Zkušenosti majitelů Stelvio - rady při koupi
Re: Zkušenosti majitelů Stelvio - rady při koupi
jo jo ... ten navod proletis za hodinu a pak jsi s autem v klidu roky. No a nebo to necti a nech se otravovat tim, co jsi mohl vypnout ;-)
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Já teda návod nestahoval jsem holt stará škola a návod jsem si objednal v tištěné podobě ale jak píšou kluci zatím mně nic neotravuje a začínám si zvykat a zžívám se
Absence češtiny mně teda ale celkem štve nechápu v dnešní době když každá El. blbost má češtinu takhle drahá věc to nemá
Je to vše vážně jen otázka nastavení a chce se v tom malinko pohrabat

Absence češtiny mně teda ale celkem štve nechápu v dnešní době když každá El. blbost má češtinu takhle drahá věc to nemá

Je to vše vážně jen otázka nastavení a chce se v tom malinko pohrabat

Stelvio.2.2 JTDM, Giulietta 1.4 TB, Lancia Y, Lancia Beta coupe 76
dulezite je ze karu nastavis jednou a mas vystarano.... :-)
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- rapid
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
DNA19 píše: 7.9.2024, sob 15:17 Zdravim, bol som dnes pozerať Stelvio 206kw. Zarazili má 3 veci. 1. je že nadrzka na nemrznicu vľavo vzadu bolo skoro prázdna príkladam fotku https://prnt.sc/tYA9E6A-AcR7. Pán mi povedal že je vyrovnávacia nadrzka a z nej si berie nemrznicu do tej hlavnej.
2. Na aute je perlet a lak všade na aute okolo 320 mikrónov iba pravý zadný blatník má 100. Auto má keramiku je to možné mať takú vysoku hrúbku po keramike alebo od výroby má perlet vyššiu vsrtsvu?
3. Počas skúšobnej jazdy vyskočila check engine kontrolka. (Vtedy sa vypli start stop a nedalo sa prepínať dna módy). Keď to napojil na diagnostiku že to bola chyba P0191. Neviem či ju zmazal alebo po ďalšom naštartovaní zmizla. Ale vravel že je to zlým palivom a keď auto nebolo tankovane od marca že je tam starý benzín a je rozdiel v tlaku v palivovej sústave medzi 2 senzormi. Že to stačí iba zmazať chybu.
Ďakujem za odpovede
ta nadrzka je na chladiacu pre motor, ta predná je pre chladiaci okruh turba.
lak maju vsetky stelvia a giulie vyssi ako ine znacky. cca 150-200micronov bezne, tych 300 uz moze by lakovane. na vnutornych stlpikoch je menej ako na vonkajsich dieloch karoserie.
ja som benzin nakoniec nekupil, koli servisnym nakladom vacsím.
ak by si chcel mam jednu Q4 154kW na predaj 6/2019
AR Stelvio RWD 2019 Marrone Basalto/lusso
Fiat Ducato X250 2017
Lancia Delta HF Integrale 16v: model 831AB*026. Motor 831D5*000
ex,AR Stelvio Q4 2019
ex,AR 159SW TI 2,2JTS Selespeed
ex.alfa romeo 156 crosswagon Q4, A5000
Fiat Ducato X250 2017
Lancia Delta HF Integrale 16v: model 831AB*026. Motor 831D5*000
ex,AR Stelvio Q4 2019
ex,AR 159SW TI 2,2JTS Selespeed
ex.alfa romeo 156 crosswagon Q4, A5000
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja neviem, ale zacinam si cim dalej mysliet ze s tym nasim vehiclom je nieco dost spatne. Teraz(konkretne vcera), dazdive pocasie, a s tym autom sa da ist maximlane 60km/h nad tuto rychlost by som povedal az nebezpecne. Auto doslova odskakuje na ceste a hlavne na zadku to je nenormalne citit. Uplne ma dostalo, ked ma na dvoch kruhacoch predbehla vlastna prdel. Ako vlastne funguje stvorkola? Ja som v tom, ze je to primarne RWD a predek pripaja ked je treba(pocul som uz aj verziu ze predek pripoji od urcitej rychlosti). Neviem ako voci inym autam, ale ine auto napr. hodi aspon kontrolku, ze zasiahol nejaky system(ESP, atd...), tu za celu dobu nic, a mam pocit akoby isiel stale len zadek. Ako dobre, aj 159na viem ze odskakuje na ceste(hlavne ked su vychodene kolaje), ale v ziadnom pripade nie tak ze idem pri dazdi po rovnej ceste a auto mi zrazu odskoci do proti smeru zrovna ked ide oproti auto(dost neprijemne). Asi ako prve date ze pnematiky - nie, nie su nove, ale dezen maju dobry, ojazdene rovnomerne. A dnes som isiel tu istu streku za takeho isteho pocasia na starom pugu 807(cize celkom vzducholod), pneumatiky na kord a s autom sa dalo ist v pohode 110-120km/h to vcera so stelviom by som nedal ani omylom. Proste za dazda staci ozaj najmensia nerovnost na ceste(napr. staci aj len taka ta odrazka co teraz davaju na niektore useky) a prdel uskoci. Nema niekto podobnu skusenost?
EX: Alfa Romeo 75 2.0TD
EX: Hyundai S Coupe GT 1.5T
EX: Alfa Romeo 75 2.4TD
Alfa Romeo 75 2.0TS Limited Edition
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
já mám jen zkušenost že když jsem měl nové naftové Stelvio tak na dobrých letních i zimních bylo to naprosto čitelné auto. Ani jednou se mi nestalo že by se to chtělo přetáčet atd - pravda, skoro vždycky jsem v tom měl rodinu, takže jsem neblbnul. Projel jsem s tím zimní i letní Alpy, jel jsem v tom v lijáku, na šotolině, všude, 180 po dálnici atd.. NIKDY se mi nestalo že by auto bylo nestabilní. Když jsem jel stejně rychle jako jiná, "obyčejná" auta, vždycky jsem se nudil, protože to auto mělo mnohem na víc....
Čili naprostý nesmysl aby to fungovalo tak blbě jak píšeš. Musí být nějak rozhozená náprava nebo něco jiného, to je naprostá podivnost co píšeš.
Čili naprostý nesmysl aby to fungovalo tak blbě jak píšeš. Musí být nějak rozhozená náprava nebo něco jiného, to je naprostá podivnost co píšeš.
- tatkoTom
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Rasputin - nemáš z nejakých dôvodov prehustené zadné gumy?
Alfa Romeo 156 1.9JTD 85kW Selenia WR 5W40 + Metabond PRO, TRAXIUM GEAR 9 FE 75W80 + Metabond GT
Multipla 1.9JTD 85 Kw (slenia, Metabondy)
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
@Kubas nemam teraz na mysli ziadnu agresivnejsiu jazdu(v tom dazdi) 90ka by mi uplne stacila, ale ani to nebolo mozne. Keby mam istotu ze najdem taky priestor ze na tych kruhacoch(po ceste z domu ich mam niekolko) tam nebudu auta tak by som vedel dat par kamier do auta vratane zaberu na budiky, ze obycajne vychadzanie z kruhacu, pridam vy vychadzani ako na akomkolvek inom aute a ustreli zadek. Zbytok, to by si musel sedet v tom aute a citit. Obcas mam pocit, akoby zadny diferak lietal, ale menil som v nom olej a nic nevyzeralo "zle", a ak by to tak bolo, tak to by robilo zlotu aj pri suchom pocasi(a to je zatial v poriadku). Nateraz ma napada, zobrat auto na geometriu, ci sa tam neukaze ze je to rozhasene, asi najmenej bolestiva a rychla vec co mozem spravit na zaciatok :/
@tatkoTom pneu su na 2.2
@tatkoTom pneu su na 2.2
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
- Hampice
- SemTuFurt
Pravděpodobně máš naprosto nevhodné obutí (stav, směs, rozměr, tlaky) nebo něco špatně na zavěšení/geometrii. Já se s Giu na vodě taky trochu peru, ale mám tam už dost odjetý Barumky. Gumy jsou u takovýho auta naprostej základ.
Tlaky: Nevím jak Stelvio, ale na Giu je vzadu předepsáno 2.4 (vepředu 2.2)
signalizace: Zásah ASR ani ESP nesignalizuje, ale je dost slyšet cvakání relé ABS. Na druhou stranu, signalizuje zásah ABS (kvůli absenci haptické* odezvy v pedálu).
Tlaky: Nevím jak Stelvio, ale na Giu je vzadu předepsáno 2.4 (vepředu 2.2)
signalizace: Zásah ASR ani ESP nesignalizuje, ale je dost slyšet cvakání relé ABS. Na druhou stranu, signalizuje zásah ABS (kvůli absenci haptické* odezvy v pedálu).
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
hmm, 2.2 to malo od kupy, tak som na 2.2 aj vzdy daval. Ale pozeram, pri R19 ma mat predek 2.3 a zadek 2.6 https://www.carsguide.com.au/alfa-romeo ... e-pressure
tak skusim este dofukat kola
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
- Hampice
- SemTuFurt
Zase stačilo jen kouknout do návodu....
Alfa Romeo 164 QV (1992)
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
@hampi auto ma TMPS a ked uz ono same si mysli ze 2.2 je ok, preco by som sa priecil
a tmps urcite funguje, lebo ked nedavno jedno kolo kleslo na 1.8 tak to zahlasilo...

Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
Ještě vem v úvahu, že tahle čísla jsou tlaky za studena. Takže když přilítneš na benzinku na zahřátých kolech, budou o cca 0,2 vyšší.
Celkem spokojenej parchant
Plná garáž bavoráků plus jedna Alfa :-)
Stelvio Veloce Vesuvio 2021 280 PS
Plná garáž bavoráků plus jedna Alfa :-)
Stelvio Veloce Vesuvio 2021 280 PS
- Hampice
- SemTuFurt
TMPS u Giorgia funguje parádně v tom smyslu, že se páruje automaticky, neotravuje a zobrazuje tlaky online. Jeho nevýhodou ale je, že díky tomu musí pokrýt širokou škálu tlaků pro různé rozměry a teploty. Proto ti při 2.2 na zadku nehlasí chybu, protože třeba u Giu na 17" při chladnějším počasí je to normální stav...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
- tatkoTom
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Zadok by s 2.6 odskakoval ešte ochotnejšie.
Len hádam - možný problém s tlmičmi alebo ako bolo písané - niečo so zavesením zadnej nápravy. Ak to iným nevandruje, bolo by dobré nájsť chybu nech sa niečo neprihodí.
Len hádam - možný problém s tlmičmi alebo ako bolo písané - niečo so zavesením zadnej nápravy. Ak to iným nevandruje, bolo by dobré nájsť chybu nech sa niečo neprihodí.
Alfa Romeo 156 1.9JTD 85kW Selenia WR 5W40 + Metabond PRO, TRAXIUM GEAR 9 FE 75W80 + Metabond GT
Jen pro pořádek - tlak 2,3 předek a 2,6 zadek platí dle návodu pro plně zatížené vozidlo. Pro prázdné nebo středně zatížené vozidlo platí 2,1 předek a 2,3 zadek. Vše pro 19" pneu v předepsaném rozměruRasputin píše: 16.9.2024, pon 08:39 hmm, 2.2 to malo od kupy, tak som na 2.2 aj vzdy daval. Ale pozeram, pri R19 ma mat predek 2.3 a zadek 2.6 https://www.carsguide.com.au/alfa-romeo ... e-pressure

ex: 146 1,8 TS
ex: 147 1,9 JTD 16V
ex: 159 1,9 JTD 16V
Stelvio 2,0T, 148 kw
ex: 147 1,9 JTD 16V
ex: 159 1,9 JTD 16V
Stelvio 2,0T, 148 kw
- tatkoTom
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Áno - nepísal som to detailne, čo pamätám je prakticky v každom aute s motorom vpredu rozdiel podľa obsadenosti, zaťaženia.
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
V tom pripade dofukovat nic nemusim ked mam vsetky na 2.2, 0.1 co chyba na zadku uz asi nespravi nic(ked sa pozrete niekto na vasej, kolko ukazuje tmps)? Skusim teda tu geo, co to povie. Od dnes uz nema prsat tak uvidim kedy bude moznost to znova otestovat. No a wste sa uvidi co v zime, vlani bola zima o nicom, takze tam sa nic neprejavilo. No a za bez dazdoveho pocasia vkastne tiez nie, tak neviem....
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
- tatkoTom
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Nepíšeš aké a koľkoročné pneu máš.
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
nemam tu teraz auto, pozrem. Chapem ze dobre pneu su zaklad(preto som ich uz raz menil) nie za nove, ale zanovne. Ale zasa ako som pisal, ze tu istu streku som presiel so starym autom ktore pne malo uplne na sracky bez problemov. To fakt este ta 159 ked ma problem tak asr/vdc ci co to ma zauraduje a ciastocne to skoriguje, ale to stelvio nerobi absolutne nic, v zmysle zeby chcelo pomoct.
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
Nemam Stelvio, ale Giulii. Mel jsem tam Bridgestone Potenza od nova a ted tam mam Michelin Pilot Sport 5 a na obou sadach to za sucha sedi jak na kolejich. Za mokra jezdim opatrneji, ale nepozoruju zadny problem a auto sedi. Letos me chytl po ceste domu dlouhy a prudky lijak a auto sedelo uplne perfektne.
Jen jednou, kdyz jsem mel na zadku sjete ty puvodni Bridgestony tak se to ve vyjetych kolejich pri desti zacalo chovat neklidne, ale to pak sli hned dolu z auta a dany nove pneu.
Moc neverim, ze by se Stelvio chovalo o dost hur. Takze budto za:
- A. Jezdis blbe.
- B. Mas pneu na ho...o.
- C. Mas problem na podvozku.
- D. Kombinace A, B, C.
Jen jednou, kdyz jsem mel na zadku sjete ty puvodni Bridgestony tak se to ve vyjetych kolejich pri desti zacalo chovat neklidne, ale to pak sli hned dolu z auta a dany nove pneu.
Moc neverim, ze by se Stelvio chovalo o dost hur. Takze budto za:
- A. Jezdis blbe.
- B. Mas pneu na ho...o.
- C. Mas problem na podvozku.
- D. Kombinace A, B, C.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Continental EcoContact6, 235/55 R19 V XL 105V z roku 22. Este skusim dat prevazit aj kolesa, ci su neni nakopnute
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
Pane, chod na prvú stanicu TK,požiadaj ich ci by ti mohli pretrepat nápravy a hneď budeš vedieť na čom si. Ak tam bude všetko ôk, daj spraviť geometriu.
Alfa Romeo 164 QV
Mazda 5 GTA LF
Mazda 5 GTA LF
Nějaké Eco-Contacty můžou mít problém s gripem i vodou, ty ekologické pneumatiky mají své limity. Ale pokud mají vzorek a nejsou staré tak to určitě nemůže dělat to, co Rasputin popisuje.
- tatkoTom
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Možno trafil Vlado - nemám osobnú skúsenosť s tým konkrétnym vehiclom.
No mať ten problém zvlášť ak ho nemajú iní - hľadal by som v čom je problém - kým sa niečo nevy...stane
No mať ten problém zvlášť ak ho nemajú iní - hľadal by som v čom je problém - kým sa niečo nevy...stane