Ahoj,
Chci se zeptat, zda někdo víte, při jakém sjetí se u Giulie rozsvítí kontrolka brzdového obložení? Resp. kolik ca na nich lze ještě bezpečně najet?
Samozřejmě měsíc a půl po servisu a najeto ani ne 600 km a najednou kontrolka. Tak nevím, jestli řešit ještě narychlo teď nebo až na jaře. Auto je celoročně na letňákách, takže v zimě se do servisu jen tak nedostanu.
Díky,
Zdeněk
Kontrolka brzdového obložení - kolik zbývá?
Kontrolka brzdového obložení - kolik zbývá?
AR Giulia 2,0T Q4 Veloce 206kW (2018)
EX: AR Giulia 2,0T 147kW (jen týden, vypůjčená)
EX: AR Giulia 2,0T 147kW (jen týden, vypůjčená)
Re: Kontrolka brzdového obložení - kolik zbývá?
To neni otazka ani tak na auto, jako spis na oblozeni, znacku a typ co tam mas.
Zalezi taky na tom jak jezdis. Pokud jezdis jako prase tak zajdi na vymenu co nejdriv, resp. vcera bylo pozde.
Neni taky nic jednoduzsiho nez shodit kolo a podivat se kolik tam toho masa jeste je a podle toho co uvidis se rozhodni sam.
Z meho pohledu je asi vyhodnejsi to udelat pred zimou. Ma to urcite vic pozitiv nez kdyz to nechas na jaro.
- bezpecnost
- jeste relativne cast to zajet
- pripravenost na pristi sezonu
- kdyz nebudes vymyslet kraviny a nebudes bazirovat na picovinach tak si myslim, ze to kazdy servis musi mit rozhozene a slozene behem jednoho dne s tim, ze den / dva se bude cekat na material
Zalezi taky na tom jak jezdis. Pokud jezdis jako prase tak zajdi na vymenu co nejdriv, resp. vcera bylo pozde.
Neni taky nic jednoduzsiho nez shodit kolo a podivat se kolik tam toho masa jeste je a podle toho co uvidis se rozhodni sam.
Z meho pohledu je asi vyhodnejsi to udelat pred zimou. Ma to urcite vic pozitiv nez kdyz to nechas na jaro.
- bezpecnost
- jeste relativne cast to zajet
- pripravenost na pristi sezonu
- kdyz nebudes vymyslet kraviny a nebudes bazirovat na picovinach tak si myslim, ze to kazdy servis musi mit rozhozene a slozene behem jednoho dne s tim, ze den / dva se bude cekat na material
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Když jsem se na to před časem ptal v servisu, tak mi bylo řečeno, že po rozsvícení kontrolky opotřebení destiček by mělo k výměně dojít pokud možno co nejdříve. Obdobné k tomu praví i návod k vozidlu. Kolik km lze se svítící kontrolkou ještě najet nejde dost dobře říct, záleží na mnoha proměnných - faktický stav těch destiček (a taky kotoučů), styl jízdy, ...
Asi bych na nic nečekal a pořešil to co nejdříve, protože co neubrzdíš, to neukecáš
.
Asi bych na nic nečekal a pořešil to co nejdříve, protože co neubrzdíš, to neukecáš

ex: 146 1,8 TS
ex: 147 1,9 JTD 16V
ex: 159 1,9 JTD 16V
Stelvio 2,0T, 148 kw
Stelvio 2,0T, 148 kw
- Hampice
- SemTuFurt
Hele já to měnil, když začala kontrolka sem tam problikávat. A bylo tam masa ještě relativně dost. Koukni ke mě do vlákna. Jestli se ti to teď rozsvítilo, tak se žádný drama nekoná a klidně to počká do jara, jestli nejezdíš zimu.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Stačí to někde omrknout kolik toho tam zbývá. Ale každopádně doporučuji vyměnit servis.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
K tomu doporučení na výměnu servisu se připojuji, na blížící se potřebu výměny brzd měli upozornit. Tím mě třeba v servisu mile překvapili - jel jsem před sezónou jen na servis klimy a při předání auta mě upozornili, že bych měl vyměnit brzdy. Tou dobou už jsem je měl sice objednané, ale ten přístup servisu mě i tak potěšil.Harous píše: 22.10.2024, úte 10:05 Stačí to někde omrknout kolik toho tam zbývá. Ale každopádně doporučuji vyměnit servis.
ex: 146 1,8 TS
Stelvio 2,0T, 148 kw
Stelvio 2,0T, 148 kw