Alfa Romeo 159 3.2 - nestartuje
Alfa Romeo 159 3.2 - nestartuje
Zdravím vespolek,
V první řadě se omlouvám, že zakládám nové téma, je možné, že tu už podobné je, ale píšu z mobilu a nedaří se mi bohužel najít.
K věci, mám Alfu Romeo 159 3.2, už je to nějaká doba, co se mi nedaří nastartovat. Začalo to tím, že jsem měl již malý dojezd, ale ještě nesvítíla rezerva, nastartoval jsem a na pár vteřin běžela, ale pak spadly otáčky a motor zhasl a už znovu nenaskočil. Startér točí a už už chytnout, ale nic. Měnil jsem už i baterii za novou, stará se mi už nechtěla ani dobít na plno, byla už stará. Diagnostika mi nic neukazuje, takže nevím, zda to třeba nemůže být senzor klikové hřídele, nevím, zda ho diagnostika může ukázat. Mohlo by to být něco na zapalování? Nebo si motor přisál vzduch? Nevíte, zda se to dá nějak odvzdušnit? Diagnostiku mám Multiecuscan, takže by měla přečíst a najít vše. Jediná chyba, co tam byla byl senzor olejového tlaku, ten jsem vyměnil a chyba je pryč, ale tím to asi nebylo. Alfa pořád nestartuje a už si moc nevím rady. Pokud se ptám až moc amatérsky, tak se omlouvám, ale říkal jsem si, proč to tu nezkusit.
Za všechny rady, odpovědi, budu moc rád.
Děkuji.
V první řadě se omlouvám, že zakládám nové téma, je možné, že tu už podobné je, ale píšu z mobilu a nedaří se mi bohužel najít.
K věci, mám Alfu Romeo 159 3.2, už je to nějaká doba, co se mi nedaří nastartovat. Začalo to tím, že jsem měl již malý dojezd, ale ještě nesvítíla rezerva, nastartoval jsem a na pár vteřin běžela, ale pak spadly otáčky a motor zhasl a už znovu nenaskočil. Startér točí a už už chytnout, ale nic. Měnil jsem už i baterii za novou, stará se mi už nechtěla ani dobít na plno, byla už stará. Diagnostika mi nic neukazuje, takže nevím, zda to třeba nemůže být senzor klikové hřídele, nevím, zda ho diagnostika může ukázat. Mohlo by to být něco na zapalování? Nebo si motor přisál vzduch? Nevíte, zda se to dá nějak odvzdušnit? Diagnostiku mám Multiecuscan, takže by měla přečíst a najít vše. Jediná chyba, co tam byla byl senzor olejového tlaku, ten jsem vyměnil a chyba je pryč, ale tím to asi nebylo. Alfa pořád nestartuje a už si moc nevím rady. Pokud se ptám až moc amatérsky, tak se omlouvám, ale říkal jsem si, proč to tu nezkusit.
Za všechny rady, odpovědi, budu moc rád.
Děkuji.
Přeji šťastné kilometry.
Re: Alfa Romeo 159 3.2 - nestartuje
Ahoj, klidně se ptej, od toho to fórum je. Možná teď plácnu blbost, ale zkoušel jsi doplnit benzín, když je ho tam už málo? Osobně ukazatelům paliva moc nevěřím a vždy udržuji určitou hladinu paliva. Druhá věc je, že ti mohlo klidně odejít podávací čerpadlo v nádrži..
AR Giulietta 1.4 MA 150CV
Lancia k Coupe 20VT
EX: Fiat 128AR, Lancia Delta Gti, VW Golf II, Lancia Ypsilon 843
Lancia k Coupe 20VT
Ahoj,
Dobře, děkuji. Ano, benzín jsem doplnil kolem 10 litrů a stále nic. Zkusím mrknout na to čerpadlo, třeba to bude ono.
Moc děkuji za radu.
Dobře, děkuji. Ano, benzín jsem doplnil kolem 10 litrů a stále nic. Zkusím mrknout na to čerpadlo, třeba to bude ono.
Moc děkuji za radu.
Přeji šťastné kilometry.
Nevím přesně jak u 159ky, ale čerpadlo ti možná bude dávat palivo až při startování. To znamená odpojit prívodní hadičku a začít starovat. Pokud je vše v pořádku, musí téct benzín. No zkušenější majitelé ti tu zajisté poradí víc. Ať se daří.
AR Giulietta 1.4 MA 150CV
Lancia k Coupe 20VT
Lancia k Coupe 20VT
Čerpadlo ti bude dávat benzín hned po zasunutí klíče do slotu. Ale také bych šel po čerpadle. Mě z čerpadla úplně nepochopitelně vypadla hadička, drží jí tam jen takový platový kroužek a co si budem... plasty po tolika letech podlehnou degeneraci. Ale to bys viděl, že na zem pod auto ten benzín teče, takže možná, že to čerpadlo odešlo... A zavzdušnit podle mne tenhle systém nejde. Prostě jdi po trase benzínu
ALFA ROMEO GIULIA 2.2 JTD 210K AT AWD VELOCE R.V. 2017
Spider 2,2 JTS, r.v. 2008
BMW X6 F16 xDrive 30d m-paket
Spider 2,2 JTS, r.v. 2008
BMW X6 F16 xDrive 30d m-paket
Dalibor14 - moc děkuji za radu.
enzo13 - také moc děkuji za radu.
Pokud dnes bude čas, tak se na to podívám a dám pak vědět, jak to vypadá.
Ještě jednou děkuji.
enzo13 - také moc děkuji za radu.
Pokud dnes bude čas, tak se na to podívám a dám pak vědět, jak to vypadá.
Ještě jednou děkuji.
Přeji šťastné kilometry.
- Hampice
- SemTuFurt
Jestli nebude problém s přívodem benzínu, tak na 99% čidloklik. To diag neukáže, pokud není definitivně přerušený obvod.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Hampice - ještě bojuji se zadními sedačkami, ale pokud bude vše, co se benzínu týče v pořádku, tak se zaměřím i na to čidlo. Moc děkuji za radu.
Přeji šťastné kilometry.
Zdravím vespolek,
Po delší době, sedačky jsem vyndal čerpadlo běží, jak má, celá palivová soustava vypadá v pořádku.
Teď hledám senzor klikové hřídele a ať se koukám, jak se koukám, tak ho nemůžu nikde najít. Šel jsem po všech kabelech a až kam jsem viděl dosáhl, ale nemůžu se pořád dopátrat, kde přesně je. Tak se raději ptám zde, zda mi prosím můžete poradit, kde přesně je? Než se pustím do postupného rozebírání, abych měl lepší přístup a více viděl.
Co jsem tak hledal, tak dostat se k některým součástkám je celkem nadlidský úkol, jsou špatně dostupné.
Za všechny rady budu moc rád.
Děkuji.
Po delší době, sedačky jsem vyndal čerpadlo běží, jak má, celá palivová soustava vypadá v pořádku.
Teď hledám senzor klikové hřídele a ať se koukám, jak se koukám, tak ho nemůžu nikde najít. Šel jsem po všech kabelech a až kam jsem viděl dosáhl, ale nemůžu se pořád dopátrat, kde přesně je. Tak se raději ptám zde, zda mi prosím můžete poradit, kde přesně je? Než se pustím do postupného rozebírání, abych měl lepší přístup a více viděl.
Co jsem tak hledal, tak dostat se k některým součástkám je celkem nadlidský úkol, jsou špatně dostupné.
Za všechny rady budu moc rád.
Děkuji.
Přeji šťastné kilometry.