Potřeboval bych radu ohledně poruchy, která mě potkala na mé Giuliettě QV začátkem roku..
Jel jsem po dálnici, když auto náhle ztratilo výkon a po ujetí ještě cca 5km zdechlo úplně..bez signalizace jakékoliv kontrolky nebo chyby na palubním počítači...motor točil, ale nechytl a pod expanzní nádržkou byl jakoby sprejem rozstříknutý olejový film..
..odtah do servisu v Hulíně u Auto Korner, kde auto zhruba měsíc stálo, byla úplná katastrofa. Sám majitel se mi dušoval, že zkoušel kde co a nakonec přišel na to, že je vadná řídící jednotka
Nyní mám auto v Přerově u jednoho mechanika, nicméně si není uplně jistý závadou, krom toho, že po proměření a zkontrolování ŘJ přišel, že tady závada není.
Měřil časování rozvodů, tlaky ve válcích a tady žádný problém nenašel. Po sundání víka ventilů se mu akorát nezdálo že horní, vačka sání je jakoby suchá, je na ní pouze slabý olejový film a že by mohl být problém s mazáním. Nicméně po změření tlaku mazání, který byl tuším někde kolem 5bar řekl, že olejové čerpadlo bude v pořádku.
Nesetkal se prosím nekdo s podobnou závadou? Popř. nemáte někdo kontakt na nějakého schopného motoráře, který už měl něco dočinění s tímto motorem a je v okolí Přerova nebo Olomouce?
Děkuji