Olej pro TBi (specifikace, intervaly atd.)
Re: Olej pro TBi (specifikace, intervaly atd.)
Tak údajně končí výroba naší oblíbené Selenie 5W-40 Sport Power a novým doporučeným olejem pro TBi je Selenia Quadrifoglio 5W-40.
Někdo může někdo pracující v aut. servisu tuto informaci potvrdit?
Někdo může někdo pracující v aut. servisu tuto informaci potvrdit?
Alfa Romeo 159 SW TBi ROSSO
Kdyby se nikdo neozval zkus napsat na www.znackoveoleje.cz, je to nas dvorni e-shop na oleje a urcite bude vedet....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Jejda díky, koukám na to přímo na webu..
Je tam uvedeno "Produkt se již nevyrábí. Byl zcela nahrazen produktem: Selenia Quadrifoglio 5W-40"
Tak máme z drahého oleje, ještě dražší
ale jako zajímavá alternativa vypadá Millers Oils CFS 5W-40 NT+ ....ale zase to QF 5W-40 je fplechu a to se počítá 
Je tam uvedeno "Produkt se již nevyrábí. Byl zcela nahrazen produktem: Selenia Quadrifoglio 5W-40"
Tak máme z drahého oleje, ještě dražší

Jo jo, styl vitezi, jak jinak :-)
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Jestli ještě někdo touží po sport power, tak tady je zrovna pár naskladněných
(opravdu přišel sport power a ne jen sport)
https://www.autodily-pema.cz/motorovy-o ... r-5w-40-5l

https://www.autodily-pema.cz/motorovy-o ... r-5w-40-5l
Giuletta QV 1.8 TBi 2011
AR 147 1.6 TS 88kw ex
AR 147 1.6 TS 88kw ex
Hele asi budu za úplného dementa ale nevíte někdo o nějakém odkazu na postup výměny oleje + filtru + ten bláznivej šroub se sítkem který nemůžu nikde najít? Díky za info ;)
AR 159 SW TBi Ti
https://club.autodoc.cz/manuals/alfa-romeo/159Daniell píše: 9.4.2021, pát 20:23 Hele asi budu za úplného dementa ale nevíte někdo o nějakém odkazu na postup výměny oleje + filtru + ten bláznivej šroub se sítkem který nemůžu nikde najít? Díky za info ;)
AR 159 JTS 2,2
Lancia Lybra 1,9 JTD ex
a
řada jiných ex
Lancia Lybra 1,9 JTD ex
a
řada jiných ex
Je to fakt jednoduché. Olej má na vypoušták na vaně, nedá se přehlédnout. S filtrem hodně štěstí. Pokaždé nadávám kdo to vymyslel, ideální je filtr měnit ze spodu.
Olejový šroub se sítkem je vpravo od turba, také se nedá přehlédnout...
PS: Koukám, že se zase vyrábí Selenia SPORT POWER, tak nevím nevím jestli Selenia nebo Millers Oils :/
Olejový šroub se sítkem je vpravo od turba, také se nedá přehlédnout...
PS: Koukám, že se zase vyrábí Selenia SPORT POWER, tak nevím nevím jestli Selenia nebo Millers Oils :/
spíš než šroubem se sítkem bych se zabýval tím jaká tam je trubka... jestli holá, nebo se s tíněním..
ostatní věci jsou relativně prkotiny, a pokud máš okýnko v krytu pod motorem, jde to i celkem snadno a rychle...
každopáfně ta trubka je věc co jsem doma nedal... resp na to neměl momentální psychické rozpoložení a příště bych to dělaj jinak a vůbec nepoužil oem díl, ale udělal si vlastní, vedenou mimo to peklu uvnitř svodů, kde to logicky nedává jakýkoliv olej..
a olej leju od pocatku 159 v baráku (nyní 4 rok) MOTUL XClean 5w40.. ten samej co jezdím i v G v multiaru... a nemám probléma...
každopáfně ta trubka je věc co jsem doma nedal... resp na to neměl momentální psychické rozpoložení a příště bych to dělaj jinak a vůbec nepoužil oem díl, ale udělal si vlastní, vedenou mimo to peklu uvnitř svodů, kde to logicky nedává jakýkoliv olej..
a olej leju od pocatku 159 v baráku (nyní 4 rok) MOTUL XClean 5w40.. ten samej co jezdím i v G v multiaru... a nemám probléma...
AR 159 SW TBI TI
AR 156 V6 SW
AR Giulietta 1.4 MA
Fiat Coupe 2.0 16v
Fiat Tipo 2096ccm 16v
ex: bravo HGT, 147 1.6, Stilo 2.0 16v
AR 156 V6 SW
AR Giulietta 1.4 MA
Fiat Coupe 2.0 16v
Fiat Tipo 2096ccm 16v
Nebyla ta trubka spíš problém TBI v Giu? Já myslel že 159 se to netýká. Nebo se pletu?hno3 píše: 26.5.2021, stř 19:33 spíš než šroubem se sítkem bych se zabýval tím jaká tam je trubka... jestli holá, nebo se s tíněním..ostatní věci jsou relativně prkotiny, a pokud máš okýnko v krytu pod motorem, jde to i celkem snadno a rychle...
tbi ve 159 se to tyka a o to vic, jelikoz to je o generaci ve vyvoji starsi kram oproti G a revidovana trubka se stinenim nemela sanci prakticky do 159 ve fabrice prijit mozna fakt posledni kousky, ale ja mam doma 159TBI z r. 2010 a ta mela trubku holou...... G se to tyka jen prvnich rocniku, pak to tam zacali davat..
AR 159 SW TBI TI
AR 156 V6 SW
AR Giulietta 1.4 MA
Fiat Coupe 2.0 16v
Fiat Tipo 2096ccm 16v
AR 156 V6 SW
AR Giulietta 1.4 MA
Fiat Coupe 2.0 16v
Fiat Tipo 2096ccm 16v
Může mi poradit někdo, kdo si dělá výměnu olejového filtru doma, jestli opravdu hrozí to, že spolu se starým filtrem vypadne nějaký plastový štuplík s pružinkou a pokud se nedá správně zpátky, tak se olejový okruh nepodaří natlakovat a motor přestane mazat?
Dost se s tímhle natrápili kluci na alfaowners a já se chystám svěřit 159 TBI mechanikovi, co se mi staral o 159 JTD. Je to šikovný kluk, ale radši ať ví na co se připravit.
https://www.alfaowner.com/threads/disas ... 315/page-2
Dost se s tímhle natrápili kluci na alfaowners a já se chystám svěřit 159 TBI mechanikovi, co se mi staral o 159 JTD. Je to šikovný kluk, ale radši ať ví na co se připravit.
https://www.alfaowner.com/threads/disas ... 315/page-2
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
Tohle slysim poprve, ze se muze stat takova vec... od pocatku si olej menim sam...
Ad tema olej - TBI je prakticky motor jako kazdej jinej, tak nyni experimentuji se specifikaci oleje.. XClean tam ted vubec nemam, ale 10W60 od Motulu a motor bezi, turbo turbuje.. jen mi chcije trubka odvodu oleje od turba... ale uz je na ceste z anglie a chytli mi ji celnici...
takze to mam o litra drazsi..
Ad tema olej - TBI je prakticky motor jako kazdej jinej, tak nyni experimentuji se specifikaci oleje.. XClean tam ted vubec nemam, ale 10W60 od Motulu a motor bezi, turbo turbuje.. jen mi chcije trubka odvodu oleje od turba... ale uz je na ceste z anglie a chytli mi ji celnici...
AR 159 SW TBI TI
AR 156 V6 SW
AR Giulietta 1.4 MA
Fiat Coupe 2.0 16v
Fiat Tipo 2096ccm 16v
AR 156 V6 SW
AR Giulietta 1.4 MA
Fiat Coupe 2.0 16v
Fiat Tipo 2096ccm 16v