Dobrý den.
Alfa 159 2,4 147kW Sportwagon začala mít potíže se startováním.Sem tam nějaké to cvakání,nakonec se rozpadl startér.Totiž,zjistili jsme,že dochází k
úniku proudu asi 1,5 A,a točení nejspíš ventilátoru topení.Po odpojení jednoho konektoru ze čtyř ztichne,a odběr klesne na 1,2 A.Tyto kontroly nebyly
prováděny pravidelně s opravama,takže není jasné,kde to je.Ukazuje to na motoru,taky na konzoli vlevo u nohou spolujezdce,dál nevím,není hotovo.
Než došlo na výměnu hlavy,horká voda někdy tekla uprostřed za předníma kolama.Kdoví do čeho to mohlo natéct.Autorádio měněno (snad origo),
volant měněn(poškození myslím nebylo), Do třech čudlů za kvaltovkou natekl energeták.Zůstane po tom uvnitř sajrajt jak med nebo dehet z cigaret.Je nutno odpojovat baterii,a pojistky jsme zkoušeli.Možná u jedné vytažené z pod volantu to trochu kleslo,ale nebylo jasné k čemu je.Určitě ten problém škodí spotřebičům.Kdyby měl někdo zkušenost.
Problém v elektroinstalaci
- tatkoTom
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém v elektroinstalaci
Si snad děláš prdel...
Alfa Romeo 156 1.9JTD 85kW Selenia WR 5W40 + Metabond PRO, TRAXIUM GEAR 9 FE 75W80 + Metabond GT
Multipla 1.9JTD 85 Kw (slenia, Metabondy)
Ne,nedělám.Dnes jsem ješte kontroloval pojistky pod volantem.Uprostřed je jedna modrá(F32).Po vyjmutí pokles na 0,5 A.
Podle příručky souvisí s uzly předních dveří a s čtečkou spínací skříňky.Stihl jsem se podívat na levé přední dveře,odpojil velkou krabici(3 konektory,předtím také kruhový konektor u upevnění dverí).Tam došlo k problému s přetržením lanka na stojce vpravo dole.Je tam taky vodicí kolečko.Žádné roztřepení,celý lanko v jednom místě.Proud bez změny.Pravé dveře jsem nestihl.Mohlo by to být na společném svazku,a to vypadá na palubku(no nazdar).Je to i u zadních světelCelý chycený.
Podle příručky souvisí s uzly předních dveří a s čtečkou spínací skříňky.Stihl jsem se podívat na levé přední dveře,odpojil velkou krabici(3 konektory,předtím také kruhový konektor u upevnění dverí).Tam došlo k problému s přetržením lanka na stojce vpravo dole.Je tam taky vodicí kolečko.Žádné roztřepení,celý lanko v jednom místě.Proud bez změny.Pravé dveře jsem nestihl.Mohlo by to být na společném svazku,a to vypadá na palubku(no nazdar).Je to i u zadních světelCelý chycený.
- tatkoTom
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Nechel by som také niečo vlastniť - ani riešiť. Des. Ak je kadečo pozatekané a poničená kabeláž - je to beh na dlhú trať s nepredvídateľnými nákladmi a budúcimi problémami. 

Alfa Romeo 156 1.9JTD 85kW Selenia WR 5W40 + Metabond PRO, TRAXIUM GEAR 9 FE 75W80 + Metabond GT