jednoduše vyřešit. Když do toho člověk trochu zabředne, zjistí, že to nějak zvlášt složité není...

Pokud ale budeš kupovat po neznalém provozovateli selespeedu, řekl bych že pravděpodobně nějaký problém řešit budeš.
Svez se s tím. Ideálně sedni do úplně studeného auta.
Naprostý souhlas.
AR GT 1,9 JTD QV
AR Brera 2,0 JTD FL
Fiat Stilo 2,4 Abarth
Mazda MX-5

petula71

Příspěvky: 2
Registrován: 16.7.2021, pát 02:12

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od petula71 » 16.7.2021, pát 02:25

Ahoj alfisti. Chtěl bych vás poprosit o radu. Diagnostika mi u selespeedu na Gt hlásí chyby...P0856 hlášení VDC, P1742, snímač zařazení a P1760, spínač brzdy. U všeho špatný signál. Spínač brzdy jsem našel v eshopu hned, ale vůbec netuším kde objednat onen snímač zařazení... Poradíte? Diky

Hampice
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 8654
Registrován: 7.11.2009, sob 05:48
Bydliště: Jesenice (Praha-západ)

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od Hampice » 16.7.2021, pát 10:11

Pochybuju, že budou špatný ty snímače. Chce to zkontrolovat vedení
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)

petula71

Příspěvky: 2
Registrován: 16.7.2021, pát 02:12

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od petula71 » 16.7.2021, pát 11:36

Aha....takže prověřit konektory a tak...mrknu na to. Zatím děkuji😉 a kdyby přeci jen...jak to mám hledat. Nebo kdyby byl nějaký odkaz na ten snímač? Dik
Edit...tak, jsem se do toho dnes pustil a mám následující poznatky: při vypnutém motoru selespeed řadí, jen u jedničky a dvojky hlásí failed. Při jízdě řadí jedničku a dvojku a trojka jde až zhasne hláška failed. Při delší cestě se závada minimalizuje až do stavu, že mi zahlásí občas jen jednička a řazení jde normálně. Diagnostika hlásí P1742 ať se zapojeným konektorem, nebo bez něj. Se zapojeným konektorem jde s vypnutým motorem řadit vše, s odpojeným konektorem jde vše, kromě zpátečky.. Tak teď nevím co dál.. vyndat a proměřit? Četl jsem zde, že by měl mít cca 1200 ohmů. Kabeláž jsem prošel, vše rozebral a vystříkal kontaktolem, žádná změna, kabely vypadají zdravé. Když ten snímač vyndám, nečeká mě nějaké překvápko? Je to ten směrem k nohám řidiče, takže bezva přístup... Dík, snad někdo bude vědět😉

lukas.01
Nováček

Příspěvky: 131
Registrován: 6.5.2008, úte 13:25
Bydliště: Jičín
Kontaktovat uživatele:

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od lukas.01 » 24.10.2021, ned 16:54

Pokud to máš vyřešené, napiš čím to bylo.
AR GT 1,9 JTD QV
AR Brera 2,0 JTD FL
Fiat Stilo 2,4 Abarth
Mazda MX-5

Hampice
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 8654
Registrován: 7.11.2009, sob 05:48
Bydliště: Jesenice (Praha-západ)

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od Hampice » 5.11.2021, pát 14:10

petula71 píše: 16.7.2021, pát 11:36 Aha....takže prověřit konektory a tak...mrknu na to. Zatím děkuji😉 a kdyby přeci jen...jak to mám hledat. Nebo kdyby byl nějaký odkaz na ten snímač? Dik
Edit...tak, jsem se do toho dnes pustil a mám následující poznatky: při vypnutém motoru selespeed řadí, jen u jedničky a dvojky hlásí failed. Při jízdě řadí jedničku a dvojku a trojka jde až zhasne hláška failed. Při delší cestě se závada minimalizuje až do stavu, že mi zahlásí občas jen jednička a řazení jde normálně. Diagnostika hlásí P1742 ať se zapojeným konektorem, nebo bez něj. Se zapojeným konektorem jde s vypnutým motorem řadit vše, s odpojeným konektorem jde vše, kromě zpátečky.. Tak teď nevím co dál.. vyndat a proměřit? Četl jsem zde, že by měl mít cca 1200 ohmů. Kabeláž jsem prošel, vše rozebral a vystříkal kontaktolem, žádná změna, kabely vypadají zdravé. Když ten snímač vyndám, nečeká mě nějaké překvápko? Je to ten směrem k nohám řidiče, takže bezva přístup... Dík, snad někdo bude vědět😉
Z toho popisu bych usuzoval, že to bude mít potíže s natlakováním. Buď tam bude málo oleje, nebo bude někde netěsnost.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)

Monika Monika

Příspěvky: 1
Registrován: 16.12.2021, čtv 18:28

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od Monika Monika » 16.12.2021, čtv 18:42

Tonnyt píše: 4.1.2014, sob 19:31 Tak po výměně akumulátoru tlaku (u Rolnyho koupen za 1200,-) a přehození čidla tlaku z druhýho robota vše funguje jak má :)
Hodně mě pomohla tahle stránka http://l.over.cz/selespeed/ s překladem pomůže strejda Google.
Ahojte, mám fiat stilo abart selespeed, vymenili mi spojku, potom nakalibrovali cez diagnostiku a od vtedy mi vyhadzuje chybu prevodovky.
Píše chybu P1741 - chyba ovladania spojky menica krutiaceho momentu a na druhej diagnostike snímac polohy zaradenej rýchlosti.
Nevie mi niekto prosíííííííííííííííííím poradiť čo s tým a kde to hľadať.Už sme vyskúšali všelico aj plno servisou a fora.
Prosím poradte....

lukas.01
Nováček

Příspěvky: 131
Registrován: 6.5.2008, úte 13:25
Bydliště: Jičín
Kontaktovat uživatele:

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od lukas.01 » 17.12.2021, pát 15:25

To vypadá opravdu na snímač polohy řazení. Jsou tam dva, jeden snímá pohyb levá/pravá, druhý dopředu/dozadu. Chce to připojit diagnostiku, odpojit jeden snímač od kabeláže a kouknout hjakou chybu vyhodí. Potom i ten druhý, porovnat číslo chyby s tou co ti to vyhazuje teď a pak budeš vědět, který je špatný. K tomu spodnímu je horší přístup, ale s trochou trpělivosti se nechá vyměnit. V tomto vlákně už je o snímačích něco napsáno.
V diagnostice Multiecuscan jsou vidět hodnoty ze snímačů při řazení, pěkně se to při změně rychlostního stupně mění. Nám kdysi odešel ten pravá/levá, při přeřazená z dvojky na trojku to vyhazovalo chybu.
Teď už nevím který je který.
Selespeed Stilo snímače řazení.jpg
Selespeed Stilo snímače řazení.jpg (182.55 KiB) Zobrazeno 3332 x
AR GT 1,9 JTD QV
AR Brera 2,0 JTD FL
Fiat Stilo 2,4 Abarth
Mazda MX-5

paseka21

Příspěvky: 3
Registrován: 12.8.2023, sob 08:25

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od paseka21 » 12.8.2023, sob 09:53

Ahoj vespolek, dovolím si Vám to tu zase trochu oživit... Před pár dny jsem koupil Stilo Abarth 2.4 se selespeedem a auto mi většinou řadí jen 1,2 a N. Někdy se tam povede dát i R, ale to většinou potom zase nechce řadit 1,2. Včera se mi podařilo dát tam z 2 dokonce i 3, ale potom to už zase řadilo jen 3,4. V manuálním režimu jde s autem jet na 1 a 2, ale jak se pokusím zařadit 3, vypadne do N a vyhodí chybu. Viditelně má tedy problém přesunout se na další řadu. Na diag. žádnou chybu nepíše, v testu EV všechny cvakají. Pokud při zapnutém klíčku(motor neběží) zařadím, v ten moment ho jakoby překvapím a klesne tlak v systému třeba až na 8bar(něco kolem toho) a hned sepne čerpadlo a dotlačí ho zase kolem 50bar. Předpokládám správně, že je vadný zásobník tlaku ? Nebo jak se to má chovat ? Moje úvaha je taková, že pokud při přeřazení tolik klesne tlak, robot už nezvládne zároveň s přeřazením vychýlit kulisu na další řadu a prostě se mu to většinou nepodaří... Myslím si to správně ? :) Díky moc za radu...

Jarouš01
Štamgast
Uživatelský avatar

Příspěvky: 562
Registrován: 10.12.2015, čtv 15:52
Bydliště: Ostrava

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od Jarouš01 » 13.8.2023, ned 11:49

Ahoj, mám stejného Abartha a podle popisu závady bych to tipoval na vadnou "hrušku" nebo načaté čerpadlo. Jakou diagnostikou jsi to projížděl?
AR Giulietta 1.4 16V Multiair Turbo 170 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby té první nebylo smutno:-) )
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby těm dvěma nebylo smutno:-) )
Fiat Stilo Abarth 2.4 20V 170 CV

paseka21

Příspěvky: 3
Registrován: 12.8.2023, sob 08:25

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od paseka21 » 13.8.2023, ned 22:48

Jarouš01 píše: 13.8.2023, ned 11:49 Ahoj, mám stejného Abartha a podle popisu závady bych to tipoval na vadnou "hrušku" nebo načaté čerpadlo. Jakou diagnostikou jsi to projížděl?
Čerpadlo to podle mě dotlačí celkem spolehlivě a rychle, ale přijde mi že tlak při řazení rychle klesne(což by podle mě měla ta hruška dorovnat)...
Už mám objednanou novou, tak uvidím, jak se to bude chovat po výměně... Už se těším, až bude řadit jak má... \:D/
Používám na to Multiecuscan...

Jarouš01
Štamgast
Uživatelský avatar

Příspěvky: 562
Registrován: 10.12.2015, čtv 15:52
Bydliště: Ostrava

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od Jarouš01 » 15.8.2023, úte 12:13

Tak diagnostika je v pohodě, spolehlivá. Ptal jsem se ohledně těch 0 vyčtených závad. Při výměně hrušky nechej robota přes diagnostiku odtlakovat a pak už jen plug and play :-)
AR Giulietta 1.4 16V Multiair Turbo 170 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby té první nebylo smutno:-) )
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby těm dvěma nebylo smutno:-) )
Fiat Stilo Abarth 2.4 20V 170 CV

paseka21

Příspěvky: 3
Registrován: 12.8.2023, sob 08:25

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od paseka21 » 4.9.2023, pon 06:21

Jarouš01 píše: 15.8.2023, úte 12:13 Tak diagnostika je v pohodě, spolehlivá. Ptal jsem se ohledně těch 0 vyčtených závad. Při výměně hrušky nechej robota přes diagnostiku odtlakovat a pak už jen plug and play :-)
Tak hlásím, že auto už řadí. :supz: Byla to ta koule, byla plná oleje. Ještě jsem při tom zrovna výměnil olej za nový... Díky moc za radu... :)

Jarouš01
Štamgast
Uživatelský avatar

Příspěvky: 562
Registrován: 10.12.2015, čtv 15:52
Bydliště: Ostrava

Re: selespeed - neřadí

Příspěvek od Jarouš01 » 4.9.2023, pon 20:04

Tak paráda. Není za co :-)
AR Giulietta 1.4 16V Multiair Turbo 170 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby té první nebylo smutno:-) )
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby těm dvěma nebylo smutno:-) )
Fiat Stilo Abarth 2.4 20V 170 CV

Odpovědět

Zpět na „TS a JTS (AR)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů