Forward collision warning (FCW)
Re: Forward collision warning (FCW)
Tahle diskuse už trochu zavání šťouráním se v hovínku 

Giulia Quadrifoglio
156 2,4 JTD
147 1,9 JTD
Ex: 159 2,0 JTDm, 156 2,0 TS, 156 1,9 JTD, 164 2,5 TD, 164 3,0 V6, Giulia Veloce 280 CV, 166 2,4 JTD
156 2,4 JTD
147 1,9 JTD
Ex: 159 2,0 JTDm, 156 2,0 TS, 156 1,9 JTD, 164 2,5 TD, 164 3,0 V6, Giulia Veloce 280 CV, 166 2,4 JTD
Môžem len potvrdiť. Je možné, že mám vo výbave iba upozornenie na kolíznu situáciu, pričom auto samo nezačne brzdiť? Popravde, nikdy som nemal odvahu to skúšaťKubas píše: 3.7.2018, úte 15:34 já jsem s Giulií najel tak 5tkm a na brzdu mi to nešláplo ani jednou.... výstražné zapípání tak možná 5-10x.... (a párkrát taky vhodné varování od auta při vycouvávání z řady kolmo stojících aut). běžný řidič s tím nebude mít problém.... kdo se rád na někoho lepí, tak má asi smůlu, no....

Myslim ze to brzdi vzdycky.... to je proste zakladni vybava....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- czemarecek
- Pozorovatel
Brzdí to až když už je fakt krize, to pipani je upozornění a kdyby si nezareagoval tak ti to zašlapne. Pipalo mi to už několikrát ale nedávno před přechodem někdo prudce zabrzdil a ja než jsem zareagoval tak jsem už stal. Joo asi jsem nečumel na sekundu dopředu ale auto to zvladloMartin52 píše: 28.11.2022, pon 16:32Môžem len potvrdiť. Je možné, že mám vo výbave iba upozornenie na kolíznu situáciu, pričom auto samo nezačne brzdiť? Popravde, nikdy som nemal odvahu to skúšaťKubas píše: 3.7.2018, úte 15:34 já jsem s Giulií najel tak 5tkm a na brzdu mi to nešláplo ani jednou.... výstražné zapípání tak možná 5-10x.... (a párkrát taky vhodné varování od auta při vycouvávání z řady kolmo stojících aut). běžný řidič s tím nebude mít problém.... kdo se rád na někoho lepí, tak má asi smůlu, no....Ale zaujimalo by ma, či je to v jednom balíku a ak ma upozorňuje na kolíznu situáciu, tak v prípade potreby by začalo aj samo brzdiť, alebo je to odstupňované, čo sa týka výbavy…
Alfa Romeo 156 2.0 TS...ex
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 110kw… ex
Alfa Romeo Giulia Q4 206kw
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 110kw… ex
Alfa Romeo Giulia Q4 206kw
Ono to fungovat bude, ale nezkoušel bych to. Airbagy taky nezkoušíš jestli fungujou. 

Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Nuda z návodu:
Jakmile hrozí kolize, systém zasáhne automatickým zabrzděním vozidla, aby znemožnil náraz nebo zmírnil jeho účinky. Systém poskytuje řidiči zvukové a vizuální signalizace zobrazením upozornění na displeji přístrojové desky. Systém by mohl vozidlo i přibrzdit, aby upozornil řidiče na případný čelní náraz (přibrzdění). Signalizacemi a přibrzděními se má vyvolat včasná reakce řidiče, aby mohl nárazu zabránit nebo ho zmírnit. Jestliže v situaci, kdy hrozí kolize, nezaznamená systém žádnou reakci ze strany řidiče, začne automaticky brzdit, aby pomohl vozidlo zpomalit a omezit hrozící čelní srážku (automatické brzdění).V případě, že systém zjistí, že řidič šlape na brzdový pedál, ale považuje to za nedostatečné, může zasáhnout tak, aby optimalizovat odezvu brzdové soustavy a ještě tak snížit rychlost vozidla (přídavná asistence ve fázi brzdění). V případě rizika střetu s chodcem / nárazu do chodce přecházejícího silnici (rychlost vozidla nižší než 50 km/h) systém zasáhne automatickými zabrzděním. UPOZORNĚNÍ Po zastavení vozidla brzdové třmeny, z bezpečnostních důvodů, mohou zůstat zablokovány po dobu asi 2 sekund. Ujistěte se, že sešlápnete brzdový pedál, pokud by vozidlo mělo o něco popojet.
Cestou do Bulharska jsem zažil dvě krizovky a při jedné jsem si říkal, že to muselo zahamovat auto, jelikož takovou sílu jsem do toho pedálu nedal. Akorát už si nejsem jistý, jestli to na mě řvalo.
Jakmile hrozí kolize, systém zasáhne automatickým zabrzděním vozidla, aby znemožnil náraz nebo zmírnil jeho účinky. Systém poskytuje řidiči zvukové a vizuální signalizace zobrazením upozornění na displeji přístrojové desky. Systém by mohl vozidlo i přibrzdit, aby upozornil řidiče na případný čelní náraz (přibrzdění). Signalizacemi a přibrzděními se má vyvolat včasná reakce řidiče, aby mohl nárazu zabránit nebo ho zmírnit. Jestliže v situaci, kdy hrozí kolize, nezaznamená systém žádnou reakci ze strany řidiče, začne automaticky brzdit, aby pomohl vozidlo zpomalit a omezit hrozící čelní srážku (automatické brzdění).V případě, že systém zjistí, že řidič šlape na brzdový pedál, ale považuje to za nedostatečné, může zasáhnout tak, aby optimalizovat odezvu brzdové soustavy a ještě tak snížit rychlost vozidla (přídavná asistence ve fázi brzdění). V případě rizika střetu s chodcem / nárazu do chodce přecházejícího silnici (rychlost vozidla nižší než 50 km/h) systém zasáhne automatickými zabrzděním. UPOZORNĚNÍ Po zastavení vozidla brzdové třmeny, z bezpečnostních důvodů, mohou zůstat zablokovány po dobu asi 2 sekund. Ujistěte se, že sešlápnete brzdový pedál, pokud by vozidlo mělo o něco popojet.
Cestou do Bulharska jsem zažil dvě krizovky a při jedné jsem si říkal, že to muselo zahamovat auto, jelikož takovou sílu jsem do toho pedálu nedal. Akorát už si nejsem jistý, jestli to na mě řvalo.
2018 Alfa Romeo Giulia 2,0 turbo 200 hp (2021-...)
1999 Alfa Romeo 156 1,8 T.Spark Ex (2009-2021)
1989 Alfa Romeo 75 2,0 T.Spark Ex (2004-2009)
1988 Alfa Romeo 75 2,0 T.Spark Ex (Winter Car 2005)
Předtím les Lad 2103 a jedna 2107 ;)
1999 Alfa Romeo 156 1,8 T.Spark Ex (2009-2021)
1989 Alfa Romeo 75 2,0 T.Spark Ex (2004-2009)
1988 Alfa Romeo 75 2,0 T.Spark Ex (Winter Car 2005)
Předtím les Lad 2103 a jedna 2107 ;)
C1418-78 Svislý snímač vyrovnání - nesprávné vyrovnání nebo nastavení
C141C-86 Private CAN betweenHALF and DASM - signál/správa neplatná
Zničeho nic, tato chyba. Sklo i kryt radaru naprosto čisté, kontolka se rozsvítila při jízdě, slunce do kamery nesvítilo, bylo zataženo. Chyba nejde odstranit, po smazání se ihned objeví. Někdo nějaký tip?
C141C-86 Private CAN betweenHALF and DASM - signál/správa neplatná
Zničeho nic, tato chyba. Sklo i kryt radaru naprosto čisté, kontolka se rozsvítila při jízdě, slunce do kamery nesvítilo, bylo zataženo. Chyba nejde odstranit, po smazání se ihned objeví. Někdo nějaký tip?
- Hampice
- SemTuFurt
Pravděpodobně to bude chtít kalibraci radaru. V autorizáku, kdysi to stávalo kolem 3.500,-
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Tak kupodivu se to po 4 dnech vyřešilo samo. Kontrolka zmizela, chyba žádná. Moc to nechápu, ale snad to bude OK.