Nadbytek motorového oleje
Nadbytek motorového oleje
Čau, chtěl bych se zeptat, jestli vadí nadbytek oleje v motoru? Byl jsem na výměně oleje a zjistil jsem, že ten "mékánik" mi ho tam nalil více, než má být! On mi tvrdil, že ten půllitr, co mi tam dal navíc, nevadí... 

Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20V (129 kW)
Seat Toledo 1.9 TDI (66 kW)
Lancia Delta 1.6 HF turbo (97 kW)
Seat Toledo 1.9 TDI (66 kW)
Lancia Delta 1.6 HF turbo (97 kW)
- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak u Alfy, ale u Škodovky nevím, kde by to mohlo přetéct.Maxa píše:Nevím jak u Alfy,ale max.ryska tam není jen tak pro nic za nic.Může to přetéct kde nemá a může být problém
Nachytři mě, prosím.
0.125 carburatore
www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz
Výhody pro Alfisti.cz
- roberto37
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem jednou přelil...je možné že když je někde něčeho více, než má být, že se tam zvyšuje tlak? A přes různá těsnění a pístní kroužky se ti může olej dostat do spalovacího prostoru. Mastné zplodiny oleje by ti mohly zašpinit klapku sání, v nejhorším případě i váhu vzduchu, ale ta je od pracovní komory motoru už dál a proti větru
Nejspíš se ale nic nestane i když těm těsněním to dvakrát asi neprospěje.
Celé to, co jsem napsal, může být ale volovina. Nejsem mekanik a moje zásahy do motoru končí vesměs katastrofou

Celé to, co jsem napsal, může být ale volovina. Nejsem mekanik a moje zásahy do motoru končí vesměs katastrofou

AR Giula 2,0 Super
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou
- Foli
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Hodně oleje může odrovnat katalizátor. Motor prostě ten olej bude papat, dokud ho nespapá pod to maximum. A může tam vletět fakt hodně oleje a ten začne hořet v katalizátoru. Katalizátor se potom seškvaří a bude po něm. To způsobí to, že budou blbě odcházet výfukové plyny potrubím výfukovým, takže by dochátzelo k přidušování motoru a tím i ke ztreátě výkonuMaxa píše:Taky o tom vím velké H.Ale u Fordu mi to v servise jednou říkali.Že to prý může něco odrovnat.Fakt víc nevím.Ale k něčemu tam ta ryska bude ne.
KATALYZÁTOR?Foli píše:Hodně oleje může odrovnat katalizátor. Motor prostě ten olej bude papat, dokud ho nespapá pod to maximum. A může tam vletět fakt hodně oleje a ten začne hořet v katalizátoru. Katalizátor se potom seškvaří a bude po něm. To způsobí to, že budou blbě odcházet výfukové plyny potrubím výfukovým, takže by dochátzelo k přidušování motoru a tím i ke ztreátě výkonuMaxa píše:Taky o tom vím velké H.Ale u Fordu mi to v servise jednou říkali.Že to prý může něco odrovnat.Fakt víc nevím.Ale k něčemu tam ta ryska bude ne.
U JTD?
Asi ne.
BMW 730d, Superb TDI
- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Olej se do něj vůbec nedostane, protože shoří společně s naftou na saze. Spálením oleje v motoru se poškodit zcela určitě nemůže.
Oxidační katalyzátor má i Bravo 1.9 TD 55 kW z roku 1996. Princip jeho fungování je ale zcela odlišný, než u benzínu, to jen pro pořádek.
Benzínový katalyzátor také spálení oleje (v rozumném množství) nepoškodí. Jak by asi dopadnul katalyzátor u motoru TS 16V?
Používejte mozek na to, k čemu je určen.
Oxidační katalyzátor má i Bravo 1.9 TD 55 kW z roku 1996. Princip jeho fungování je ale zcela odlišný, než u benzínu, to jen pro pořádek.
Benzínový katalyzátor také spálení oleje (v rozumném množství) nepoškodí. Jak by asi dopadnul katalyzátor u motoru TS 16V?
Používejte mozek na to, k čemu je určen.
0.125 carburatore
Výhody pro Alfisti.cz
Výhody pro Alfisti.cz
- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
lidi co to tu placete sakra...uz jste meli nekde z vas rozebrany motor????nebo alespon sundanou vanu??
rozhodne PUL LITRU nevadi.a v pripade JTD ktere ma zvlast vstrikovani OLEJE primo do STEN VALCU!!! to nevadi uz vubec.
proto kazde JTD tak trochu kouri do merky.
takze i kdyby ta hlaska ktera zde zaznela ze se dostane olej do spalovaciho prostoru byla pravdou tak se nic nedeje protoze motor si ho tam stejne sam vstrikuje. a konec hladiny oleje a zacetak spodni strany valce je cca 15CM....takze aby olej byl primo u valcu to by jste ho tam museli mit tak 10 litru a vice
osobne mam ted novy olej a mam ho tam take nejakym nedopatrenim nad ryskou....asi dolevani u multijetu je nevyspitatelne
takze jeste tak trochu jinak...predstavte si olejovou vanu jak je siroka dlouha a rozlejete do ni pul litru tak se to temer strati.
rozhodne PUL LITRU nevadi.a v pripade JTD ktere ma zvlast vstrikovani OLEJE primo do STEN VALCU!!! to nevadi uz vubec.
proto kazde JTD tak trochu kouri do merky.
takze i kdyby ta hlaska ktera zde zaznela ze se dostane olej do spalovaciho prostoru byla pravdou tak se nic nedeje protoze motor si ho tam stejne sam vstrikuje. a konec hladiny oleje a zacetak spodni strany valce je cca 15CM....takze aby olej byl primo u valcu to by jste ho tam museli mit tak 10 litru a vice
osobne mam ted novy olej a mam ho tam take nejakym nedopatrenim nad ryskou....asi dolevani u multijetu je nevyspitatelne

takze jeste tak trochu jinak...predstavte si olejovou vanu jak je siroka dlouha a rozlejete do ni pul litru tak se to temer strati.
Naposledy upravil(a) drtikols dne 4.3.2009, stř 23:58, celkem upraveno 1 x.
Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm VELOCE
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
Uz se to resilo i tady:
http://www.lanciaklub.cz/forum/viewtopi ... viewresult
http://www.lanciaklub.cz/forum/viewtopi ... viewresult
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
pravda pravdaHarous píše:Pullitr bych neresil, ale kdyby usnul s nejakym precerpavanim ze sudu, bylo by to asi horsi...

2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
Tak podle toho co tady píšeš, si JTD vstřikuje do spalovacího prostoru olej na stěny válců!drtikols píše:takze i kdyby ta hlaska ktera zde zaznela ze se dostane olej do spalovaciho prostoru byla pravdou tak se nic nedeje protoze motor si ho tam stejne sam vstrikuje.
To asi těžko! Možná pod píst, ale rozhodně ne do spalovacího prostoru, tam se vstřikuje pouze a jedině nafta!
BMW 730d, Superb TDI
- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
ano blbe sem to podal. samo ze se vstrikuje pod pist na steny valce.modenaboy píše:Tak podle toho co tady píšeš, si JTD vstřikuje do spalovacího prostoru olej na stěny válců!drtikols píše:takze i kdyby ta hlaska ktera zde zaznela ze se dostane olej do spalovaciho prostoru byla pravdou tak se nic nedeje protoze motor si ho tam stejne sam vstrikuje.
To asi těžko! Možná pod píst, ale rozhodně ne do spalovacího prostoru, tam se vstřikuje pouze a jedině nafta!
spokojenost?
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156